Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2016

Εμπορικός Σύλλογος Λουτρακίου και η πρόσληψη της γραμματέως .


Πολύς ο  λόγος των τελευταίων ημερών για τον Εμπορικό Σύλλογο του Λουτρακίου . Εμπλεκόμενα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσής , άρθρα , αναδημοσιεύσεις , και απαντήσεις προς αποκατάσταση της αλήθειας από blog εκτελώντας χρέη συνηγόρου της Γραμματέως. Τι έφταιξε όμως και στην προσπάθεια του Συνηγόρου Bloger τον έκανε να υποπέσει σε απερίσκεπτες δηλώσεις με τις οποίες περιπλέκονται πολύ τα ......
πράγματα ως προς την  πρόσληψη?  λέει σε δημοσίευση της 6/11/2016 το Blog Συνήγορος .
 Πάμε να δούμε τα λάθος σημεία……
Η κυρία δεν έφυγε θυμωμένη, η συνεργασία λύθηκε ομαλά και μάλιστα με δική της παραίτηση όχι απόλυση.
Η κυρία δεν πήρε μαζί της έγγραφα επειδή δεν υπήρχαν έγγραφα, ό,τι έγγραφο υπήρχε το είχε η αιρετή γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου και ποτέ μα ποτέ δεν βρέθηκαν έγγραφα στα χέρια της προσληφθήσας γραμματέως.
 Ποτέ δεν αναφέρθηκε δημοσίως και μάλλον ήρθε η ώρα να ειπωθεί ότι τόσο το site του Εμπορικού Συλλόγου Λουτρακίου (esloutraki.gr) όσο το facebook, το twitter, η καταγραφή και η ψηφιακή αρχειοθέτηση των μελών έγιναν από την προσληφθείσα γραμματέα. Αυτά δεν ειπώθηκαν ποτέ από την ίδια .

Εδώ τώρα μπαίνουμε στην ουσία του θέματος και ρωτάμε την Πρόεδρο και το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Λουτρακίου .

1)    Ποιος έκανε την πρόταση και με ποια κριτήρια για την πρόσληψη Γραμματέως.
2)    Με ποια απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου και με πόσες ψήφους εγκρίθηκε η πρόσληψη της συγκεκριμένης Κυρίας στην θέση της Γραμματέως και όχι κάποιας άλλης  .
3)    Έκαναν κάποια δημοσίευση για να υπάρξουν ενδιαφερόμενοι – ες ?
4)    Με ποιο τρόπο προσληφθεί η Γραμματέας ? ως Υπάλληλος η με μπλοκάκι?
5)    Εάν προσελήφθη ως υπάλληλος δηλώθηκε  ως εργαζομένη και πως  ασφαλιζόταν?
6)    Εάν προσελήφθη με μπλοκάκι πρέπει να Δημοσιοποιήσουν την Σύμβαση με όλα τα στοιχεία της συνεργάτιδας Γραμματέως ως επιτηδευματίας και τις αποδείξεις της αμοιβής της   .
7)    Ποιες ήταν οι υποχρεώσεις της Γραμματέως ?
8)    Ποια ήταν η αμοιβή της και που αναφέρεται ?
9)    Από ποτέ άρχισε η συνεργασία και από ποτέ άρχισε να αμείβεται?
10)                        Και τέλος πότε παραιτήθηκε η Κα γραμματεας ? υπάρχει εγράφη παραίτηση της?

Αυτά είναι θέματα για τα οποία τόσο η Προέδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λουτρακίου όσο και Η προσληφθήσα Γραμματέας θα πρέπει να απαντήσουν δημόσια και να δημοσιοποιήσουν όλα τα έγγραφα όπως πχ (   Των - πρόσληψης ,παραίτησης ,ασφάλισης, και πληρωμής .)

Εάν αυτό δεν γίνει όλα τα δημοσιεύματα θα δοθούν στην επιθεώρηση εργασίας η οποία θα πρέπει να διαλευκάνει το θέμα .

Πως γίνεται ένα άρθρο σε ορισμένα τοπικά ΜΜΕ;
Ένας κύριος πλησιάζει έναν αρθρογράφο λέει αυτά που κατάλαβε από όσα έχει ακούσει και συμπληρώνει από μόνος του αυτά που δεν κατάλαβε. Παίρνει ο αρθρογράφος την υποτιθέμενη είδηση προσδοκώντας τεράστια απήχηση αν γράψει την υποτιθέμενη είδηση με στόμφο και υπερβολή, επιπλέον θα κερδίσει την εκτίμηση του κυρίου που του έδωσε την είδηση. Αυτό που δεν σκέφτεται προφανώς είναι ότι όταν μιλάμε για μια μικρή κοινωνία πρέπει να ζυγίζουμε 100 φορές τι γράφουμε ειδικά όταν αναφερόμαστε συγκεκριμένα σε πρόσωπα.
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Χθες στο blog streetlife κυκλοφόρησε η είδηση που έλεγε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι η γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Λουτρακίου πήρε τα έγγραφα του Συλλόγου και σηκώθηκε και έφυγε. Παραθέτουμε το κείμενο:
“Ο άλλοτε κραταιός Εμπορικός σύλλογος Λουτρακίου,βρίσκεται σε μεγάλους μπελάδες και προβλήματα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Street Life,η γραμματέας που είχε προσλάβει ο σύλλογος, θυμωμένη σηκώθηκε και έφυγε απο τα γραφεία παίρνοντας όμως μαζί της και όλα τα αρχεία του συλλόγου και φυσικά τις καταστάσεις των μελών…!
Δυστυχώς ο σύλλογος που ήταν πάντα δυναμικός φορέας της περιοχής έχει πλέον σοβαρά προβλήματα και το μέλλον του είναι εντελώς αβέβαιο..!
Η πρόσφατη προσπάθεια γενικής συνέλευσης απέτυχε γιατί ελάχιστοι έμποροι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του συλλόγου και ουδείς γνωρίζει τι θα επακολουθήσει.
Ενα είναι σίγουρο ότι δεν πρέπει ο Εμπορικός σύλλογος Λουτρακίου να οδηγηθεί σε διάλυση και πρέπει όλοι να αναλάβουν ευθύνες και να γίνει ότι είναι νόμιμο και πρέπει…!”
Πάμε να δούμε τα λάθος σημεία.
Η κυρία δεν έφυγε θυμωμένη, η συνεργασία λύθηκε ομαλά και μάλιστα με δική της παραίτηση όχι απόλυση.
Η κυρία δεν πήρε μαζί της έγγραφα επειδή δεν υπήρχαν έγγραφα, ό,τι έγγραφο υπήρχε το είχε η αιρετή γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου και ποτέ μα ποτέ δεν βρέθηκαν έγγραφα στα χέρια της προσληφθείσας γραμματέως. Επιπλέον ό,τι αρχεία υπήρχαν και ήταν απλώς τα ονόματα και τα στοιχεία των μελών, ύστερα από συνεργασία με το ΔΣ του Συλλόγου η γραμματέας τα αρχειοθέτησε σε ψηφιακή βάση δεδομένων παραδίδοντας το ψηφιακό αρχείο στο ΔΣ, επιπλέον τα τηλέφωνα για επικοινωνία με τα μέλη και για ενημέρωση μέσω sms είναι περασμένα στο email του Εμπορικού Συλλόγου για άμεσο συγχρονισμό και άμεση αναζήτηση από υπολογιστή ή smartphone όποτε το χρειαστεί το Προεδρείο που γνωρίζει τον κωδικό του email.
Ποτέ δεν αναφέρθηκε δημοσίως και μάλλον ήρθε η ώρα να ειπωθεί ότι τόσο το site του Εμπορικού Συλλόγου Λουτρακίου (esloutraki.gr) όσο το facebook, το twitter, η καταγραφή και η ψηφιακή αρχειοθέτηση των μελών έγιναν από την προσληφθείσα γραμματέα. Αυτά δεν ειπώθηκαν ποτέ από την ίδια λόγω σεμνότητας, ας ακουστεί όμως τώρα για να μην καλλιεργείται η αίσθηση ότι ήρθε, επωφελήθηκε και με αχαριστία έφυγε. Εσείς που πονάτε τον Σύλλογο θα έπρεπε τώρα να χαρείτε που χωρίς να επιβαρυνθεί ο Σύλλογος ούτε με ένα ευρώ απέκτησε όλα τα παραπάνω. Ίσως αυτό να αποδεικνύει ότι η γραμματέας προσπάθησε να προσφέρει όσο το δυνατόν περισσότερο και θα συνέχιζε με χαρά να κάνει περισσότερα αν οι συνθήκες δεν οδηγούσαν στη λύση της συνεργασίας. Επίσης αυτό αποδεικνύει ότι το Προεδρείο έπραξε πολύ σωστά που μέσα στην κρίση βρήκε έναν τρόπο να αποκτήσει τα παραπάνω μπαίνοντας στη σύγχρονη εποχή της τεχνολογίας ευθυγραμμίζοντας την εικόνα του με την εικόνα των άλλων Εμπορικών Συλλόγων χωρίς να δαπανήσει χρήματα. Ο λόγος που λύθηκε η συνεργασία είχε να κάνει καθαρά με εσωτερικά ζητήματα του συλλόγου που ας τα αναφέρουν οι πιο αρμόδιοι.
Γεγονός εξάλλου που αποδεικνύει ότι η γραμματέας έλυσε απολύτως φιλικά τη συνεργασία της είναι ότι και μετά το πέρας της συνεργασίας όταν της ζητήθηκε να ανεβάσει στο site και το facebook του Εμπορικού Συλλόγου μια ανακοίνωση ανταποκρίθηκε με προθυμία.
Συνεχίζοντας την ιστορία για την αρθρογραφία σε ορισμένα τοπικά ΜΜΕ.
Το άρθρο του streetlife έδωσε αφορμή να το αναπαράγει και το Loutrakiblog εμπλουτίζοντάς το με καυστικές κατηγορίες και με την απειλή – υπόσχεση να διερευνήσει το θέμα για “να βγάλει άπλυτα στη φόρα ή μπορεί και λαβράκι!” Η δίψα για αίμα προφανής.
Και εδώ έρχεται να αναρωτηθεί κανείς πόσο ηθικό είναι να εκθέτεις έτσι κάποιον; (Ακόμα κι αν εκτίθεσαι ταυτόχρονα μ’ αυτά που γράφεις). Να κατηγορείς ρίχνοντας λάσπη βάζοντας στο τέλος ένα ερωτηματικό. Να αποκαλείς τον άλλο κλέφτη χωρίς να έχεις την παραμικρή πληροφόρηση απλά επειδή κάτι ψυχανεμίστηκες ή σου το ψιθύρισε κάποιος που συνηθίζει να ψιθυρίζει από δω κι απο κει σε διάφορα θέματα; Βρίζεις όσο βρίζεις δίνεις το πάτημα για αρνητικά σχόλια του κάθε πικραμένου που θέλει να βγάλει τα απωθημένα του, λες όμως και το ανεπανάληπτο ΑΝ ΑΛΗΘΕΥΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ. Αν δεν αληθεύουν όμως; Που ΔΕΝ ΑΛΗΘΕΥΟΥΝ έχεις πάρει έναν άνθρωπο που έχει μια συγκεκριμένη θέση στην κοινωνία και του έχεις κουρελιάσει την αξιοπρέπεια αφήνεις να πλανάται μια απορία γύρω από το άτομό του και να μπορεί να λέει ο καθένας “ααα όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά” και άντε μετά να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας.
Παραθέτουμε στο τέλος του άρθρου μας και το άρθρο του  Loutrakiblog (που αρχικά λεγόταν Πρωτοφανές! Εξαφανίστηκαν επίσημα έγγραφα του Εμπορικού Συλλόγου Λουτρακίου – Ποιος τα πήρε κι έφυγε;) αργότερα άλλαξε τίτλο και έγινε “Εξαφανίστηκαν επίσημα έγγραφα του Εμπορικού Συλλόγου Λουτρακίου;” Ένα ερωτηματικό στον τίτλο για να αμβλύνει την ευθύνη για την κατηγορία ανάμεσα σε θαυμαστικά για έμφαση.
Ως επισφράγιση των γραφομένων μας μπορείτε να θεωρήσετε την επίσημη διάψευση των δημοσιευμάτων από το ίδιο το Προεδρείο του Εμπορικού Συλλόγου Λουτρακίου. Αυτή η διάψευση αποδόθηκε από τα παραπάνω ΜΜΕ με πολύ λιγότερη έμφαση, τσαλακώνοντας το ατόπημα και χωρίς την παραμικρή συγνώμη για το δημοσίευμα που προηγήθηκε.
Ακολουθεί η διάψευση:
Ο Εμπορικός Σύλλογος Λουτρακίου διαψεύδει τα ανυπόστατα δημοσιεύματα
“Με μεγάλη μας έκπληξη διαβάσαμε σε τοπικά ιστολόγια,καταγγελίες που αφορούν κλοπή εγγράφων από την προσληφθείσα γραμματέα της Ένωσης Εμπόρων και Επαγγελματοβιοτεχνών Λουτρακίου.
ΔΙΑΨΕΥΔΟΥΜΕ ρητά και κατηγορηματικά τα αήθη και ανυπόστατα δημοσιεύματα και επιφυλλασόμαστε για κάθε νόμιμη ενέργεια από μέρους της Ένωσης.
Όσον αφορά την “ανησυχία” κάποιων ανώνυμων για το μέλλον της Ένωσης, το Διοικητικό Συμβούλιο τους διαβεβαιώνει ότι λειτουργεί ΠΑΝΤΑ μέσα στο πλαίσιο εκείνο που διασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία της Ένωσης.”
Τι έγραψε το loutrakiblog ; ! !! ; !! :!!!
Πράγματα και… θάματα στον Εμπορικό Σύλλογο Λουτρακίου, καθώς σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, η πρώην γραμματέας του, προτού αποχωρήσει φρόντισε να πάρει μαζί της διάφορα έγγραφα. Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ αλλά και το σχόλιο του loutrakiblog…
Ο άλλοτε κραταιός Εμπορικός σύλλογος Λουτρακίου,βρίσκεται σε μεγάλους μπελάδες και προβλήματα.Σύμφωνα με πληροφορίες του Street Life,η γραμματέας που είχε προσλάβει ο σύλλογος,…..
θυμωμένη σηκώθηκε και έφυγε απο τα γραφεία παίρνοντας όμως μαζί της και όλα τα αρχεία του συλλόγου και φυσικά τις καταστάσεις των μελών…!Δυστυχώς ο σύλλογος που ήταν πάντα δυναμικός φορέας της περιοχής έχει πλέον σοβαρά προβλήματα και το μέλλον του είναι εντελώς αβέβαιο..!Η πρόσφατη προσπάθεια γενικής συνέλευσης απέτυχε γιατί ελάχιστοι έμποροι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του συλλόγου και ουδείς γνωρίζει τι θα επακολουθήσει.Ενα είναι σίγουρο ότι δεν πρέπει ο Εμπορικός σύλλογος Λουτρακίου να οδηγηθεί σε διάλυση και πρέπει όλοι να αναλάβουν ευθύνες και να γίνει ότι είναι νόμιμο και πρέπει…!
Σχόλιο Loutrakiblog.gr : Εάν αληθεύουν όλα αυτά, γεννιούνται εύλογα ερωτήματα !!
Ποια είναι αυτή η κυρία (γραμματέας) που έχει πλέον στην κατοχή της έγγραφα δημόσιου φορέα;
Θεωρείται κλοπή;
Πότε δούλευε στα γραφεία του Συλλόγου και υπό ποίες συνθήκες;
Γιατί δεν την μηνύει ο Σύλλογος (ίσως να βγούν άπλυτα στη φόρα ή μπορεί και λαυράκι)
Εμείς θα διερευνήσουμε το θέμα και να είστε σίγουροι ότι θα επανέλθουμε! ……
Πηγή: Loutrakitv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου