Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2016

Με μια σφαίρα στο κεφάλι βρέθηκε υψηλόβαθμος αξιωματούχος του ΝΑΤΟ

Η βελγική Αστυνομία διερευνά τον θάνατο ενός υψηλόβαθμου αξιωματούχου του ΝΑΤΟ, ο οποίος βρέθηκε νεκρός μέσα στο αυτοκίνητό του πυροβολημένος στο κεφάλι.
Σύμφωνα με βελγικά δημοσιεύματα, ο 62χρονος γενικός ελεγκτής του ΝΑΤΟ, Ιβ Σαντελόν (Yves Chandelon), βρέθηκε νεκρός πολλά χιλιόμετρα μακριά τόσο από το σπίτι όσο και από την εργασία του.
Βρέθηκε νεκρός στις 16 Δεκεμβρίου στη βελγική πόλη .......
Αντέν, σχεδόν 100 χιλιόμετρα από το σπίτι του στη Λανς τη βόρειας Γαλλίας.
Ο Σαντελόν ήταν κάτοχος τριών δηλωμένων στο όνομά του όπλων, ωστόσο, το όπλο που βρέθηκε μέσα στο αυτοκίνητό του δεν ανήκει στον ίδιο.
Η υπόθεση γίνεται ακόμα πιο περίεργη επειδή, σύμφωνα πάντα με βελγικά δημοσιεύματα, το όπλο που τον σκότωσε βρέθηκε μέσα στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου.
Η οικογένεια του Σαντελόν φαίνεται να ανησυχεί ιδιαίτερα για τις συνθήκες του θανάτου του και δεν δέχονται την εκδοχή της αυτοκτονίας.
Αναφέρθηκε μάλιστα ότι τον τελευταίο καιρό το θύμα είχε παραπονεθεί ότι λάμβανε περίεργα τηλεφωνήματα και ένιωθε να απειλείται η ζωή του.
Ο Σαντελόν ήταν επικεφαλής των ερευνών του ΝΑΤΟ για τη διακίνηση μαύρου χρήματος σε τρομοκρατικά δίκτυα παγκοσμίως.
Βελγικά Μέσα αναφέρουν ότι ο θάνατος του Σαντελόν έχει πιθανότατα κάποια σύνδεση με τη δολοφονία του Ρώσου πρέσβη στην Άγκυρα.

O Yves Chandelon, υψηλόβαθμος αξιωματούχος του ΝΑΤΟ που ασχολείτο με θέματα που σχετίζονταν με την χρηματοδότηση της τρομοκρατίας βρέθηκε νεκρός στην πόλη  Andenne του Βελγίου.
Αναφέρθηκε από τον περίγυρό του ότι αυτός πίστευε ότι τον παρακολουθούσαν και δεχόταν κλήσεις«άγνωστες ».
 Η οικογένεια του  Chandelon αρνείται το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας και το όπλο βρέθηκε στο δεξί του χέρι ενώ αυτός ήταν αριστερόχειρας γεγονός που τείνει να ενισχύσει τη βεβαιότητά τους.
«  Τα ευρήματα αποκαλύπτουν ότι αυτός σκοτώθηκε από μια σφαίρα στο κεφάλι που τραβήχθηκε εξ επαφής από ένα όπλο  που αυτός κρατούσε ακόμη στο δεξί του χέρι  », εξηγεί ένας οικογενειακός φίλος. «  ενώ ο Yves Chandelon ήταν… αριστερόχειρας ! και όταν κάποιος αυτοκτονεί εξ επαφής το choc κάνει το όπλο να ξεφεύγει από  το χέρι. Όλο αυτό παραπέμπει σε δολοφονία που ήθελαν να την εμφανίσουν ως αυτοκτονία. »
Στη πραγματικότητα αυτή η δολοφονία εμφανώς καμουφλαρισμένη ως αυτοκτονία , επέρχεται σε μια στιγμή όπου πολυάριθμες φωνές ,συμπεριλαμανομένων υψηλόβαθμων αξιωματούχων ,κατηγορούσαν τη σιονιστική οντότητα και το ΝΑΤΟ για τη δημιουργία , τον εξοπλισμό και τη χρηματοδότηση των ένοπλων μισθοφόρων των ( ISIS, Daech, El Nosra,…), υπό την κάλυψη της υποστήριξης  « της μετριοπαθούς αντιπολίτευσης » κατά του καθεστώτος του  Bachar El Assad.
Ο Yves Chalendon ετοιμαζόταν να κάνει αποκαλύψεις στην κοινή γνώμη;
Δεν θα το μάθουμ επιθανότατ ποτέ.
Σε κάθε περίπτωση ,ήξερε ότι ήταν υπό απειλή και πρέπει να ελπίζουμε ότι είχε την διορατικότητα να σώσει τις πληροφορίες του. latunisiededina 24.12.16
Την είδηση αναφέρει αρχικά η βελγική  lacapitale στις 21.12.16 ως αποκλειστικότητα λέγοντας ότι η οικογένεια του δεν πιστεύει ότι ήταν αυτοκτονία.Ο αξιωματούχος ήταν στο κλιμάκιο του ΝΑΤΟ που εδρεύει στο Λουξεμβούργο που συνορεύει με Βέλγιο κι αυτός ήταν κάτοικος της Lens, κοντά στην βελγική πόλη Tournai. Βρέθηκε νεκρός την Παρασκευή στη βελγική  Andenne.Την Τρίτη έγινε αυτοψία. 
Ο Yves Chandelon είχε εχθρούς; αναρωτιέται η βελγική εφημερίδα Eίχε γίνει στόχος απειλών στο πλαίσιο της εργασίας του στο ΝΑΤΟ; αναρωτιέται. Ανησυχητική ένδειξη είναι ότι ο Yves Chandelon επίσημα ήταν κάτοχος 3 όπλων. Αλλά ήταν μ΄ενα 4ο που φύλαγε στο συρτάρι με τα γάντια του που του κατφέρθηκε το θανάσιμο πλήγμα σύμφωνα με τον βασιλικό εισαγγελέα του Βελγίου Vincent Macq. lacapitaleΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου