Κυριακή, 1 Ιανουαρίου 2017

«Μπάκακα που πηδά από λάκα σε λάκα» αποκαλεί τον Τσιομπανίδη ο Μπούτας

«Ναι είμαι στο ΚΚΕ και δεν το έκρυψα ποτέ. Ναι συμμετέχω στην Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση μαζί με αγωνιστές αγρότες από όλη την Ελλάδα με διαφορετικούς ιδεολογικούς και πολιτικούς προσανατολισμούς ριζοσπαστικής και προοδευτικής κατευθύνσεως. Καμαρώνω για όλα αυτά χωρίς να τα κρύβω και χωρίς να πηδάω από λάκα σε λάκα σαν τον μπάκακα (βάτραχο) όταν στερεύει, σαν του λόγου σου Βάκη», απαντά στο......
Βάκη Τσιομπανίδη ο Βαγγέλης Μπούτας.
Βρε τι πάθαμε με τις τεχνολογίες! Όσοι δεν μπορούν με το λαό ή δεν θέλουν ή τους κυνηγάνε από τις συσκέψεις μέσω τεχνολογίας παρουσιάζονται ηγέτες, όπως ο Βάκης Τσιομπανίδης που μετράει το μπόι του με τον ίσκιο του το πρωί.
Πάντως είναι ειλικρινής και αυτός όπως η Μυρτώ. Ομολογεί ότι ΝΑΙ διορίστηκε αντιπρόεδρος στο ΙΓΕ. Τώρα αν αποχώρησε κ.τ.λ. δεν είναι η πρώτη φορά που αποχωρεί. Πριν από αυτό αποχώρησε από άλλα δυο -τρία κόμματα μέχρι να φτιάξει το δικό του και να κατέλθει υποψήφιος στις τελευταίες εκλογές με τους ΑΝΕΛ στον ΕΒΡΟ. Αυτά όλα, τα βρήκα με τις νέες τεχνολογίες που υστερώ όπως λέει. Όπως και ότι συμμετείχε με τα διάφορα «πανελλαδικά» που είναι του ιδίου φυράματος, δηλαδή παιδιά του συστήματος που φιλοδοξούν να πάρουν τη θέση των ΠΑΣΕΓΕΣ - ΣΥΔΑΣΕ - ΣΥΔΑΣΕ έστω σε τοπικό επίπεδο.
Αλλά ας έχει υπόψη αυτό που λέει ο λαός «ότι αν δεν σε θέλουν στο χωριό μην ρωτάς που είναι του παπά το σπίτι».
Επί της ουσίας τώρα. Ναι είμαι στο ΚΚΕ και δεν το έκρυψα ποτέ. Ναι συμμετέχω στην Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση μαζί με αγωνιστές αγρότες από όλη την Ελλάδα με διαφορετικούς ιδεολογικούς και πολιτικούς προσανατολισμούς ριζοσπαστικής και προοδευτικής κατευθύνσεως. Καμαρώνω για όλα αυτά χωρίς να τα κρύβω και χωρίς να πηδάω από λάκα σε λάκα σαν τον μπάκακα (βάτραχο) όταν στερεύει, σαν του λόγου σου Βάκη.
Γνωρίζοντας να ξεχωρίζω το κομματικό από το μαζικό γιατί αν ήταν αλλιώς θα με είχε εκβράσει το κίνημα ή θα με κυνηγούσαν από τις συσκέψεις των αγροτών όπως έγινε με εσένα τον Οκτώβρη στην Ορεστιάδα. Από δικαστήρια και δικηγορικά γραφεία έχουμε πείρα για διαχειριστικά ζητήματα όταν χιλιάδες αγρότες πριν από πολλά χρόνια είχαν προσφύγει επί υπουργού Τζουμάκα και αυτό που έμεινε στο τέλος ήταν ο πλουτισμός των δικηγορικών γραφείων. Χωρίς βέβαια να απορρίπτουμε κατηγορηματικά την δικαστική διεκδίκηση, προκρίνουμε όμως την αγωνιστική διεκδίκηση.
Για το φορολογικό
Ήδη σήμερα υπάρχει αφορολόγητο 9.500 ευρώ το άτομο σε συνταξιούχους και υπαλλήλους και πρέπει και ο μικρομεσαίος αγρότης να διεκδικήσει και αυτός αφορολόγητο. Το ποσό είναι συζητήσιμο. Εμείς προτείνουμε φορολογία στα πραγματικά εισοδήματα από όπου και να προέρχονται και κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης. Αφορολόγητο 30.000 οικογενειακό και 5.000 για κάθε παιδί και από εκεί και πάνω φορολογία προοδευτικά μέχρι 45%. Να μην κρατούν βιβλία εσόδων - εξόδων αγροκτηνοτρόφοι με τζίρο έως 40.000 Απορρίπτουμε το ισχύον φορολογικό και το μνημονιακό, δηλαδή το 13%-20%-26% και την προκαταβολή 100% επί του φόρου. Εσύ Βάκη Τσιομπανίδη νέος και ωραίος που είσαι, πόσο νέος είσαι στις ιδέες και τα συμφέροντα των μικρομεσαίων αγροτών και δεν μας τα δείχνεις γιατί κρύβεις ότι συμφωνείς με το 13% από το πρώτο ευρώ κέρδος φόρο;
Πάντως με τη θέση που παίρνεις για την ανάκτηση δηλαδή την επανείσπραξη των αποζημιώσεων του λεγόμενου πακέτου Χατζηγάκη που ψήφισε ο συνεργάτης σου υπουργός και η κυβέρνησή σου (υποψήφιος ΑΝΕΛ - Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ) υπακούοντας στις αποφάσεις της ΕΕ δεν θα σε αποκαλέσω «μπάρμπα Βάκη Τσιομπανίδη» αλλά «παππου Βάκη Τσιομπανίδη». Προφανώς αυτοί που σε κυνήγησαν από την σύσκεψη ήταν νέοι με προοδευτικές ιδέες και κυνηγούν από τα πόδια τους τις γερασμένες ιδέες. Και δεν νομίζω να ήταν αυτοί που λες ότι πήραν το πακέτο «φωτογραφικά». Αν εσύ γνωρίζεις ότι υπάρχουν κάποιοι, προφανώς το έμαθες από τον συνεργάτη σου υπουργό Αποστόλου. Να του μεταφέρεις λοιπόν, όπως άλλωστε του το είπαμε και εμείς, ότι δεν έχουμε καμία αντίρρηση να ανακοινωθούν αυτοί. Θα βγούμε και θα του πούμε μπράβο.
Όσον αφορά για τον αγώνα που κάνεις για να ανοίξουν οι φάκελοι των επιδοτήσεων. Τι το λες και δεν το κάνεις, ξεκινώντας από τον δικό σου φάκελο (περιμένω) και μετά τον δικό μου για να φανούν τα δεκάδες χιλιάδες ευρώ επιδοτήσεων και τα χιλιάδες στρέμματα που βρώμικα διαδίδεται εδώ και χρόνια ότι έχω. Άλλωστε αυτά υπάρχουν δημοσιευμένα από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, εσύ που δεν υστερείς από τις νέες τεχνολογίες έπρεπε να τα είχες βρει. Ραντεβού στα μπλόκα Βάκη... Εκεί υπάρχει ελπίδα και όχι στο διαδίκτυο, με τα αιτήματα της πανελλαδικής επιτροπής των μπλόκων για να ανοίξει δρόμος για ρήξη και ανατροπή.
Υ.Γ. Να μου στείλεις γράμμα Βάκη τι δώρο θέλεις να σου φέρω την Πρωτοχρονιά. Μόνο να φροντίσεις να μην έχεις αναμμένο το τζάκι και καώ γιατί θα έρθω από την καμινάδα. Είμαι καλός «Αη Βασίλης» δεν ξεχωρίζω τους ανθρώπους, μόνο τα συμφέροντα ξεχωρίζω. Άλλα του μικρομεσαίου αγρότη, άλλα του μεγαλοαγρότη και του ΣΕΒ. Άλλα του φτωχού λαού. Είμαι υπέρ της συμμαχίας αγροτών - αγροτών - μικροεπαγγελματιών - νέων γυναικών. Σε κάθε περίπτωση στο γράμμα μαζί με το δώρο θα σου λέω ότι είσαι καλό παιδί να προωθείς και να στηρίζεις το ψήφισμα της πανελλαδικής των μπλόκων γιατί συμφέρει και στους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους για να έχουν να ταΐσουν τα ζώα και να ζήσουν σαν άνθρωποι και οι ίδιοι.
Bαγγέλης Μπούτας Πρόεδρος ΕΟΑΣΚ
Δήλωση προέδρου ΑΚΚΕΛ, Βάκη Τσιομπανίδη για Βαγγέλη Μπούτα
Μου την έπεσε σήμερα ο μπαρμπα Βαγγέλης ο Μπούτας, ο γνωστός ΚΚΕ-ΠΑΣΥ κλπ......Με χαροποιεί το γεγονός πως οι αγροτοπατέρες άρχισαν να ασχολούνται μαζί μας, φαίνεται πως τους τρομάξαμε αρκετά. Επειδή μπαρμπα Βαγγέλη βλέπω πως υστερείς με τις νέες τεχνολογίες άρα έχεις κενά ενημέρωσης σε πληροφορώ πως δεν είμαι διορισμένος του Αποστόλου πουθενά.
Είχαμε μια συνεργασία,διορίστηκα αντιπρόεδρος του ΙΓΕ αποποιήθηκα απο την πρώτη ημέρα κάθε αντιμισθίας και τους έδωσα ένα χρονικό περιθώριο 100 ημερών να πραγματοποιήσουν τις υποσχέσεις τους. Όταν εξαντλήθηκε το χρονικό περιθώριο και αποφασίσαμε πως η πολιτική που ακολουθούν και αυτοί ήταν αντιαγροτική διαλύσαμε την συμμαχία, κόψαμε διαύλους επικοινωνίας και παραιτήθηκα απο την θέση του αντιπροέδρου στο ΙΓΕ (Το τονίζω πως για την θέση αυτή πλήρωσα απο την τσέπη μου και δεν πήρα ποτέ ούτε δεκάρα ακόμη και για τα έξοδα μετακίνησης).
Όσο για τον ΣΥΝΗΓΟΡΟ του ΑΓΡΟΤΗ δεν καταλαβαίνω κατηγορείς μια προσπάθεια ανάκτησης κατασχεμένων επιδοτήσεων, για τις μαζικές αγωγές για τα δικαιώματα που χάσαμε, για τις κλεμμένες εξισωτικές, με 3 αναφορές στην επιτροπή αναφορών του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, με προσφυγές στο ΣΤΕ για την περιφερειοποίηση της χώρας και την άνιση κατανομή των δικαιωμάτων και πολλές άλλες δράσεις την ώρα που εσύ γινόσουν γραφικός ζητώντας αφορολόγητο 40.000 ευρώ στρέφοντας την υπόλοιπο της κοινωνίας κατά του αγροτικού κόσμου, μπαρμπα Βαγγέλη Μπούτα παρά του ότι σαν φυσιογνωμία μου είσαι συμπαθής (μου θυμίζεις και τον άγιο Βασίλη μέρες που έρχονται) οι εποχές του ''όλα τα κιλά όλα τα λεφτά'' τελείωσαν, όπως μας τελειώνει και το πακέτο Χατζηγάκη που τότε έδωσες αγώνες για να πάρουν φωτογραφικά κάποιοι......Βαγγέλη Μπούτα εδώ και χρόνια κάνω έναν αγώνα για να ανοίξουν οι φάκελοι των επιδοτήσεων των αγροτοπατέρων, ξεκινώντας απο τον δικό μου, θέλεις να κάνουμε οι δυό μας την αρχή να βγάλουμε στην δημοσιότητα τους φακέλους μας και να καλέσουμε και τους άλλους να κάνουν το ίδιο;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου