Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2016

ΔΥΟ ΕΡΓΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΔΕ(βιντεο)


 -Αναβάθμιση σε δευτεροβάθμια επεξεργασία λημμάτων του βιολογικού καθαρισμού Κορίνθου- Λουτρακίου ώστε να ποτίζουν οι αγρότες του δήμου κορινθίων τις αγροτικές καλλιέργειες
-χρηματοδότηση μελέτης για την κατασκευή δίδυμων αγωγών άρδευσης - ύδρευσης στο φράγμα Ασωπού και έργων παραγωγής υδροηλεκτρικής ενέργειας
 Δυό έργα μεγάκης σημασίας για την Κόρινθο αλλά και την Κορινθία γενικότερα εξήγγειλε ο συμπατριώτης μας Γ.Γ του Υπουργείου Υποδομών Γιώργος Δέδες.
Συγκεκριμένα χθες το.........
απόγευμα από το Δημαρχείο Κορίνθου παρουσία του Δημάρχου Κορινθίων Αλέκου Πνευματικού ανακοίνωσε  χρηματοδότηση 3 εκατ. Ευρώ  για αναβάθμιση του Βιολογικού Καθαρισμού Κορίνθου-Λουτρακίου , ώστε τα επεξεργασμένα λύματα  με δευτεροβάθμια μέθοδο να μπορούν πλέον να χρησιμοποιούνται για άρδευση καλλιεργήσιμων εκτάσεων .
Είναι ένα παλιό αίτημα πολλών χρόνων από τους αγροτικούς φορείς  του Δήμου Κορινθίων το οποίο υλοποιείται σήμερα  από τον Γιώργο Δέδε.
Έτσι πολύ σύντομα οι αγρότες Κορίνθου, Ξυλοκέριζας, Εξαμιλίων και της ευρύτερης περιοχής του Καποδιστριακού Δήμου Κορινθίων θα μπορούν να ποτίζουν τα χτήματά τους με άφθονο νερό από τον βιολογικό καθαρισμό των Δήμων Κορίνθου-Λουτρακίου .που βρίσκεται στην Ποσειδωνία πλησίον του Ισθμού Κορίνθου.
Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από Εθνικούς Πόρους από τοπρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων
Το δεύτερο μεγάλο πραγματικά έργο είναι η χρηματοδότηση μελέτης ύψους 3 εκατομ ευρώ για την κατασκευή δίδυμων αγωγών από το φράγμα του Ασωπού στην πεδινή Κορινθία.
Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ολοκλήρωση της κατασκευής του φράγματος Ασωπού , κάποια στιγμή θα ολοκληρωθεί η κατασκευή του.
Και το ζητούμενο είναι το φράγμα αυτό θα πρέπει να γίνει ένα σοβαρό «εργαλείο» για την ύδρευση και την άρδευση ολόκληρης της πεδινής Κορινθίας.
Να μην εξελιχθεί ένα τουριστικό αξιοθέατο όπως η λίμνη στο φράγμα Δόξα στην Ορεινή Κορινθία.
Αν μπορούσα να διακτινιστώ, εκεί θα πήγαινα πρώτα Πηγή: www.lifo.gr
 Ένα πολύτιμο τεχνικό έργο που έγινε με σκοπό να αρδεύεται ο κάμπος της Γκούρας αλλά που ουδέποτε πραγματοποιήθηκε κάτι τέτοιο .
 Τώρα λοιπόν έγκαιρα ο συμπατριώτης μας Γ.Γ του Υπουργείου Υποδομών , δημοπρατεί την μελέτη ώστε να μπορούν να κατασκευασθούν οι «δίδυμοι αγωγοί»
Ο ένας αγωγός για την ύδρευση και ο άλλος αγωγός για την άρδευση.
Και κάτι ακόμα ιδιαίτερα σημαντικό .
Η μελέτη θα περιλαμβάνει ακόμα την κατασκευή  ειδικών υδροηλεκτρικών  έργων στο φράγμα για την παραγωγή ενέργειας.
 Με τον τρόπο αυτό θα εξασφαλιστούν πολύτιμα έσοδα , ώστε να μειωθεί σε σημαντικό βαθμό το κόστος που θα πληρώνουν οι αγρότες και οι πολίτες για την άρδευση και την ύδρευση. Και για τα δύο έργα υπάρχουν άμεσες διαθέσιμες πιστώσεις. Λ.Γ Δείτε στο σχετικό βίντεο τις δηλώσεις του Γιώργου Δέδε για τα δύο αυτά μεγάλα έργα .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου