Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου 2016

Οι χρυσές business της συζύγου Στουρνάρα


Οι χρυσές business της συζύγου του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα, έγιναν η αιτία για την έφοδο που πραγματοποίησαν σήμερα στα γραφεία της, οι άνδρες της οικονομικής αστυνομίας, με εντολή της εισαγγελέως διαφθοράς Ελένης Ράικου. 
Η έρευνα σχετίζεται με τα μαύρα ταμεία του ΚΕΕΛΠΝΟ για τις διαφημιστικές του καμπάνιες και τη χρηματοδότηση που είχε πάρει από ......
αυτά η εταιρεία της  Σταυρούλας Νικολοπούλου, συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα.
To 2012 ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), λίγο μετά μετά την τοποθέτηση του Γιάννη Στουρνάρα στη θέση του Τσάρου της ελληνικής οικονομίας, ξεκίνησε μια διαφημιστική εκστρατεία κατά της πολυφαρμακίας, σε μία περίοδο μάλιστα που δεν χορηγούνταν φάρμακα ούτε στους καρκινοπαθείς, που κόστισε στο υπουργείο Υγείας το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό 435.666 ευρώ. Τον διαγωνισμό τότε κέρδισαν 2 εταιρείες.

Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΒΙ ΕΝΤ Ο ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ Α.Ε ήταν ο κ. Θωμάς Βαρβιτσιώτης, αδελφός του τότε Υπουργού Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ενώ μεταξύ των μελών του Δ.Σ. φιγούραρε και ο σύμβουλος του τότε πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, γνωστός και από την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, κ. Σταύρος Παπασταύρου. Γενική διευθύντρια της δεύτερης εταιρείας Mindwork Business Solutions ήταν η κ. Σταυρούλα Νικολοπούλου, σύζυγος του τότε υπουργού Οικονομικών κ. Στουρνάρα, ενώ σύμφωνα το καταστατικό της εταιρείας βασικές εταίροι ήταν οιΜυρτώ Στουρνάρα και Νεφέλη Στουρνάρα, κόρες του νυν διοικητή της ΤτΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου