Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2016

Στο Μαξίμου ο Αρχιεπίσκοπος – Τον υποδέχθηκε στα σκαλιά ο Τσίπρας – Αιφνιδίως και ο Καμμένος στη συνάντηση – Τι θα ζητήσει η Εκκλησία


 Στη συνάντηση σύμφωνα με πληροφορίες του NewsIt βρίσκεται και ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης
- Ο κ. Κονιδάρης κατηγόρησε νωρίτερα τον υπουργό Παιδείας πως είναι ψεύτης και έχει εμμονές
- Μιλώντας στο Live Νews με τον Νίκο Ευαγγελάτο ο εκπρόσωπος της Αρχιεπισκοπής τόνισε πως δεν έχουν ενημερωθεί εάν θα είναι στη συνάντηση και ο κ. Φίλης
- Πληροφορίες αναφέρουν πως δόθηκε εντολή στην.......

κρατική ΕΡΤ να εξέλθει από το Μέγαρο Μαξίμου οπότε δεν θα υπάρξει τηλεοπτική κάλυψη
Με λίγα λεπτά καθυστέρηση ξεκίνησε η κρίσιμη συνάντνση ανάμεσα στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Μαξίμου για το θέμα των Θρησκευτικών, με τις σχέσεις των δύο πλευρών να είναι τεταμένες.
Τον Αρχιεπίσκοπο υποδέχθηκε στα σκαλιά του Μαξίμου μόνος του ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ στη συνάντηση τελικά θα μετέχει και ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, ο οποίος κυριολεκτικά είναι κόκκινο πανί για τον κλήρο.

Αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση είναι πως τελικά στη συνάντηση θα βρίσκεται και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ο οποίος όμως ήταν προγραμματισμένο να μεταβεί αργότερα στην Αρχιεπισκοπή προκειμένου να συναντήσει τον κ. Ιερώνυμο. Ωστόσο, τελικά και εκείνος είναι παρών στη συνάντηση.

Επίσης, εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως η συνάντηση αυτή γίνεται χωρίς τηλεοπτική κάλυψη, καθώς σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες δόθηκε εντολή στην κρατική ΕΡΤ να εξέλθει το Μεγάρου.
Λίγα λεπτά πριν τη συνάντηση ο εκπρόσωπος Τύπου της Αρχιεπίσκοπής, κ. Κονιδάρης μίλησε στον Νίκο Ευαγγελάτο και την εκπομπή Live News, λέγοντας πως δεν γνωρίζει τελικά εάν θα είναι και ο κ. Φίλης στη συνάντηση στο Μαξίμου και ούτε θα μπορούσε να απαιτήσει να μην είναι.
Παράλληλα, ο κ. Κονιδάρης αποκάλυψε πως ο Αρχιεπίσκοπος αναμένεται να ζητήσει από τον Αλέξη Τσίπρα να μην διδαχθούν τα θρησκευτικά με βάση τα νέα προγράμματα σπουδών, αλλά να διδαχθεί το μάθημα με βάση τα περσινά δεδομένα. Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις του εκπροσώπου της Αρχιεπισκοπής, κ. Κονιδάρη ο οποίος μιλώντας στο Bημα FM είχε ξεκαθαρίσει πως ο Αρχιεπίσκοπος δεν έχει καμία διάθεση να συναντηθεί με τον υπουργό Παιδείας, διότι εξύβρισε και συκοφάντησε την εκκλησία με τρόπο χυδαίο και σκαιό.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΠΡΑΞΙΤΕΛΗΣ ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου