Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017

Ποια είναι η αλήθεια της επίσκεψης στον Υπουργό Κουρουμπλή από Κυβερνητικούς , Περιφερειακούς και Δημοτικούς παράγοντες ?


Μήπως η απόφαση σύναψης συνεργασίας με την εταιρεία Ελληνικά Υδατοδρόμια  και η προσπάθεια αδειοδότησης και για τον Δήμο μας ήταν η αφορμή επίσκεψης στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, και  Υπουργό Παναγιώτη Κουρουμπλή ?
Στην συνάντηση αυτή συμμετείχαν  οι :  ......
 Υφυπουργός Νεκτάριος Σαντορινιός, οι Γενικοί  Γραμματείς  Ιωάννης Θεοτοκάς και Χρήστος Λαμπρίδης καθώς επίσης οι  υπηρεσιακοί  παράγοντες όπως ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας , Βασίλης Αλεβιζόπουλος , ο ΓΓ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων , Διονύσης Παναγιωτόπουλος , ο Δήμαρχος Λουτρακίου , Γιώργος Γκιώνης , και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού  Ταμείου Λουτρακίου , Γιώργος Ρουμελιώτης .
Στη σύσκεψη μεταξύ των άλλων συζητήθηκε και  η αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν προκύψει στη Χερσαία Ζώνη του Λιμένα Λουτρακίου  τα οποία  εκκρεμούν ουσιαστικά από πολλά  χρόνια πριν και  την απόλυτη ευθύνη έχουν οι δυο τελευταίες Δημοτικές Αρχές με μεγαλύτερο ποσοστό αυτή η σημερινή .

 Οι αρμόδιοι φορείς ανέφεραν στον  Υπουργό ότι έχει ανατεθεί στο Ε.Μ.Π. μελέτη, ώστε να διευθετηθεί αυτό το χρονίζον πρόβλημα στην πόλη, με νόμιμο τρόπο.
Ενημέρωσαν τον Υπουργό ή Δεν έκαναν καμία αναφορά για το γεγονός ότι η μελέτη αυτή ανατέθηκε στο Ε.Μ.Π τον Απρίλιο  του 2015 και ότι θα έπρεπε να έχει παραδοθεί στο Λιμενικό Ταμείο 16 μήνες μετά , δηλαδή  τον Αύγουστο του 2016 ?
Το  Ε.Μ.Π ευθύνεται για την μην τήρηση του χρόνου παράδοσης της μελέτης μετά το πέρας των 16 μηνών που αναφέρεται στην σύμβαση , ή  η αδυναμία αποπληρωμής του υπολοίπου ποσού από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λουτρακίου ?
Όμως επισήμαναν, ότι η μελέτη αναμένεται να είναι έτοιμη στα τέλη του Φεβρουαρίου .
 Ο κ. Κουρουμπλής μετά από όσα ειπώθηκαν δήλωσε ότι με βάση τη μελέτη όταν αυτή θα είναι έτοιμη , θα προχωρήσουν και οι απαραίτητες ανακατασκευές , ώστε να τακτοποιηθεί η χερσαία  ζώνη και ο χώρος να λειτουργεί στο εξής νόμιμα.
Για το θέμα των προστίμων που έχουν επιβληθεί, ο κ. Κουρουμπλής δεσμεύτηκε να  εξετάσει το θέμα με ιδιαίτερη προσοχή.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου