Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2016

O Kάμερον παραιτήθηκε και από βουλευτής


Την απόφαση του να παραιτηθεί και από το βουλευτικό αξίωμα ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο Ντέιβιντ Κάμερον, τρεις μήνες μετά την παραίτηση του από την θέση του πρωθυπουργού. Η σύγχρονη πολιτική δεν επιτρέπει σε έναν πρώην πρωθυπουργό να είναι απλός βουλευτής, δήλωσε στο BBC.Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι παραιτείται άμεσα από το βουλευτικό του αξίωμα.«Αποφάσισα ότι αυτό που πρέπει να κάνω είναι......
να παραιτηθώ από βουλευτής» δήλωσε ο κ. Κάμερον σε συνέντευξη του στο BBC.Η κίνηση έγινε τρεις μήνες μετά την παραίτηση του από την θέση του πρωθυπουργού στον απόηχο του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου.O κ. Κάμερον, ο οποίος εξελέγη για πρώτη φορά πρωθυπουργός το 2010, ανέφερε πως ενημέρωσε την διάδοχο του Τερέζα Μέι για την απόφαση του να σταματήσει να εκπροσωπεί τους ψηφοφόρους του στην εκλογική του περιφέρεια.
«Κατά την γνώμη μου στην σύγχρονη πολιτική, με τις συνθήκες υπό τις οποίες έγινε η παραίτηση μου, δεν είναι δυνατό να είναι κανείς ένας απλός βουλευτής ως πρώην πρωθυπουργός. Πιστεύω ότι κάνει κανείς θα αποτελεί μεγάλο αντιπερισπασμό και μια μεγάλη εκτροπή από αυτό που θέλει η κυβέρνηση για τη χώρα μας» υπογράμμισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου