Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2016

Έτσι θα κινηθεί το Λουτράκι τουριστικά το 2017


Σε 5 χώρες θα απευθυνθεί τουριστικά το Λουτράκι αλλά και γενικότερα ο Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων με βάση το πλάνο που υπάρχει για το συγκεκριμένο τομέα. Το loutrakiblog.gr, έχει το ρεπορτάζ.
Μιας και η πόρτα της Σκανδιναβικής αγοράς φέρεται να έχει κλείσει οριστικά για το δήμο μας, αφού οι Σουηδοί δεν φάνηκε να συγκινήθηκαν ιδιαίτερα όσον αφορά κυρίως στις τουριστικές εγκαταστάσεις που .......
υπάρχουν στην πόλη, είναι λογικό να γίνεται προσπάθεια προς άλλες κατευθύνσεις.
Καλώς ή κακώς, το Λουτράκι που αποτελεί τη ραχοκοκκαλιά της βιομηχανίας τουρισμού του Δήμου αλλά και οι Άγιοι Θεοδώροι είναι αρκετά δύσκολο να απευθυνθούν και να προσελκύσουν πολύ μεγάλα πορτοφόλια καθώς, όπως προείπαμε δεν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες κυρίως από πλευράς υποδομών. Θα μπορούσαν, όμως να απευθυνθούν σε ανθρώπους με μεσαία εισοδήματα και πλέον, αυτό είναι που επιδιώκεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες του loutrakiblog.gr, οι χώρες που θα απευθυνθεί ο Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, είναι η Ρουμανία, το Ισραήλ, η Ιταλία, η Γερμανία και η Γαλλία. Και παρακάτω, θα προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε αναλυτικά το πλάνο που υπάρχει προκειμένου να κερδηθούν οι αγορές αυτές.

Ρουμανία: Πρόκειται για μία αναπτυσσόμενη αγορά στον Τουρισμό. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, πάνω από 1,2 εκατομμύρια τουρίστες επισκέφτηκαν το 2016 την Ελλάδα. Επίσης, σημαντικός θετικός παράγοντας είναι η εγγύτητα λόγω και των οδικών εκδρομών που μπορούν να γίνουν προς το Λουτράκι και τους Αγίους Θεοδώρους από τη Βαλκανική χώρα.

Ισραήλ: Πολλοί δεν το γνωρίζουν, αλλά τα επίσημα στοιχεία μιλούν για αρκετά μεγάλη άνοδο στον τουρισμό της περιοχής τα τελευταία χρόνια κυρίως λόγω του Καζίνο αλλά όχι μόνο, καθώς πλέον αρκετοί Ισραηλίτες επισκέπτονται και τα υπόλοιπα ξενοδοχεία της περιοχής.

Γαλλία: Όσον αφορά στους Γάλλους, σύμφωνα με πληροφορίες, τα ξενοδοχεία που βρίσκονται στο Καλαμάκι ήδη έχουν αρκετές κρατήσεις για του χρόνου. Οι Γάλλοι, άλλωστε, ενδιαφέρονται πολύ για τους Αρχαιολογικούς χώρους και βλέπουν το Λουτράκι ως τη βάση των επισκέψεών τους σε αυτούς. Αξίζει, βέβαια να σημειώσουμε ότι το Ηραίο δεν βρίσκεται σε κανέναν Γαλλικό οδηγό καταχωρημένο ως Αρχαιολογικός χώρος και έτσι πολλοί δεν γνωρίζουν ότι δίπλα τους βρίσκεται ένα τέτοιο μέρος.

Ιταλία: Ιδιαίτερη στόχευση, θα γίνει στη Βόρεια Ιταλία όπου συγκεντρώνονται αρκετοί άνθρωποι μεσαίου εισοδήματος και άνω. Όπως και οι Γάλλοι και οι Ιταλοί δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους Αρχαιολογικούς χώρους ενώ γίνεται ιδιαίτερη στόχευση και στην οδική εκδρομή. Βασικό στοιχείο, που συγκαταλέγεται στα πολύ θετικά είναι η μικρή απόσταση που υπάρχει από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Γερμανία: Τα στοιχεία δείχνουν ότι η η Ελλάδα βρίσκεται στη δεύτερη θέση ανάμεσα στους αγαπημένους προορισμούς των Γερμανών τουριστών. Και αυτό από μόνο του, είναι αρκετό για να καταλάβει κανείς ότι το Λουτράκι μπορεί να γίνει τόπος επίσκεψης. Είναι σημαντικό όμως, να υπάρξει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο παροχής υπηρεσιών καθώς επειδή τα εισοδήματα είναι αρκετά μεγάλα, πολλοί έχουν τη δυνατότητα να επισκεφτούν το Λουτράκι για περισσότερες μέρες σε σχέση με τους άλλους λαούς.

alex 

(photo by vaggelis nikolaou)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου