Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2016

ΑΠΕΙΛΗ ΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ Η ΑΔΙΑΦΟΡΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΕΠΡΟΣΩΠΗΣΗ


Μετά από δύο δεκαετίες συνεχούς διολίσθησης του τόπου, με… κερασάκι στην τούρτα, το απόλυτο τίποτα της σημερινής δημοτικής αρχής, της οποίας τα στελέχη το μόνον που πράττουν με επιτυχία είναι να βαυκαλίζονται, έχει αναδείξει τις συνέπειες της που δεν περιορίζονται στον χαρακτηρισμό ανησυχητικές, αλλά επικίνδυνες!
Το γεγονός που αποκαλύφθηκε την περασμένη Τρίτη, να μην εκδηλώσει έστω κι ένας επιχειρηματίας ή επαγγελματίας ή βιοτέχνης ενδιαφέρον να .....
είναι υποψήφιος στην τοπική Ένωση Εμπόρων και Επαγγελματοβιοτεχνών Λουτρακίου, αποδεικνύει ότι η τοπική κοινωνία έχει οδηγηθεί σε επικίνδυνες ατραπούς, με το γεγονός αυτό να είναι όχι απλά καμπανάκι, αλλά τεράστια καμπάνα… για το λεγόμενο τοπικό πολιτικό σύστημα, με την προϋπόθεση ότι είχε την δυνατότητα να αντιληφθεί αυτήν την εξέλιξη.
Όπως διαπιστώνεται, το επιχειρείν του τόπου, πέραν των ξενοδόχων και των μελών του ″Ξένιου Ζευς″, ο κάθε ένας ή η κάθε μία απομονώνονται, λόγω και της γενικότερης οικονομικής κατάστασης στην πατρίδα μας, προσπαθούν να περισώσουν ότι μπορούν από το βιός τους, αγνοώντας το δόγμα «η ισχύς εν τη ενώσει»… Ευελπιστούν ότι χάριν στις προσωπικές γνωριμίες, η μονάδα θα μπορέσει να επιβιώσει και να βρει την πολυπόθητη λύση - ρουσφέτι, γυρίζοντας την πλάτη κατ’ αυτόν τον τρόπο στην συλλογικότητα και στην ανάδειξη των προβλημάτων από κοινού, έτσι ώστε να μην αγνοηθούν από την εκάστοτε εξουσία, δεδομένου ότι εκ των πραγμάτων θα αναγκασθεί να ενσκύψει πάνω στα τυχόντα προβλήματα, να τα αντιμετωπίσει και να δώσει την λύση ή μία λύση που θα είναι συλλογική.
Πρώην επιχειρηματίας, που έχει πλέον συνταξιοδοτηθεί, χαρακτήρισε την προαναφερόμενη εξέλιξη - κατάντια, όχι μόνον για την ένωση, αλλά και για τον τόπο γενικότερα. Υπογράμμισε δε, ότι με αυτήν την επιλογή ο καθένας γίνεται βορά στις αδηφάγες ορέξεις των κρατούντων, που αν και οι ίδιοι επιδιώκουν την επιβολή του δόγματος ″διαίρει και βασίλευε″, σήμερα γινόμαστε θεατές να προσφέρονται μόνοι τους για την «θυσία», γεγονός που έρχεται ″κουτί″ στην δημοτική αρχή και της καθιστά την ζωή πιο εύκολη.
Το συγκεκριμένο φαινόμενο, αποτυπώνει ανάγλυφα και την τάση που επικρατεί στην τοπική κοινωνία, η οποία πλέον φαίνεται να μην έχει διάθεση να αντιδράσει για τίποτα, απογοητευμένη και αποκαμωμένη από την δημοτική αρχή, η οποία φαίνεται να έχει ένα ευρύτατο πεδίο να δρα, χωρίς να εκδηλώνεται αντίδραση από πουθενά, όταν μάλιστα, στο δημοτικό συμβούλιο δεν υπάρχει αντιπολίτευση, κατ’ ουσία είναι τοις τύποις, με όλα να γίνονται με γνώμονα να δελεασθεί ο ψηφοφόρος και τον δημοτικό σύμβουλο να ισχυρίζεται «εγώ το είπα, αλλά δεν μπορώ να κάνω τίποτα».
Το Λουτράκι σήμερα, έχει ανοικτά πάρα πολλά μείζονα και ελάσσονα θέματα, που σχεδόν στο σύνολό τους βρίσκονται στον αυτόματο πιλότο, για τα οποία η λύση αναμένεται εξωγενώς κι όχι να δρομολογηθεί από την ίδια την δημοτική αρχή του ″δεν μπορώ να κάνω τίποτα″ δημάρχου Λουτρακίου Γιώργου Γκιώνη, ο οποίος στα μείζονα θέματα, στην καλύτερη περίπτωση, προσποιείται ότι δεν τα αντιλαμβάνεται, π.χ. ορκωτοί λογιστές στο Club Hotel CasinoLoutraki, ωστόσο, στην χειρότερη περίπτωση πολεμάει την οποιαδήποτε προοπτική ανάπτυξης του Λουτρακίου, όπως για παράδειγμα ο αγώνας του προς χάριν των οικονομικών συμφερόντων του Ισθμού να μην εισέλθει ο προαστιακός στην οδό Αιγαίου του Λουτρακίου.
Αυτό το γεγονός που διαπιστώνουν οι πολίτες -μερικοί και ως επιχειρηματίες- έχει συμβάλλει στην απαξίωση των πάντων, η απομόνωση με έπαθλο το «ρουσφέτι» να αναδεικνύεται η ισχυρή διέξοδος, με συνέπεια μια τεράστια απειλή να πλανάται πάνω από την πόλη, που αν δεν ληφθεί σοβαρά υπόψιν απ’ όλους, ειδικότερα τον κάθε πολίτη ξεχωριστά να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν και να αντιδράσει, διαφορετικά οι περιπέτειες είναι μπροστά μας! Περιπέτειες, που για το Λουτράκι το ζητούμενο είναι η επιστροφή, δηλαδή να αναβαθμισθεί και να αποτελεί στοιχειωδώς ένα προσελκύσιμο τόπο, γιατί διαφορετικά θα αποτελεί ουτοπία και όνειρο θερινής νυκτός.
(181116) Του Πάνου Ηλιακόπουλου http://loutraki-press.blogspot.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου