Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2016

Αυτή είναι η πρώτη πιστοποιημένη Ελληνίδα των C-27J !!


  
 Η ανθυποσμηναγός (Ι) της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας Αικατερίνη Κουσκοβίτη ολοκλήρωσε με επιτυχία τον κύκλο εκπαίδευσης στον εξομοιωτή πτήσης του C-27J που βρίσκεται στο Ειδικό Κέντρο εκπαίδευσης της Alenia Aeronautica στην Ιταλία. Εκεί έλαβε την πιστοποίηση για το νέο μεταγωγικό αεροσκάφος.
Σημειώνεται ότι αποτελεί την πρώτη γυναίκα χειριστή που ......
απέκτησε την πιστοποίηση ανάμεσα σε όλες τις ένοπλες δυνάμεις που έχουν στο στόλο τους το  συγκεκριμένο αεροσκάφος.
«Θέλω να ευχαριστήσω την Alenia, -είπε η Κατερίνα- τους ειδικούς, τους εκπαιδευτές, και όλους αυτούς που μου έδωσαν την δυνατότητα να ολοκληρώσω την εκπαίδευση μου, ανακαλύπτοντας μέρα με την μέρα τις ιδιαιτερότητες του αεροσκάφους και επιτρέποντάς μου να κατανοήσω τα επιχειρησιακά προτερήματα του C-27J. Έλαβα την μέγιστη υποστήριξη, σε ένα κλίμα βαθιάς φιλίας και συνεργασίας. Ήταν μια υπέροχη εμπειρία, που θα μπορέσω να αξιοποιήσω άμεσα».
Ο αντισμήναρχος (Ι) Παπαδονικολάκης, μέλος της επιτροπής αξιολόγησης των ελληνικών C-27J, εξέφρασε την ικανοποίηση του για των αριθμό των  πολεμικών αεροποριών που C-27J διαθέτουν το C-27J, υπερασπίζοντας με υπερηφάνεια τον χαρακτηρισμό «Launch Customer» για την Πολεμική μας  Αεροπορία, η πρώτη παγκοσμίως που παρήγγειλε και έθεσε σε υπηρεσία το νέο αεροσκάφος.
Μέχρι σήμερα έχουν παραγγελθεί συνολικά 117 αεροσκάφη για την πολεμική αεροπορία της Ιταλίας, της Ελλάδας, της Βουλγαρίας, της Λιθουανίας, της Ρουμανίας, καθώς και για τον Στρατό και την Αεροπορία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

http://www.pronews.grΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου