Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2016

ΛΟΥΤΡΑΚΙ : ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ € 900.000 ΠΟΥ ΤΟ ΠΡΟΑΝΗΓΓΕΙΛΕ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣΜάθε τέχνη κι άστηνε κι αν πεινάσεις πιάστηνε, λέει ο θυμόσοφος λαός μας κι όλα δείχνουν ότι το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λουτρακίου (ΔΛΤΛ) υπό την σύμφωνη και πλήρη κάλυψη του δημάρχου Λουτρακίου Γιώργου Γκιώνη, θα κρατήσει για την προσεχή περίοδο ζωηρό το ενδιαφέρον, με την τοπική κοινωνία ήδη να τραβάει τα μαλλιά της, για την ανακοίνωση του εξωσυμπαντικού ποσού των περίπου € 900.000, που ανακοίνωσε ο .......
πρόεδρος του -έμπιστος κι εξ απορρήτων του Γιώργου Γκιώνη- Γιώργος Ρουμελιώτης, για την αποκατάσταση και θωράκιση των κατακρημνιζομένων πρανών, στο αλσύλλιο πριν το ξενοδοχείο ″Πευκάκι″.
Ενδεχομένως, η τιμή αυτή μπορεί να θεωρείται κατά τους Γιώργο Γκιώνη και Γιώργο Ρουμελιώτη δικαιολογημένη, καθ’ ότι μπορεί να επικαλεσθούν τον κίνδυνο που ελλοχεύει για την απώλεια ανθρώπινων ζωών, όπως επικαλέσθηκαν και προφασίσθηκαν τον κίνδυνο θαλάσσιας ρύπανσης από τον καταθλιπτικό αγωγό λυμάτων, που απέχει τουλάχιστον είκοσι πέντε μέτρα, από το σημείο της «τρύπας» των Γιώργου Γκιώνη - Γιώργου Ρουμελιώτη.
Το loutraki-press, επειδή είναι υπέρμαχο της απολύτου χρηστής διαχείρισης του δημοσίου - δημοτικού χρήματος, θα ακολουθήσει την ίδια πεπατημένη που ακολουθήθηκε και με την «τρύπα» των Γιώργου Γκιώνη - Γιώργου Ρουμελιώτη στην κεντρική παραλία του Λουτρακίου, και με μια πρώτη εκτίμηση θα καταγράψει υπό την συμβουλή τεχνικού κι έμπειρου επί των συγκεκριμένων έργων, σε πόσες χιλιάδες ευρώ μπορεί να ανέλθει το κόστος αποκατάστασης, λαμβάνοντας πάντοτε υπόψιν, σαν να επρόκειτο για ιδιωτικό έργο. Κι αυτό, γιατί αποστολή του κάθε αιρετού θα πρέπει να είναι, αυτονόητα, η διαχείριση με απόλυτη διαφάνεια του δημοσίου - δημοτικού χρήματος. Φυσικά, στην συνέχεια, ως δημόσιο - δημοτικό έργο, που θα πρέπει να ακολουθηθεί η διαδικασία του μειοδοτικού διαγωνισμού, θα ληφθούν υπόψιν οι Ανώτερες Τιμές Οικοδομικών Εργασιών (ΑΤΟΕ), για τις οποίες οι δύο φίλοι, διαθέτουν μια ιδιαίτερη ευαισθησία, σε συνδυασμό και με τις υπερμετρήσεις.
Επειδή λοιπόν η δαπάνη των € 900.000 ήχησε ως κεραυνός σε Αυγουστιάτικη πανσέληνο, καθίσταται προφανές ότι ο Γιώργος Ρουμελιώτης επιδιώκει να έχει τα φώτα της δημοσιότητας στραμμένα πάνω του, για να μονοπωλεί το φαίνεσθαι της δημοτικής πλειοψηφίας, έλκοντας, ωστόσο, όλους να διαπιστώσουν αν σκοπός του είναι η διαχείριση του δημόσιου - δημοτικού χρήματος με απόλυτη διαφάνεια;
Σημειωτέον ότι το συγκεκριμένο σημείο χωροταξικά, δεν υπόκειται την δύναμη κυματισμών σε θεομηνία, αλλά τα απόνερά τους, καθ’ ότι βρίσκεται παράλληλα με την φορά τους κι όχι κόντρα τους, όπως συμβαίνει στο παραλιακό μέτωπο, ειδικότερα όταν ο καιρός είναι Βορειοδυτικός - Δυτικός ή Πουνεντομαΐστρος (ναυτική ορολογία) ή Τζιριώτης (τοπική διάλεκτος). Αυτός είναι και ο λόγος που πρόκειται για νεροφάγωμα κι όχι διάσπαση κρηπιδώματος. Είναι προφανές, ότι σε εκείνη την μελέτη αντιστήριξης για την κατασκευή του κρηπιδώματος, δεν είχε ληφθεί υπόψιν το νεροφάγωμα, όπως συμβαίνει και στο τέλος του πρώτου κρηπιδώματος, που αν και αυτό μείνει έτσι επίσης θα καταρρεύσει.

Κίνδυνος για άμεση κατάρρευση
Καλόν θα είναι οι Τεχνικές Υπηρεσίες του δήμου Λουτρακίου να σπεύσουν να αποκλείσουν και τον χώρο έμπροσθεν του σκεπασμένου καθιστικού -κιόσκι- στο αλσύλλιο, δεδομένου ότι και σε εκείνο το σημείο έχουν υποχωρήσει τα πρανή, με συνέπεια να μην μπορεί να αποκλεισθεί το ενδεχόμενο μιας νέας κατάρρευσης, παρασύροντας κάποιον ανυποψίαστο πολίτη, με όλες τις επιπτώσεις για τον δήμο Λουτρακίου.

Πρώτη προσφορά
Πρόεδρε του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου ήδη ήλθε στοloutraki-press η πρώτη προσφορά στο 1/6 της τιμής που αναγγείλατε, δηλαδή, στα € 150.000. Ο συγκεκριμένος εργολάβος μέσα στην προαναφερόμενη τιμή, πέραν της αποκατάστασης της σημερινής ζημιάς, έχει πρόθεση να κατασκευάσει παραλιακό πεζόδρομο, ενώ το τοιχίο για να μην φαίνεται άσχημα ως μπετόν, να το κτίσει πέτρα, έτσι ώστε να δώσει μιαν άλλην αισθητική και να αξιοποιηθεί ακόμα περισσότερο η περιοχή, λαμβάνοντας υπόψιν ότι θα ξανανοίξουν οι ″Καταρράκτες″, με σύγχρονη κα μοντέρνα πλέον αισθητική, περισσότερες υπηρεσίες και το κυριότερο θα λειτουργούν και τον χειμώνα!
Με αφορμή τα προαναφερόμενα, να δείτε Γιώργο Ρουμελιώτη ιδέες που θα πέσουν, αλλά και πόσο οι προσφορές αυτές θα είναι με ακόμα χαμηλότερο κόστος, έναντι αυτού που επιχειρήσατε να προκαταλάβετε την κοινή γνώμη, η οποία πρέπει να θεωρείται βέβαιον ότι θα παρακολουθεί τις κινήσεις σας για το προσεχές διάστημα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού έχει υπόψιν της τα πεπραγμένα των δύο κολλητών, στην «τρύπα» του παραλιακού μετώπου.
(111016) Του Πάνου ΗλιακόπουλουΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου