Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016

Σκληρές αερομαχίες στην Ρω με τουρκικά μαχητικά – Απόντες από την επίσκεψη στο νησί ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, ΚΚΕ


Καστελλόριζο, Ρω και Στρογγύλη επισκέφθηκαν σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ο αναπληρωτής υπουργός, Δημήτρης Βίτσας και 10 βουλευτές, μέλη της επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, συνοδευόμενοι από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, κ. Αποστολάκη και τον αρχηγό ΓΕΣ, κ. Τελλίδη.
Στην νήσω Ρω, στις 13.38 και ενώ τελούνταν το......
μνημόσυνο στην μνημη της «Κυράς της Ρω» κατα κόσμον Δέσποινας Αχλαδιώτη, δυο τουρκικά F-16 έμπαιναν στο FIR Αθηνών στην μεριοχή του νοτίου Αιγαίου κινούμενα πέντε μίλια μακριά από το νησί.
Ελληνικά μαχητικά F-16 Block 52+ που ειχαν απογειωθεί απο την προωθημένη βάση της Σμηναρχίας του Kαστελίου (ανήκει στην 115 ΠΜ) και βρίσκονταν ήδη πάνω απο την περιοχή κινήθηκαν προς τα τουρκικά και αναχαίτισαν.
Τα F-16C αποχώρησαν αλλά τα ακολούθησε μια τετράδα μαχητικών κρούσης εδάφους F-4Ε Terminator που παραβίασαν και αυτά τον ΕΕΧ για να αναχαιτιστούν από μια ελληνική δυάδα F-16C
Νωρίτερα το πρωί τουρκικά μαχητικά F16 ενεπλάκησαν σε αερομαχίες με ελληνικά στο βόρειο Αιγαίο.
Αλλα μαχητικά ήταν σε κατάσταση rediness στην 115 ΠΜ, προκειμένου να αναχαιτίσουν τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη που θα πλησίαζαν το ελικόπτερο CH-47DGR Chinook με το οποίο μετέβησαν οι βουλευτές στα νησιά.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου