Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2016

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΩΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΟΥ Θ.ΒΕΝΙΑΜΗ !!!

Οικονομικοι Εισαγγελεις ζητουν στοιχεια για τα δανεια που ελαβε απο την marfin ο προεδρος της ενωσης Ελληνων εφοπλιστων
Με παραγγελία τους στην Τράπεζα της Ελλάδος ζητούν να γίνει έρευνα για τις χορηγήσεις συνολικού ύψους τουλάχιστον 275.000.000 ευρώ που έλαβε από την Marfin την περίοδο 2005-2011 !!! 

Στο μικροσκόπιο των εισαγγελικών Αρχών έχει μπει ο πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θεόδωρος Βενιάμης. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Realnews, οι επίκουροι εισαγγελείς .....
Διαφθοράς Γιάννης Δραγάτσης και Αντώνης Ελευθεριάνος, στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργούν για τα δάνεια της Marfin, μετά την ανάσυρση από το αρχείο της σχετικής δικογραφίας, ξεσκονίζουν τον εφοπλιστή, ο οποίος φέρεται να έχει λάβει δάνεια εκατομμυρίων ευρώ από την τράπεζα.
Συγκεκριμένα, με έγγραφό τους που απέστειλαν στις αρχές της εβδομάδας προς την Τράπεζα της Ελλάδος, ζητούν στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που διενεργούν «να συνταχθεί έκθεση ελέγχου όλων των δανειοδοτήσεων του Ομίλου Βενιάμη από τη Marfin, μέχρι την ημερομηνία που η τράπεζα περιήλθε στην εποπτεία της Τραπέζης της Κύπρου». Η παραγγελία, δηλαδή, αφορά το διάστημα 2005-2011. 

Μια περίοδο που, σύμφωνα με την έκθεση του πορίσματος κοινού ελέγχου που διενεργήθηκε στη Marfin Egnatia Bank (ΜΕΒ) από την Τράπεζα της Ελλάδος και την Κεντρική Τράπεζα Κύπρου (ΚΤΚ) το 2009, ο Ομιλος Βενιάμη έλαβε από τη ΜΕΒ 70,8 εκατ. ευρώ για αγορά μετοχών της Marfin Investments Group (MIG) και 134 εκατ. δολάρια για αγορά μετοχών της επενδυτικής IRF μέσω της εταιρείας του Mentele Enterprises Ltd, που εδρεύει στα νησιά Μάρσαλ. 

http://filoiypervasi-pireas.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου