Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2017

Στο πλευρό της κυβέρνησης για τις προσλήψεις εκπαιδευτικών και “χοντρό ξύλο” στον Κυριάκο και τον τομέα Παιδείας της ΝΔ από την ΔΑΚΕ!!!

Εμφύλιος που σε επίπεδο ανακοινώσεων, φτάνει στα πρόθυρα … ρήξης, ξέσπασε αργά το απόγευμα στη ΝΔ, με αφορμή τις ανακοινώσεις της υπεύθυνης του Τομέα Παιδείας της ΝΔ και των … αναπληρωτών της, με την οποία χαρακτήριζαν ούτε λίγο ούτε πολύ ως “λουφαδόρους” και “αργόμισθους” τους αναπληρωτές και ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς στα σχολεία …
Επί της ουσίας, οι ανακοινώσεις δύο εκ των μεγαλύτερων ΔΑΚΕ, “δικαιώνουν” τον σχεδιασμό του Υπ Παιδείας και την μέριμνα της κυβέρνησης για τόνωση και ενίσχυση του εκπαιδευτικού έργου με αναπληρωτές και ωρομίσθιους συναδέλφους τους
Η ανακοίνωση της ΔΑΚΕ Λάρισας
«Η Δ.Α.Κ.Ε. καθηγητών ν. Λάρισας, καταδικάζει απερίφραστα την απαράδεκτη ανακοίνωση του τομέα Παιδείας της Ν.Δ., με την οποία στοχοποιούνται οι εκπαιδευτικοί, με γενικεύσεις και ατεκμηρίωτες αναφορές περί “εκπαιδευτικών – φαντασμάτων” κι άλλων ανυπόστατων κατηγοριών.
Στον κλάδο των εκπαιδευτικών υπάρχουν μόνιμοι, αναπληρωτές και ωρομίσθιοι, με θεσμοθετημένο ωράριο εργασίας, ελεγχόμενο ανά πάσα στιγμή από τη διοίκηση και το πληροφοριακό σύστημα my school.
Απαιτούμε οι υπεύθυνοι του τομέα Παιδείας να απαντήσουν με στοιχεία, αν ανακαλύφθηκε και ο κλάδος των “εκπαιδευτικών – φαντασμάτων”. Άραγε, οι αρμόδιοι βουλευτές για τον τομέα και οι σύμβουλοί τους έχουν γνώση της πραγματικής κατάστασης στην Παιδεία;
Η Δ.Α.Κ.Ε. πάντα πιστή στις αρχές του αδέσμευτου και ανεξάρτητου συνδικαλισμού, θα σταθεί απέναντι σε κάθε προσπάθεια συκοφάντησης του κλάδου μας, από όπου αυτή κι αν προέρχεται».
Η ανακοίνωση της ΔΑΚΕ Δράμας
«Η Δ.Α.Κ.Ε. καθηγητών Ν. Δράμας, καταδικάζει απερίφραστα την απαράδεκτη ανακοίνωση της τομεάρχου παιδείας της Ν.Δ Νίκη Κ. Κεραμέως και των αναπληρωτών Γιάννη Ανδριανό, Μαρία Αντωνίου και κ. Χρήστο Κέλλα, με την οποία στοχοποιούνται οι εκπαιδευτικοί, με γενικεύσεις και ατεκμηρίωτες αναφορές περί “εκπαιδευτικών – φαντασμάτων” κι άλλων ανυπόστατων κατηγοριών. Στον κλάδο των εκπαιδευτικών υπάρχουν μόνιμοι, αναπληρωτές και ωρομίσθιοι, με θεσμοθετημένο ωράριο εργασίας, ελεγχόμενο ανά πάσα στιγμή από τη διοίκηση και το πληροφοριακό σύστημα myschool.
Απαιτούμε οι υπεύθυνοι του τομέα Παιδείας να απαντήσουν με στοιχεία, αν ανακαλύφθηκε και ο κλάδος των “εκπαιδευτικών – φαντασμάτων”. Άραγε οι αρμόδιοι βουλευτές για τον τομέα και οι σύμβουλοί τους έχουν γνώση της πραγματικής κατάστασης στην Παιδεία;
Η Δ.Α.Κ.Ε. πάντα πιστή στις αρχές του αδέσμευτου και ανεξάρτητου συνδικαλισμού, θα σταθεί απέναντι σε κάθε προσπάθεια συκοφάντησης του κλάδου μας, από όπου αυτή κι αν προέρχεται».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου