Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2016

INTERNATIONAL LIFE! Νέο Ασφαλιστικό Κραχ


Αγωνία στους εργαζόμενους και τους ασφαλισμένους στην INTERNATIONAL LIFE . Ένα ακόμα λουκέτο στην πραγματική οικονομία. Ένα ακόμα λουκέτο στην αγορά. Το κλείσιμο της ασφαλιστικής εταιρίας International Life ανακοίνωσε ο Φ. Μπράβος (φωτό), ο οποίος σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι θα συνεχίσει την πορεία του στην ασφαλιστική αγορά «χτίζοντας κάτι νέο, .......μια νέα εταιρία πωλήσεων».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ο Φ. Μπράβου : ο κύκλος ζωής της International Life σύντομα θα ολοκληρωθεί σύντομα με τους καλύτερους δυνατούς όρους και με τις λιγότερες δυνατές συνέπειες για το σύνολο της ασφαλιστικής αγοράς.
Μετά από 60 χρόνια ένδοξης παρουσίας στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας μας ολοκληρώνεται με την αξιοπρέπεια και το ήθος που αρμόζει σε μια εταιρεία όπως η δική μας, με συνεπή και μακροχρόνια προσφορά στην ασφαλιστική ιστορία της χώρα.
Το θέμα όμως είναι τι θα γίνει με τους εργαζομένους. Η εταιρεία ξεκαθαρίζει ότι εδώ και δύο χρόνια καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να διασφαλίσουμε στον μέγιστο βαθμό όλους τους εργαζόμενους της International Life, τους εργαζόμενους εντός και εκτός των κεντρικών γραφείων και τους ασφαλισμένους.
Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών η Τράπεζα της Ελλάδος αποφάσισε τη συνέχιση του καθεστώτος αναστολής πληρωμών και εξαγορών έως και την 31η Οκτωβρίου, προκειμένου να διευκολύνει τη μετάβαση του χαρτοφυλακίου της International σε άλλες εταιρείες.
Πιο αναλυτικά, σε ό, τι αφορά τα συμβόλαια των ασφαλισμένων υγείας και ζωής, αυτά περνούν σε ποσοστό 70-90% περίπου στην Εθνική Ασφαλιστική. Σε μεγάλο βαθμό το χαρτοφυλάκιο αστικής ευθύνης αυτοκινήτου μεταβιβάζεται στην Interamerican μέσω της θυγατρικής μεσιτικής Premium Brokers. Ελεύθερο έμεινε ένα μικρό χαρτοφυλάκιο Γενικών Ασφαλίσεων το οποίο απ’ ότι φαίνεται θα απορροφηθεί από την αγορά.
Συνεπώς μέχρι το τέλος του μήνα, ο όμιλος θα έχει μεταβιβάσει το μεγαλύτερο μέρος των συμβολαίων της ασφαλιστικής εταιρείας.
Από εκεί και πέρα, το ενδιαφέρον εστιάζεται στο να κλείσουν αφ’ ενός όλες οι υποχρεώσεις των εταιρειών προς τους μεσίτες και τους πράκτορες με τους οποίους συνεργάζονταν οι εταιρείες του ομίλου και αφ’ ετέρου να καλυφθούν πλήρως οι 200 περίπου εργαζόμενοι.
Όλα αυτά όμως αποτελούν ασπιρίνες. Το θέμα είναι ότι κλείνει μια ακόμα ελληνική εταιρεία. Που θα πάει αυτό το απερίγραπτο χάλι κανένας δεν ξέρει. Ας ελπίσουμε όμως κάποια στιγμή να σταματήσει. Μακάρι.
Αναρτήθηκε από protinews
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου