Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου 2016

Συνεχίζεται το σφυροκόπημα Alpha και Star στον Καλογρίτσα για το πόθεν έσχες

Γκρεμούς, χαράδρες και βράχους περιλαμβάνει η έκταση 5.029 στρεμμάτων που παρ' όλα αυτά έχει κοστολογηθεί στο αστρονομικό των 100 εκατ. ευρώ και δόθηκε ως εγγύηση στο πόθεν έσχες Καλογρίτσα το οποίο υπέβαλε μετά τη δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες. Αυτό αποκάλυψε τηλεοπτικό ρεπορτάζ του Alpha, σύμφωνα με το οποίο η έκταση έχει μηδαμινή αξία σε σχέση με την εμφανιζόμενη από τον επιχειρηματία. Ταυτόχρονα αποκαλύφθηκαν στοιχεία για τον ιδιοκτήτη της έκτασης, Σπύρο Καραμπάτσο και την..... εταιρεία του ΑΓΥΙΑ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha ο κ. Καραμπάτσος που φέρεται να εξουσιοδοτεί τον κ. Καλογρίτσα να χρησιμοποιήσει ως εγγύηση το ακίνητο για να αποδείξει ότι έχει τα χρήματα για την απόκτηση της τηλεοπτικής άδειας, είναι ιδιοκτήτης εταιρείας με άγνωστη έδρα και διοικητικό συμβούλιο. Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ ο εμφανιζόμενος ως αντιπρόεδρος της εταιρείας ΑΓΥΙΑ,  δηλώνει ότι έχει αποχωρήσει από την εταιρεία από το 1995, αλλά εξακολουθεί να εμφανίζεται σε ΦΕΚ του 2007 και να έχει την ιδιότητα του αντιπροέδρου στην εταιρεία του κ.Καραμπάτσου.
Μάλιστα η εταιρεία έχει να δημοσιοποιήσει από το 2007 το διοικητικό της συμβούλιο.
Στο ίδιο ρεπορτάζ, αποκαλύπτεται ότι και  στο παρελθόν ο κ.Καραμπάτσος είχε σχέδια για τα βοσκοτόπια του: να δημιουργήσει  ένα "τουριστικό eldorado". Το 2013 είχε κάνει αίτηση για να ενταχθεί στη διαδικασία fast track για τουριστικό επενδυτικό σχέδιο ύψους 1 δισ. το οποίο μεταξύ άλλων θα περιελάμβανε ξενοδοχεία, γήπεδα γκολφ και μαρίνα. Το αίτημα είχε σταλεί στην αρμόδια γραμματεία αξιολόγησης ωστόσο ο επιχειρηματίας έκανε πίσω όταν του ζητήθηκαν 300.000 για τη διαχειριστική αμοιβή του φορέα Invest in Greece που είναι προαπαιτούμενο για να συζητηθεί η επένδυση στην διυπουργική επιτροπή, κάτι που τελικά δεν έγινε ποτέ.
Η αξία της έκτασης
Το βοσκοτόπι των 5.029 στρεμμάτων στην Ιθάκη έχει μηδαμινή σε σχέση με την αξία που εμφάνισε να έχει εκτιμηθεί στο πόθεν έσχες του επιχειρηματία Ιωάννη- Βλαδίμηρου Καλογρίτσα.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha, η συγκεκριμένη περιοχή θεωρείται εξαιρετικά δύσβατη και με δύσκολη πρόσβαση και σε καμία περίπτωση δεν θεωρείται "φιλέτο", όπως δήλωναν κάτοικοι της Ιθάκης στην απεσταλμένη του τηλεοπτικού σταθμού.
Στο ρεπορτάζ περιλαμβάνονται πολλές καταγγελίες για καταπατήσεις εκτάσεων που τώρα έχουν περιληφθεί στην έκταση που εμφανίζει ως εγγύηση στο πόθεν έσχες ο κ.Καλογρίτσας.  Αυτό όμως που αμφισβητήθηκε έντονα είναι η εκτίμηση των 100 εκατ. ευρώ που είχε γίνει για την έκταση το 2011. Μάλιστα παρουσιάστηκε και συμβόλαιο σύμφωνα με το οποίο, προ κρίσης, ο ιδιοκτήτης της έκτασης Σπύρος Καραμπάτσος είχε αγοράσει εκτάσεις προς 373 ευρώ το στρέμμα - πράγμα, που σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού δείχνει ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί η συνολική έκταση να έχει εμπορική αξία 20.000 ευρώ το στρέμμα.
Σε αποκαλύψεις προέβη και ο τηλεοπτικός σταθμός Star. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η μεταβίβαση των επίμαχων βοσκοτόπων έγινε με πληρεξούσιο νεκρής γυναίκας. Πρόκειται για την γνωστή ζωγράφο Αντωνία Δενδρινού Νικολαΐδου η οποία έφυγε από τη ζωή το 2011.
Αναλυτικότερα, 6  μέρες (στις 8 Σεπτεμβρίου) μετά τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες,  ο γραμματέας της επιτροπής διενέργειας του διαγωνισμού Ευγένιος Μονεμβασίτης στέλνει  email στην εταιρεία κ. Καλογρίτσα, ζητώντας πρόσθετα δικαιολογητικά για τον έλεγχο του πόθεν έσχες
 
Μέχρι την επομένη ζητά από τον υπερθεματιστή να αποσαφηνίσει ότι έχει την εξουσία διάθεσης της εταιρείας με την επωνυμία ΑΓΥΙΑ ΑΕ που κατά δήλωσή του θα χρησιμοποιείτο για την κάλυψη της οικονομικής του προσφοράς. Με απλά λόγια, εξηγεί το ρεπορτάζ, ο γραμματέας της επιτροπής ζητούσε από τον υπερθεματιστή  να βεβαιώσει ότι μπορεί να κάνει ό,τι επιθυμεί με τα ακίνητα του Σπύρου Καραμπάτσου,  στην Ιθάκη.
 
Μία μέρα αργότερα,  στις 9 Σεπτεμβρίου, ο υπερθεματιστής  απαντά, βεβαιώνοντας ότι έχει την εξουσία διάθεσης των μετοχών, άρα και της ακίνητης περιουσίας της εταιρείας του Καραμπάτσου και προσθέτει και ένα ακόμα περιουσιακό στοιχείο του Καραμπάτσου:   3000 στρέμματα στην Ιθάκη. Όπως διευκρινίζει όμως ο  Τάσος  Τέλλογλου, τα οικόπεδα δεν είναι δικά του,  αλλά ενεργεί για αυτά  ως αντιπρόσωπος του Ανδρέα και της Αντωνία Δενδρινού,  το γένος Νικολαϊδη.
 
"Τα δύο αδέλφια υποτίθεται ότι εξουσιοδοτούν με ειδικό πληρεξούσιο τον Καραμπάτσο να παραχωρήσει την περιουσία τους στον Καλογρίτσα , για να την υποθηκεύσει  ώστε να  πάρει δάνειο από οποιαδήποτε τράπεζα  και να αγοράσει την τηλεοπτική άδεια . Λέω "υποτίθεται”  διότι μια ολιγόωρη έρευνα του Star aπέδειξε ότι η Αντωνία Δενδρινού- Νικολαϊδου, μια επώνυμη ζωγράφος, έφυγε από την ζωή το 2011, 5 χρόνια πριν! Συνεπώς πώς εκπροσωπήθηκε από τον κ Καραμπάτσο το πρωί της περασμένης Παρασκευής; Είναι ένα ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί, διότι αν δεν απαντηθεί,  όσοι δέχθηκαν το πληρεξούσιο αυτό έχουν κολοσσιαίες ευθύνες για την αποδοχή  του εγγράφου" επισήμανε ο Τ. Τέλλoγλου.   
 
Το STAR σημειώνει ότι πληρεξούσιο αποθανόντος ατόμου θεωρείται έγκυρο από νομική άποψη, αλλά κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις: Να χρησιμοποιείται για τον σκοπό για τον οποίο είχε υπογραφεί και να είναι σε γνώση της συμβολαιογράφου ότι έχει πεθάνει  το άτομο το οποίο το υπέγραψε, όταν προσκομιστεί για οποιαδήποτε χρήση.        
ΠΗΓΗ: capital.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου