Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2016

ΛΟΥΤΡΑΚΙ :ΓΙΩΡΓΟ ΓΚΙΩΝΗ ΤΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΚΛΑΜΑ ΕΠΙΑΣΕ, ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΕΞΟΡΓΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑΠολλά είναι τα παράπονα που διατυπώνει όπου βρεθεί κι όπου σταθεί στην «πιάτσα» της πόλης ο δήμαρχος Λουτρακίου Γιώργος Γκιώνης, για τον τρόπο που τον αντιμετωπίζουν εφημερίδες καιblogs, εμφανιζόμενος ως αδικημένος, γιατί φαίνεται να νομίζει ότι κάνει, αλλά η αναγνωρισιμότητά του, έχει πιάσει πάτο, όπως του συνέβη την περασμένη εβδομάδα περιφερειακά του κέντρου του δήμου!
Ο Γιώργος Γκιώνης, παρά τις προεκλογικές του υποσχέσεις, είναι κατά πολύ χειρότερος ως δήμαρχος έναντι της προηγούμενης .......
θητείας του κι αυτό φαίνεται από την διάλυση και αποσύνθεση που παρουσιάζει η πόλη, με συνέπεια να τρέχουν εκ των υστέρων άναρχα, να «μπαλώσουν τρύπες», για να κρύψουν αυτό που αναδεικνύουν και προβάλλουν τα τοπικά ΜΜΕ.
Ο δήμαρχος Λουτρακίου έρμαιο και κατευθυνόμενος από τα οικονομικά συμφέροντα -που ορθά το μόνον που τους ενδιαφέρει είναι το ίδιον όφελος και ο δήμος ας βουλιάξει, παρά το γεγονός ότι δραστηριοποιούνται στην επικράτειά του- άγεται και φέρεται, χωρίς να γνωρίζει ποιός είναι ο στόχος, που βαδίζει, τί πρέπει να πετύχει, αλλά πολύ περισσότερο και χειρότερο είναι ότι αδιαφορεί αν με τις πράξεις του θα υπάρχουν συνέπειες στον δήμο και τους πολίτες του.
Ανοικτά, με διάπλατες τις πόρτες, όλα τα μεγάλα και καυτά θέματα που απασχολούν τον τόπο σε ολόκληρη την επικράτειά του, διαπιστώνει ο καθένας να μην υπάρχει πρόθεση και διάθεση από την δημοτική αρχή να προωθηθούν λύσεις, με συνέπεια ορισμένα από αυτά, λόγω παρόδου του χρόνου, αλλά και εξέλιξης των συνθηκών βάζουν την δημοτική αρχή με την πλάτη στον τοίχο, ώστε να προσπαθεί με ακατάληπτες αντιδράσεις να εκτρέψει τον ρου των γεγονότων.
Όπως πάρα πολλές φορές έχει επισημανθεί στον Γιώργο Γκιώνη από αυτό εδώ το βήμα, είναι αναγκαίο και απαραίτητο να αλλάξει την συντριπτική πλειοψηφία των συμβούλων του μηδενός εξαιρουμένου αυτών που βρίσκονται εκτός Ιάσωνος και είναι εκφραστές των οικονομικών συμφερόντων, καθώς επίσης και την συντριπτική πλειονότητα όσων βρίσκονται εντός ″παλατιού″.
Ο δήμαρχος Λουτρακίου αδυνατεί να αντιληφθεί, ενώ τα οικονομικά συμφέροντα που το αντιλαμβάνονται δεν του το διαμηνύουν, ότι έχει στοχοποιηθεί από την τοπική κοινωνία, ως υπολειπόμενος της απαιτούμενης επάρκειας να διαχειρισθεί τις τύχες του τόπου και τις τύχες της, με συνέπεια να μην διαθέτει την δυνατότητα να αλλάξει αυτήν την πραγματικότητα, γιατί:
● Δεν θέλει να απαγκιστρωθεί από τα οικονομικά συμφέροντα, στα οποία προεκλογικά προσέφερε γη και ύδωρ.
● Δεν θέλει να προχωρήσει στην αλλαγή του περιβάλλοντος και των συμβούλων του, προκειμένου να παρουσιασθεί ένα καινούργιο πνεύμα και μια καινούργια αντίληψη που θα μπορέσει να δώσει προοπτική στον τόπο.
Ο Γιώργος Γκιώνης επειδή δεν διαθέτει τα ψυχικά αποθέματα, αλλά και επειδή είναι και δέσμιος των οικονομικών συμφερόντων, δεν θα μπορέσει να κάνει τίποτα, δεν θα μπορέσει να αλλάξει την καθημερινότητα, να αναστρέψει την εικόνα της δημοτικής αρχής του και να δώσει προοπτική στον τόπο. Αυτό, ενδεχομένως να το έχει αντιληφθεί και ο ίδιος, με συνέπεια να μην αντιδράει και το μόνον που θα κάνει είναι να ψελλίζει στην «πιάτσα» δικαιολογίες ως μαθητούδι. Μοιραία θα άγεται και θα φέρεται, εγκλωβισμένος στο αδιέξοδό του, μέχρι να ολοκληρωθεί η θητεία του -αν δεν προκύψουν συνέπειες από καταστάσεις που έχουν δρομολογηθεί και βρίσκονται σε εξέλιξη- αφού έχει γνώση ότι η τοπική κοινωνία είναι αγανακτισμένη με το σύνολον της δημοτικής αρχής του, γιατί αφενός νιώθει εξαπατημένη από τον ίδιο, αφετέρου είναι παντελώς απογοητευμένη από το «τίποτα» της δημοτικής αρχής του.
Ακόμα και δύο, τρία, πέντε καλά να γίνουν επί των ημερών του, η τοπική κοινωνία δεν πρόκειται να του τα προσμετρήσει θετικά, θεωρώντας ότι αυτά έγιναν είτε από την ανάγκη των πραγμάτων, είτε από κεκτημένη ταχύτητα.
Οι «ιθαγενείς» του δήμου Λουτρακίου… χορτασμένοι από τις «χάντρες και τα καθρεπτάκια» στην θητεία του Κώστα Λογοθέτη, μπορεί να την «πάτησαν» από τις ψεύτικες προεκλογικές υποσχέσεις μεταμέλειας του Γιώργου Γκιώνη, αλλά δεν τα μηρύκασαν και δεν έχουν πρόθεση και διάθεση να το κάνουν και με όποιον εμφανισθεί με τέτοιο σκοπό. Εξ ου και η αντίδραση της κοινωνίας, που την εισπράττει τόσο ο ίδιος όσο και οι δημοτικοί σύμβουλοί του, που τα ακούνε όπου βρεθούν κι όπου σταθούν.

ΠΗΓΗ:loutraki-press. Του Πάνου Ηλιακόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου