Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2016

Γιάννενα: Κακοποιεί συστηματικά το άλογο του για να βοηθήσει τον γιο του που αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα (βίντεο)

Σε πολύ καλύτερη κατάσταση μετά την χορήγηση φαρμάκων είναι το άλογο που συστηματικά κακοποιεί ο ιδιοκτήτης του, ο οποίος το αγόρασε για να βοηθήσει τον γιο του – που αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα – και τελικά κατέληξε να κακοποιεί συστηματικά το ζώο αφού το εγκαταλείπει οπουδήποτε μέσα στην πόλη των Ιωαννίνων και συχνά το αφήνει δεμένο στη βροχή και κρύο χωρίς τροφή και νερό. Δείτε το ζώο σε τι κατάσταση το βρήκαν στις 18/11 και πως.....
συνήλθε μετά την χορήγηση των φαρμάκων... Χάρη στην παρέμβαση του Συλλόγου Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Ιωαννίνων «Αnimal Action Ioannina» και της προέδρου του Θεοδώρας Μπέτση καθώς και την Αφροδίτη Ναστοπούλου μέλος του Ιππικού Ομίλου Φιλίππων αλλά και του Δημήτρη Βλάχου το ζώο που ήταν ένα βήμα πριν τον θάνατο εξαιτίας των κολικών σώθηκε στις 18 Νοεμβρίου.

Αν οι γυναίκες δεν είχαν φτάσει εγκαίρως το ζώο θα είχε πεθάνει...
Το συγκεκριμένο άλογο σύμφωνα με την κα Μπέτση που μίλησε στο www.zoosos.gr, πολλοί το έχουν δει σε διαφορετικά σημεία των Ιωαννίνων (στο Φρόντζο, στο δάσος και αλλού) σε εξαιρετικά κακή κατάσταση καθώς ζυγίζει 100 κιλά λιγότερο από όσο θα έπρεπε να είναι το βάρος του.
Πατέρας και γιος κακοποιούν το άλογο και παρά τους κολικούς του φορούσαν σέλα για να πάνε βόλτα...
Στις 12 Νοεμβρίου, όπως μας είπε η πρόεδρος του συλλόγου, ένας ηλικιωμένος άνδρας που το είδε στην περιοχή στην Κιάφα να καταρρέει και να πέφτει στο έδαφος για πολλοστή φορά την κάλεσε σε βοήθεια αφού πρώτα είχε ενημερώσει την Αστυνομία. Εντούτοις ο ιδιοκτήτης του αλόγου κατάφερε για άλλη μια φορά να καλύψει τα ίχνη του και να μεταφέρει αλλού το ζώο, χωρίς να τον βρουν. Έτσι οι άνθρωποι που αναζητούσαν αυτό το πλάσμα το έχασαν για περίπου μια εβδομάδα και τελικά το βρήκαν μετά από μια εβδομάδα συγκεκριμένα στις 18 Νοεμβρίου να σφαδάζει ετοιμοθάνατο στην περιοχή Σταυράκι.
Την κατάσχεση του θα ζητήσει ο Σύλλογος Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Ιωαννίνων «Αnimal Action Ioannina».
Τόσο η κα Μπέτση όσο και η κα Ναστοπούλου έφτασαν επί τόπου μίλησαν με κτηνιάτρους, αναζήτησαν τα φάρμακα και τελικά χάρη στην βοήθεια του κ. Βλάχου, που έχει και ο ίδιος άλογα, χορήγησαν τα σκευάσματα σε ενέσιμη μορφή στο ζώο και μπόρεσε τελικά να σταθεί στα πόδια του. Καταγγελία στην Αστυνομία για την κακοποίηση του ζώου έχει ήδη κατατεθεί και τις επόμενες μέρες ο φιλοζωικός σύλλογος θα προσκομίσει όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν την κακοποίηση του στην Εισαγγελία Ιωαννίνων ώστε να δώσει εντολή για την κατάσχεση του ζώου καθώς ο ιδιοκτήτης του είναι σαφώς επικίνδυνος για το ζώο αφού το αντιμετωπίζει ως εργαλείο εκτόνωση τους γιου του, που ενώ το άλογο πάσχει από κολικούς και υποφέρει από τους πόνους του βάζει την σέλα για να το πάει… βόλτα ενώ δεν του προσφέρει ούτε επαρκή ποσότητα τροφής.

Μάλιστα όταν τον ρώτησαν τι έκανε μια εβδομάδα τώρα για να το σώσει ισχυρίστηκε ψευδώς ότι το άλογο ήταν χτυπημένο και όχι άρρωστο και πως κάλεσε έναν κτηνίατρο ο οποίος δεν μπόρεσε να πάει επί τόπου…
Η κα Μπέτση περιγράφει ως εξής την κατάσταση του ζώου «Φανερά υποσιτισμένο, 100 - 120 κιλά λιγότερα από ότι έπρεπε να είναι το κανονικό του βάρος, με πληγές, με αφόρητους πόνους από κολικούς, δεν του είχε απομείνει δύναμη να παλέψει να ζήσει.
Από το προηγούμενο Σάββατο 12 Νοεμβρίου που πολίτης το είδε να καταρρέει και κατήγγειλε το περιστατικό στην Αστυνομία και σε εμάς, και με τους ιδιοκτήτες του να το παρουσιάζουν ως τραυματισμένο, μέχρι την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου, το άλογο δεν είχε λάβει καμία κτηνιατρική βοήθεια. Το χειρότερο ενώ το έβλεπαν στην κατάσταση που δεν μπορούσε να σταθεί όρθιο και να σπαρταράει από τους κολικούς, του έβαζαν σέλα να τους πάει βόλτα. Το άλογο έπεφτε συνεχώς.
Ήρθαμε σε επαφή με κτηνιάτρους της πόλης να βρούμε τα φάρμακα που θα του έσωζαν τη ζωή, και μόλις τα δώσαμε, ο μικρός ξαναγύρισε κοντά μας.  Σηκώθηκε, προσπαθούσε να σταθεί με όση δύναμη είχε, κάναμε μικρές βόλτες και κάθε λεπτό που περνούσε ήταν και καλύτερα.
Το πανέμορφο άλογο βρίσκεται στον Δημήτρη, εθελοντή πολίτη και κάτοχο αλόγων που προσπαθούσε μαζί μας να κρατήσουμε το άλογο στη ζωή, και πρόσφερε φιλοξενία στον μικρό. Η υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη».
Τα ζώα χρειάζονται φροντίδα δεν είναι υποκατάστατο…
Είναι περιττό να αναφέρουμε ότι τα ζώα χρειάζονται συστηματική φροντίδα και περιποίηση για να είναι καλά. Ένας άνθρωπος που δεν μπορεί να φροντίσει ούτε τον εαυτό του είτε εξαιτίας ασθένειας ψυχική ή σωματικής είτε για άλλους λόγους είναι αδιανόητο να κατέχει ένα τέτοιο πλάσμα και να το κακοποιεί. Αν η οικογένεια του αυτό δεν το αντιλαμβάνεται τον λόγο πρέπει να παίρνουν οι εισαγγελείς για να σώζουν ζώα από ανόητους για να μην πούμε τίποτα χειρότερο συνανθρώπους μας.


 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου