Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2016

Δήμαρχος Λέσβου: Το σφράγισμα του σχολείου προσβάλλει το νησί «Θα πρέπει να ντρέπονται, πιστεύω ότι και οι ίδιοι θα έχουν μετανιώσει»


Καταδικάζει το λουκέτο, που έβαλαν την Παρασκευή σε σχολείο της Λέσβου γονείς που δεν θέλουν τα προσφυγόπουλα, ο δήμαρχος Σπύρος Γαληνός, χαρακτηρίζοντας το συμβάν ακραίο, που «προσβάλλει συνολικά το νησί αλλά και τη συγκεκριμένη περιοχή».
«Θεωρώ ότι είναι έξω από κάθε λογική, ασφαλώς υπάρχει ένα βάρος στην περιοχή, ένα βάρος μεγαλύτερο από αυτό που μπορεί να σηκώσει, το κακό είναι όμως ότι έχει δοθεί χώρος σε ακραία στοιχεία το...........
τελευταίο διάστημα να ασκούν μια πολιτική εκφοβισμού της κοινωνίας [...] Υπάρχει ο φόβος για το ξένο, για το άγνωστο. Διαδίδουν διάφορα πράγματα που είναι εξωπραγματικά και αυτά γίνονται από μέρος της κοινωνίας αποδεκτά» είπε στο Πρακτορείο 104,9fm.
Για το συμβάν που αφορούσε την εγγραφή οκτώ προσφυγόπουλων στο 8ο Δημοτικό Λέσβου και τη λειτουργία ειδικού τμήματος ένταξης ο δήμαρχος Λέσβου είπε πως οι ενέργειες αυτές «πρέπει να σταματήσουν αμέσως» ενώ χαρακτήρισε παράλογο και απάνθρωπο αυτό που συμβαίνει σε παιδιά που «είναι θύματα πολέμων κι έρχονται κυνηγημένα στην Ελλάδα
Δεν υπάρχει έλλειψη ενημέρωσης, υπάρχει παραπληροφόρηση σημείωσε ο κ. Γαληνός σχολιάζοντας την αντίδραση γονέων του εν λόγω δημοτικού σχολείου και τόνισε πως το τελευταίο διάστημα δόθηκε χώρος σε ακραία στοιχεία για αρκετό διάστημα να ενσπείρουν το δηλητήριο και τον φόβο μέσα στην κοινωνία, την οποία όμως «δεν εκφράζουν». Σε ό,τι αφορά δε τις ανησυχίες που υπάρχουν για τη σημερινή, πρώτη σχολική ημέρα των προσφυγόπουλων στο σχολείο, σημείωσε πως «θα είναι μια διαφορετική ημέρα και θα φανεί και ένα διαφορετικό πρόσωπο».
Σε ερώτηση δε για το ενδεχόμενο ποινικών κυρώσεων και ενεργοποίηση νομικών διαδικασιών από τη δημαρχία Λέσβου σε ό,τι αφορά το συμβάν της Παρασκευής και τους συμμετέχοντες ο κ. Γαληνός εμφανίστηκε επιφυλακτικός: «Θα πρέπει να ντρέπονται, πιστεύω ότι και οι ίδιοι θα έχουν μετανιώσει» είπε. Συμπλήρωσε δε πως  σε άλλη περίπτωση ασφαλώς θα πρέπει να κινηθούν οι διαδικασίες, ώστε ο καθένας ο οποίος παραβαίνει τον νόμο και προβαίνει σε ενέργειες προσβλητικές, να τιμωρείται κιόλας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου