Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016

Το Αεροδρόμιο Λεχαίου και το στρατόπεδο Αντ/χη (πζ) Καλογερογιάννη Κορινθίας στην λίστα αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ( ΤΕΘΑ)Η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας  αποφασιστικέ  από τον υπουργό Πάνο Καμμένο, με αντίτιμο 5% + της αντικειμενικής αξίας ετησίως .   
Η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας τέθηκε στην ημερήσια διάταξη   από τον υπουργό Πάνο Καμμένο, στο πλαίσιο της ενημερωτικής εκδήλωσης.
Μάλιστα, το ύψος της αντικειμενικής αξίας των προς ....
αξιοποίηση ακινήτων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ανέρχεται στο διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 34 δισ. ευρώ. Η αξιοποίηση αυτής της περιουσίας, θα πραγματοποιηθεί με την παραχώρησή της στους ενδιαφερόμενους επενδυτές με μειοδοτικό διαγωνισμό  από 50 μέχρι 99 έτη, με ετήσιο τίμημα 5% και άνω της αντικειμενικής αξίας κάθε ακινήτου .

Επί του προαναφερόμενου ποσού, και εάν παραχωρηθούν όλα τα ακίνητα , τα  ετήσια έσοδα άνω του 1,5 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τους κυβερνητικούς υπολογισμούς.
Ανάμεσα σε αυτά τα ακίνητα, αρκετά είναι κατάλληλα για τουριστικές επενδύσεις, και υπολογίζονται σε συνολικώς 25. Τα ακίνητα αυτά ανήκουν στα ΤΕΘΑ (Ταμείο Εθνικής Αμύνης), ΤΕΣ (Ταμείο Εθνικού Στόλου) και ΤΑΑ (Ταμείο Αεροπορικής Άμυνας). Στον κατάλογο περιλαμβάνονται νησιά, αγροτεμάχια, στρατόπεδα,ακίνητα και αεροδρόμια.
Νησιά
Στα νησιά περιλαμβάνονται οι νήσοι Φλέβες και Φλεβοπούλα και η νήσος Πρασονήσι στη Ρόδο
Στρατόπεδα

Αρκετά ακίνητα θεωρούνται κατάλληλα για αξιοποίηση μέσω Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), και υπολογίζονται σε 11, τα οποία ανήκουν όλα στο ΤΕΘΑ.
Η «Έκταση Εθνικά Κειμήλια» στον Διόνυσο, τα στρατόπεδα «Λιόση» στα Νέα Λιόσια, «Ρόκα» στη Μάνδρα Αττικής, «Δογάνη» στο Κιλκίς, «Φουφά» στην Πτολεμαΐδα, «Γιαννόπουλου» στα Θερμά Σερρών, «Ευθυμιόπουλου» στο Κουτσόχερο κ.α. .όπως και αυτό της Κορίνθου , Αντ/χη (πζ) Καλογερογιάννη . Η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας τέθηκε στην ημερήσια διάταξη   από τον υπουργό Πάνο Καμμένο,. Να σημειωθεί ότι σε αρκετά από αυτά ήδη φιλοξενούνται καταυλισμοί προσφύγων (π.χ. Κουτσόχερο κ.α.)
Αεροδρόμια
Σημαντική είναι η προίκα του ΥΕΘΑ και σε αεροδρόμια και αεροπορικές εγκαταστάσεις, συνολικώς 13, που διαχειρίζεται το ΓΕΑ.
Μεταξύ αυτών τα Αεροδρόμια Αγρίνιου (νέο και παλαιό), Αμυγδαλεώνα Καβάλας, Λαμίας, Κομοτηνής, Λευκοχώματος Σπάρτης, Τριόδου Μεσσηνίας, Λέχαιου Κορινθίας, Άργους, στρατόπεδο 3ης Μοίρας «Νίκη» στο Κατσιμίδι Αφιδνών, στρατόπεδο πρώην 2ο ΑΚΕΠ στην Εύβοια.

Το Gerania blog έχοντας αποκλειστικές πληροφορίες μπορεί να σας ενημερώσει  ότι υπάρχουν Επιχειρηματίες από τον Νομό μας οι οποίοι ενδιαφέρονται για κάποια από τα τις λίστας αξιοποίησης χωρίς φυσικά να εκθέσει ούτε τα Ονόματα ούτε και για ποια ενδιαφέρονται . 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου