Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2016

Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΗΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙ Α.Ε. ΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΩΡΓΟ ΓΚΙΩΝΗ

 
 
Του Πάνου Ηλιακόπουλου
Με καθυστέρηση τριών μηνών, καθ’ υπέρβασιν της κείμενης νομοθεσίας (μέχρι 30 Ιουνίου) έχει προγραμματισθεί για αύριο η ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Λουτρακίου, που θα εξουσιοδοτήσει τον δήμαρχο Λουτρακίου,.... καθώς και πρόεδρο - διευθύνοντα σύμβουλο της δημόσιας - δημοτικής επιχείρησης Λουτράκι Α.Ε. Γιώργο Γκιώνη, για τα πεπραγμένα στο οικονομικό έτος 01/01/2015 - 31/12/2015.
Φυσιολογικά, όπως εκτιμάται από δημοτικούς παρατηρητές, στον Γιώργο Γκιώνη θα έχει υπαγορευθεί από τον μυστικοσύμβουλό του να καταφύγει σε επικοινωνιακά τρικ, βασιζόμενος στις δύο θετικές παραμέτρους, που θα θέλει να πείσει ότι η δημοτική αρχή του επέτυχε να αναστρέψει το κλίμα, ενώ δεν είναι απίθανο να κάνει λόγο ότι οι εργαζόμενοι δεν ζουν στην ανασφάλεια αφού πληρώνονται κανονικά.
Που είναι ο μύθος και ποια είναι η πραγματικότητα;
Σίγουρα, η τουριστική επισκεψιμότητα, προερχόμενη κατ’ εξοχήν από τον τουρισμό αναψυχής (κι όχι από την διαφημιστική προβολή του Loutraki Thermal Spa LTS″ τόσο στην ημεδαπή, όσο και στην αλλοδαπή, καθ’ ότι σκοπός κατασκευής του ήταν αυτό καθ’ εαυτό ως μια πρωτότυπη μονάδα να φέρνει κόσμο στο Λουτράκι, αλλά από ποιούς και με ποια κριτήρια να πωληθεί ως τέτοιο, αφού όσοι έχουν εμπλακεί με την υπόθεση παραγωγή τουριστικού προϊόντος στο Λουτράκι, οι επιδόσεις τους είναι επιεικώς δραματικές), έχει αυξήσει τον τζίρο της εταιρείας, από τα έσοδα του οποίου πληρώνονται οι εργαζόμενοι. Ακόμα, πριν ένα δίμηνο έγινε και η ρύθμιση των οφειλών προς την ΔΕΗ, καθ’ ότι είχε δοθεί εντολή για οριστική παύση παροχής ηλεκτρικής ενέργειας. Εδώ αξίζει να επισημανθεί ότι ο λογαριασμός είσπραξης καρτών έχει απεμπλακεί εν μέρει, από τις ενέργειες του Γιώργου Γκιώνη, έτσι ώστε να μπορεί να πραγματοποιείται η μισθοδοσία του προσωπικού, ενδεχομένως και η ικανοποίηση της ρύθμισης της ΔΕΗ.
Κατά συνέπεια, όσο παρατηρείται τουρισμός στο Λουτράκι, οι εργαζόμενοι μπορούν να είναι ήρεμοι, ενώ θα πληρώνεται και η ρύθμιση προς την ΔΕΗ.
Τι θα γίνει όμως, από τον προσεχή Νοέμβριο, που η λογική -μακάρι να διαψευσθεί- λέει ότι τα έσοδα του SPA θα υποστούν δραματική κάμψη και δεν θα φθάνουν ούτε:
- για το πετρέλαιο του ιαματικού νερού,
- την κάλυψη της μισθοδοσίας των εργαζομένων,
- την ικανοποίηση της ρύθμισης της ΔΕΗ, με κίνδυνο να τιναχτεί η ρύθμιση στον αέρα, αλλά και παράλληλα η επιχείρηση να σταματήσει την ηλεκτροδότηση;
Για ποιούς λόγους δεν αγοράζεται η «κουβέρτα» που έχει προταθεί, έτσι ώστε την νύκτα να μην διαφεύγει στην εσωτερική πισίνα η θερμοκρασία του νερού και απαιτούνται κάθε πρωί πρόσθετα καύσιμα, προκειμένου να επανέλθει ολόκληρη η πισίνα στην προβλεπόμενη θερμοκρασία;
Γιατί ο Γιώργος Γκιώνης, αν και του έχει επισημανθεί κατ’ επανάληψιν δεν προχωράει στην τοποθέτηση των φωτοβολταϊκών συστημάτων, το κόστος των οποίων ισοδυναμεί με την δαπάνη ενός έτους ηλεκτροδότησης και πετρελαίου θέρμανσης;
Από τους ίδιους δημοτικούς παρατηρητές εκτιμάται ότι ο Γιώργος Γκιώνης θα σπεύσει να θριαμβολογήσει για την ενοικίαση του μπαρ και του εστιατορίου του LTS. Ναι μεν το μπαρ μπορεί λειτουργικά να είναι κερδοφόρο κι ενδεχομένως στο σύνολον του έτους, να έχει θετικό αποτέλεσμα. Όμως, το ίδιο δεν ισχύει και για το ενοικιασθέν εστιατόριο.
 
Πηγη Loutraki Press

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου