Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2016

ΛΟΥΤΡΑΚΙ : ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΩΝΗΣ - ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ ΑΣΥΓΚΡΑΤΗΤΟΙ(;) ΓΙΑ ΤΟ «ΠΑΡΤΙ» ΤΩΝ € 900.000


Το σκάνδαλο με τις πλασματικές μετρήσεις και την υπερκοστολόγηση στην «τρύπα» των Γιώργου Γκιώνη και Γιώργου Ρουμελιώτη της κεντρικής παραλίας του Λουτρακίου, είναι προφανές ότι δεν συνέτισε τόσο τον δήμαρχο Λουτρακίου, όσο και τον έμπιστο κι εξ’ απορρήτων του πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου (ΔΛΤΛ).
Κι όχι μόνον δεν τους συνέτισε, αλλά απεναντίας τους αποθράσυνε, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του Γιώργου Ρουμελιώτη, με .......
αφορμή τους σχεδιασμούς του για την αποκατάσταση του σαθρού από κατασκευής στηθαίου πριν το ξενοδοχείο Πευκάκι, όπου ανά πάσα στιγμή μπορεί να καταρρεύσει ολόκληρο, γιατί όπως φαίνεται και δια γυμνού οφθαλμού δεν διαθέτει την απαιτούμενη θωράκιση ως λιμενικό έργο.
Ο Γιώργος Ρουμελιώτης, απολαμβάνοντας της απεριορίστου κάλυψης και συγκατάθεσης του Γιώργου Γκιώνη, βρήκε την ευκαιρία να εκτοξεύσει μια φωτοβολίδα, ως κόστος αποκατάστασης του έργου, μήκους μικρότερου των 100 μέτρων, τα περίπου € 900.000, όταν στις κοινότητες Τέμενη και Βαλιμίτικα του Αιγίου δεκαοκταπλάσια απόσταση εκτιμάται σε περίπου εξαπλάσιο κόστος, € 5,5 εκατ. Δηλαδή, στην προκείμενη περίπτωση, όπως προκύπτει από τις πρώτες μετρήσεις οι δύο φίλοι ετοιμάζονται για απροκάλυπτο πάρτι, αλλά τα διαπιστευτήριά τους έχουν προκαλέσει στην τοπική πιάτσα εντονότατες αντιδράσεις και αυτό αποτελεί πλέον καθημερινό θέμα συζήτησης, με όλους να εκφράζουν τους γνωστούς χαρακτηρισμούς με την δέουσα σκληρότητα.
Αυτό από μόνο του δείχνει με τον πλέον περίτρανο τρόπο ότι Γιώργος Γκιώνης και Γιώργος Ρουμελιώτης, μαζί με ολόκληρο το συνδυασμό που υπερψηφίζει, γι’ αυτό που ενδιαφέρονται είναι οι «μπίζνες» με το δημόσιο - δημοτικό χρήμα κι όχι η προσφορά στον τόπο. Φυσικά, συνεργός και η αντιπολίτευση, η οποία άλλοτε συναινεί, άλλοτε αλλού κλείνει την κεφαλή κι άλλοτε σφυρίζει αδιάφορα.
Φυσικά, ήδη αντέδρασε ο πρώην πρόεδρος του ΔΛΤΛ Άρης Μαρίνης, επί της προεδρίας του οποίου είχαν ξεκινήσει οι σκέψεις για την αποκατάσταση της υποδομής του αλσυλλίου πριν το ξενοδοχείο Πευκάκι, αλλά με την ανάληψη της προεδρίας από τον Γιώργο Ρουμελιώτη, τέθηκαν όροι που μόνον αυτός γνωρίζει και θεωρεί ότι η κοινωνία δεν αντιλαμβάνεται και ″πιπιλάει″ ότι της σερβίρει.
Ο Άρης Μαρίνης ως πρόεδρος, είχε κινήσει τις διαδικασίες, εξασφαλίζοντας από τα συναρμόδια υπουργεία κονδύλι της τάξης των € 83.000, το οποίο και πιστώθηκε σε κωδικό για λογαριασμό του ΔΛΤΛ στα τέλη του 2014. Κονδύλι, που υπό φυσιολογικές συνθήκες πρέπει να παραμένει ανέγγιχτο. Το συγκεκριμένο κονδύλι, σε συνδυασμό με το έργο που απαιτείται να γίνει, «άνοιξε την όρεξη» στον Γιώργο Ρουμελιώτη, ο οποίος με τις γνωστές μεθοδεύσεις των «πρόχειρων διαγωνισμών» σε γραφεία της Αθήνας, ανέθεσε την μελέτη -ελάχιστα ευρώ η μία από την άλλη- στον μειοδότη αντί του ποσού των € 8.000.
Επισημαίνεται ότι τα συγκεκριμένα έργα χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ενώ για τους νομούς Αχαΐας και Κορινθίας που το πρόβλημα είναι γνωστό, γίνεται πρόσθετη χρηματοδότηση για την άρτια αποκατάσταση του προβλήματος.

Ζητούνται απαντήσεις από Γ. Γκιώνη - Γ. Ρουμελιώτη
Λόγω της πολιτείας των Γιώργου Γκιώνη και ειδικότερα του Γιώργου Ρουμελιώτη προκύπτουν αβασάνιστα τέσσερα ερωτήματα που απαιτούνται απαντήσεις, προκειμένου οι πολίτες, να έχουν υπόψιν τους για τον τρόπο που οι εκπρόσωποί τους πώς διαχειρίζονται το δημόσιο - δημοτικό χρήμα, στην ουσία δηλαδή, τα δικά τους χρήματα.
1 Ποιός εκτίμησε το κόστος του έργου και με ποιά μελέτη στα € 900.000 που εκστόμισε ο πλέον αρμόδιος Γιώργος Ρουμελιώτης;
2 Τα € 8.000 του κόστους της μελέτης έχουν εκταμιευθεί; Κι αν ναι η μελέτη έχει παραληφθεί; Άλλως, αν δεν έχει παραληφθεί η μελέτη, πως ενδεχομένως έχουν εκταμιευθεί τα χρήματα;
3 Το συγκεκριμένο έργο, έχει τεθεί υπόψιν των συναρμόδιων υπουργείων, έτσι ώστε με ένα εκτιμώμενο κόστος, να μπορέσουν να πιστωθούν περισσότερα χρήματα στον συγκεκριμένο κωδικό, άσχετα αν με τα υπάρχοντα € 83.000 μπορούν να αποκατασταθούν τρία ίδια έργα;
4 Αφού ο δήμος ή το ΔΛΤΛ δεν διαθέτουν κεφάλαια, γιατί η πρόθεση και ο σχεδιασμός τους είναι το έργο να ολοκληρωθεί από τον δημοτικό προϋπολογισμό;
Από την πλευρά του, το loutraki-press, μετά την γνωστοποίηση των σχεδιασμών του Γιώργου Ρουμελιώτη, θα ακολουθήσει την ίδια ακριβώς διαδικασία, όπως και με την «τρύπα» των Γιώργου Γκιώνη και Γιώργου Ρουμελιώτη της κεντρικής παραλίας του Λουτρακίου. Δηλαδή, με ειδικό τεχνικό θα προσμετρήσει τον όγκο του έργου, τα απαιτούμενα υλικά υποδομών και το κόστος του απασχολούμενου προσωπικού και μηχανημάτων, έτσι ώστε να εξαχθεί μια ρεαλιστική τιμή ως ιδιωτικό έργο. Στην συνέχεια, λαμβάνοντες υπόψιν τις Ανώτατες Τιμές Οικοδομικών Υλικών (ΑΤΟΕ), θα είναι εφικτό από την καταγραφή τους στην τεχνική έκθεση, να γίνουν αντιληπτές ποιές είναι ακριβώς οι επιδιώξεις των Γιώργου Γκιώνη και Γιώργου Ρουμελιώτη.
Φυσικά, η εκτίμηση του κόστους του έργου επί των ρεαλιστικών τιμών, θα υποβληθεί στην υπηρεσία Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου στον νομό Κορινθίας, για να μην αντιμετωπισθεί ένα σκάνδαλο και κατά πολύ πολλαπλάσιο, όπως αντιμετωπίσθηκε το σκάνδαλο της «τρύπας» από την Επιτροπή του άρθρου 152, που φαίνεται τους ενδιέφερε μόνον η συσκευασία κι όχι η δυσωδία που ήταν ερμητικά κλεισμένη μέσα.
Φυσικά, αυτό είναι πλέον δουλειά και της Ποινικής Δικαιοσύνης για να αναδειχθεί ποιοί έκαναν σωστά την δουλειά και ποιοί όχι, ποιοί ήθελαν να δουν και ποιοί εκτυφλωνόντουσαν από το περιτύλιγμα και δεν μπορούσαν να διαπιστώσουν το «άριστα» κατά την αντίληψή τους συσκευασμένο σκάνδαλο, που θεωρούσαν ότι δεν αναδεικνύονταν οσμές, αν κι αυτές έχουν πνίξει την τοπική κοινωνία
  Του Πάνου Ηλιακόπουλου
ΠΗΓΗ:   http://loutraki-press.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου