Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΔΕΣ ΕΒΓΑΛΕ 2,5 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ

 

Στις  δηλώσεις του στον ρεπόρτερ Γιάννη Στεφανή ο δήμαρχος Βέλου-Βόχας Αννίβας Παπακυριάκος μίλησε για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλές περιοχές του Δήμου με τις πλημμύρες.
Αναφέρθηκε σε ένα μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο έργο ύψους 2,5 εκατ. ευρώ την χρηματοδότηση του οποίου έκανε η Γενική Γραμματεία του Υπουργείου υποδομών, όπου βρίσκεται ως γνωστόν Γ.Γ ο συμπατριώτης μας Γιώργος Δέδες. Όπως είπε σε ένα μήνα περίπου πρόκειται να........
δημοπρατηθεί το μεγάλο αυτό έργο που θα λύσει σοβαρά προβλήματα από πλημμύρες στον Δήμο. Τόνισε μεταξύ άλλων ο Αννίβας Παπακυριάκος:
«Mε το θέμα των πλημμυρών ο Δήμος μας έχει ταλαιπωρηθεί πολύ. Έχουμε δυο ρέματα .
Το ένα στη μεριά του Κοκκωνίου και το άλλο είναι ο γνωστός Ζαπάτης το οποίο πολύ συχνά πλημυρίζει. Πριν από δύο μήνες περίπου στην μεγάλη βροχή που είχαμε πάθαμε πολλές και μεγάλες ζημιές. Όλα τα χωριά η Στιμάγκα , το Ελληνοχώρι, τα Ταρσινά , Κοκκώνι ,Βραχάτι Ευαγγελίστρια  πλημύρισαν σε πολύ μεγάλο βαθμό.
Οι τεχνικές μας υπηρεσίες κατέγραψαν τις μεγάλες σε έκταση ζημιές , κάναμε αίτημα στο Υπουργείο Εσωτερικών και καταφέραμε να πάρουμε μια μικρή χρηματοδότηση των 100.000 ευρώ.
Θα αρχίσουμε τις μερικές αποκαταστάσεις και περιμένουμε κονδύλι από το πρόγραμμα Δημοσίων επενδύσεων για να συνεχίσουμε με ολικές αποκαταστάσεις
Θέλω να υπενθυμίσω  ότι έχουμε πάρει ήδη 2.5 εκατομ. Ευρώ από την  Γενική Γραμματεία Υποδομών το οποίο έχει να κάνει με ένα τεράστιο αντιπλημμυρικό έργο που θα λύσει προβλήματα έξι  κοινοτήτων  που πλημμυρίζουν συχνά στο ύψος της ΠΕΙ Κορίνθου –Πατρών.
Σε μήνα περίπου από σήμερα το έργο θα έχει δημοπρατηθεί.»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου