Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2016

Γ. Κουρής: Αυτοί με τα ΜΜΕ που κανόνιζαν τις κυβερνήσεις αποδείχθηκε τι ανθρωπάκια είναι (Video)

«Ο Άδωνις Γεωργιάδης κάθε μήνα μου δίνει 17.000 ευρώ για να αγοράσει χρόνο στο Kontra και να κάνει πολιτικό κήρυγμα και τηλεπωλήσεις των βιβιλίων του. Το έκανε και όταν υπουργός. Πρώτη φορά το βλέπω αυτό το πράγμα. Αλλά είναι συνεπέστατος. Σαν τράπεζα πληρώνει»«Αυτό που έκανε ο Τσίπρας που εξευτέλισε το σύστημα με ικανοποιεί ακόμα και αν με αφορά και εμένα. Έχουν γίνει πιο καθαρά τα πράγματα», τόνισε ο εκδότης Γιώργος Κουρής καταθέτοντας στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα θαλασσοδάνεια των ΜΜΕ και των κομμάτων.Στην πολύωρη κατάθεσή του ο Γ. Κουρής σημείωσε για τους καναλάρχες πως «ο Τσίπρας – για να είμαι αντικειμενικός – πιστεύω ότι τους γελοιοποίησε και απέδειξε πόσο λίγοι είναι. Αυτοί με τα ΜΜΕ που κανόνιζαν τις κυβερνήσεις αποδείχθηκε τι ανθρωπάκια είναι. Εγώ που τους........
ξέρω αν τους έπιανες όλους με ένα καλάμι θα τους πέταγες στη θάλασσα. Αν ξέρατε ποιους είχατε αφήσει να κάνουν κουμάντο θα είχατε αυτοκτονήσει».Μάλιστα τόνισε ότι ο αριθμός των τεσσάρων αδειών ήταν αρκετός. Απλώς εκείνος δεν θα έκανε διαγωνισμό, αλλά θα όριζε ένα τίμημα ύψους 10 εκατ. ευρώ και ελεύθερα όποιος ήθελε θα αγόραζε μια άδεια. Πρότεινε ακόμη στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να δώσει μια πέμπτη άδεια σε όσους εργαζόμενους μείνουν άνεργοι.Κατά τα λοιπά ο Γ. Κουρής τα έβαλε με όλους και με όλα. Για παράδειγμα ανέφερε ότι «ο Άδωνις Γεωργιάδης κάθε μήνα μου δίνει 17.000 ευρώ για να αγοράσει χρόνο στο Kontra και να κάνει πολιτικό κήρυγμα και τηλεπωλήσεις των βιβιλίων του. 
Το έκανε και όταν υπουργός. Πρώτη φορά το βλέπω αυτό το πράγμα. Αλλά είναι συνεπέστατος. Σαν τράπεζα πληρώνει».Είπε ότι ο Κώστας Μητσοτάκης τον κορόιδεψε και μετά -όπως είχε πει δημόσια σε τηλεοπτική εκπομπή ο μακαρίτης ο Δημητροκάλης- ο Μητσοτάκης είχε απαγορεύσει στον Γερμίδη της Εθνικής και τον Βρανόπουλο της Ιονικής να μη του δώσουν δάνειο.Αναφέρθηκε στην πώληση του ALTER στον Αθανασούλη και στον Γιαννίκο και υποστήριξε ότι ο πρ. υπουργός Δημήτρης Ρέππας του είπε στο τηλέφωνο όταν μπήκε το κανάλι στο Χρηματιστήριο «είδες που ο Σημίτης σας έδωσε τζάμπα χρηματοδότηση».Είπε ότι «ο Κώστας Λαλιώτης με παρακάλεσε να βάλω λεφτά και να φτιάξω το Κανάλι 29 για να υποστηρίξουμε τον Ανδρέα Παπανδρέου που το είχαν ρίξει». «Οι λαδωμένοι δικαστικοί και ελεγκτές του ΣΔΟΕ το 2003 είχαν σταλεί από τον Σημίτη να με κλείσουν», σημείωσε ο Γ. Κουρής.Κατέθεσε ότι «ο Βαρδινογιάννης μου είχε πει ότι ο Γιαννίκος τον είχε κλέψει κι αυτόν στο STAR», αλλά παραδέχθηκε ότι ο Γιαννίκος (που σήμερα είναι προφυλακισμένος) «ήξερε να κάνει τηλεόραση». Υποστήριξε ότι ο Γιαννίκος «έφαγε» 20 δις και από τον Αλαφούζο.Περιγραφική ήταν η εξιστόρηση του Γ. Κουρή για την μεταβίβαση των μετοχών του ALTER: «Τον Φλεβάρη του 2000 με φώναξε ο Μιχάλης Σάλλας και μου λέει ότι εγώ ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος και ο Παναγόπουλος σου δίνουμε 5 δις για το 5% του ΑΛΤΕΡ. Συμφώνησα και πήγα στο γραφείο μου. Ήταν εκεί ο δημοσιογράφος Πάνος Παναγιωτόπουλος με τον επιχειρηματία Πουλιάδη και μου έδωσε μία επιταγή ημέρας 10 δις για το 15% του ΑΛΤΕΡ», είπε και συνέχισε: «βλέπεις τι γινόταν; Της πουτάνας. Το απόγευμα πήγα στον Σάλλα και του είπα ότι έκανε καλή αγορά γιατί είχα πρόταση για 10 δις. Πήγα να φύγω και ο Σάλλας πριν αποχωρήσω με αποδέσμευσε. Την επόμενη ημέρα πήγα στο γραφείο για να πουλήσω στον Πουλιάδη. Την ώρα που υπογράφαμε με πήρε στο τηλέφωνο ο Αθανασούλης και με ρωτά «τι κάνεις; Πουλάς το κανάλι;». Μου ζήτησε να πάω στο διπλανό γραφείο και μου πρότεινε να μου δώσει μετρητά 2 δις για να βάλουμε το κανάλι στο Χρηματιστήριο και σε λίγους μήνες να έχω μερίδιο 30 δις. Ο Παναγιωτόπουλος επειδή είναι λίγο παραδόπιστος μου είπε να δεχθώ την πρόταση του Αθανασούλη. Την επομένη πήγα στον Αθανασούλη και μου έδωσε 500.000 ευρώ – τα άλλα 1.500.000 ευρώ δεν τα έδωσε ποτέ. Μέσα σε λίγους μήνες το ΑΛΤΕΡ πήγε στα 30 δις χάρις στις επαφές που είχε ο Αθανασούλης με το σημιτέικο. Αλλά επειδή ήμουν μαλάκας ήμουν ο μόνος που δεν πούλησα ποτέ ούτε μία μετοχή».
Χαρακτήρισε ως «απατεώνες» τους Αθανασούλη, Γιαννίκο και Βαλσαμίδη, οι οποίοι μαζί με τον Λιαρέλη «κατακλέψανε το κανάλι, τους φόρους κ.λπ. με υπερτιμολογήσεις και με είχαν διώξει από το Δ.Σ της εταιρείας». Είπε ακόμη ότι τον Αθανασούλη του τον γνώρισε ο δημοσιογράφος Μάκης Γιομπαζολιάς.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου