Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΚΤΑΚΤΟ: Κατέπεσε επιθετικό ελικόπτερο ΑΗ-64D στον Στρυμονικό Κόλπο - Σώοι οι δύο χειριστές (upd)


Επιθετικό ελικόπτερο τύπου Apache AH-64D κατέπεσε στις 9:00 το πρωί στον κόλπο Ορφανού στη Χαλκιδική. Οι δύο χειριστές, όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΣ, έχουν τις αισθήσεις τους, είναι σώοι και μεταφέρονται στο 424 ΓΣΝΘ για περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις. 
Το ελικόπτερο της 1ης ΤΑΞΑΣ, μαζί με άλλα του ίδιου τύπου συμετείχε στην άσκηση "ΣΑΡΙΣΑ-2016" του Στρατού Ξηράς που......
διεξάγονταν στον Ασκό Προφήτη. Κατά τη διάρκεια των δραστηριοτήτων του και στην προσπάθεια ενός ελιγμού κατέπεσε 10 μόλις μέτρα από την ακτή στον κόλπο Ορφανού. 
Κάποιοι μάλιστα μιλούν για βαριά προσγείωση και όχι για πτώση, αφού το ελικότερο δεν έχει καταστραφεί, αλλά μπορεί να ανασυρθεί και να επισκευαστεί λένε οι πρώτες πληροφορίες. 
Όσον αφορά στα αίτια του ατυχήματος, ακόμη παραμένουν άγνωστα. Εικάζεται πώς μπορεί να υπήρξε κάποια μηχανική βλάβη και γι' αυτό οι δύο χειριστές κατάφεραν να το προσθαλασώσουν έστω και βαριά. Να προκλήθηκε δηλαδή απώλεια ισχύος.
Όλα τα ενδεχόμενα πάντως είναι ανοιχτά και θα αρχίσει άμεσα η διερεύνηση τους για να διαπιστωθεί τι έφταιξε. 
Κάποιες άλλες πληροφορίες αναφέρουν δε πώς ο ένας εκ των δύο χειριστών απεγκλωβίστηκε με τη βοήθεια ανδρών των Ειδικών Δυνάμεων που έσπευσαν στο σημείο εξαιρετικά έγκαιρα, ίσως γιατί κατά την πρόσκρουση έχασε τις αισθήσεις τους .
Αν δεν υπήρχε η παρέμβαση τους τότε ίσως να θρηνούσαμε και θύμα. Ο άλλος χειριστής απεγκλωβίστηκε μόνος του.
Η ανακοίνωση του ΓΕΣ αναφέρει:
"Ενημερώνουμε ότι την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016 και περί ώρα 09:00, κατά τη διάρκεια δραστηριοτήτων της Άσκησης «ΣΑΡΙΣΑ – 2016», ελικόπτερο ΑΗ—64D της Αεροπορίας Στρατού κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή του Κόλπου Ορφανού.
Οι δύο χειριστές του ελικοπτέρου έχουν τις αισθήσεις τους και διακομίζονται στο 424 ΓΣΝΘ για περαιτέρω ιατρικό έλεγχο.
Τα αίτια διερευνώνται".

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου