Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017

Π. Πολάκης: Πάει να γλιτώσει τη δίωξη για τα «μαύρα» βγάζοντας τον Μητσοτάκη ο «κομιστής» - «θα βγουν & άλλα στη φόρα για τον ίδιο & άλλους»

Έρχονται νέες αποκαλύψεις για πολλούς, μεταξύ τους και τον «κομιστή» που με το Πρώτο Θέμα προσπαθεί να φέρει στην εξουσία τον Μητσοτάκη για να γλιτώσει τη δίωξη για τα «μαύρα» 5 εκατ. ευρώ, είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης μιλώντας στην Οικονομία Στο Κόκκινο του Στ. Σχινά.
«Το Πρώτο Θέμα επιβεβαιώνει για άλλη μία φορά τον χαρακτηρισμό της εφημερίδας "Πρώτο Φλέμα"», είπε ο κ.Πολάκης, «διαστρεβλώνει τόσο κατάφορα την πραγματικότητα για να εξυπηρετήσει σχέδια επανόδου του Μητσοτάκη στην εξουσία, μπας και γλιτώσει το αφεντικό της από την......
τελική δικαστική δίωξη για τα 5 εκατ. ευρώ "μαύρα" που τον έπιασαν και έχει γίνει ο καταλογισμός, αλλά και όλα τα άλλα που έρχονται και θα βγουν στη φόρα», τόσο «για τον ίδιο τον κύριο κομιστή», όσο και «για πολλούς και διάφορους», στο πλαίσιο της εκτενούς συνέντευξης στον 105,5 για το σκάνδαλο της Novartis και τα 4,5 δισ. ευρώ των τελευταίων 6-7 ετών.

«Για τι μας κατηγορούν;» αναρωτήθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, «επειδή μπορέσαμε και ανατάξαμε και ισορροπήσαμε το σύστημα Υγείας με μεγάλη προσπάθεια;».

«Περηφανευόμαστε, δεν ντρεπόμαστε» από τον Οκτώβριο του 2015 μέχρι σήμερα έχουν αναλάβει υπηρεσία 3.800 άτομα στα νοσοκομεία και στα κέντρα Υγείας, «αυτοί οι αόρατοι που δεν βλέπει η ΠΟΕΔΗΝ αλλά τους βλέπουν τα νοσοκομεία, οι ασθενείς».

Υπάρχουν άλλες 3.000 που είναι σε εξέλιξη ο διορισμός τους, σε όλες τις κατηγορίες, είτε με διαδικασίες ΑΣΕΠ (όπως οι 900 θέσεις που προκηρύχθηκαν και έχει ολοκληρωθεί η ανάληψη υπηρεσίας των 850 περίπου), είτε μέσω ΟΑΕΔ για 4.000 θέσεις 12μηνης σύμβασης, αλλά και πάλι με κριτήρια ΑΣΕΠ, μόνο που η διαδικασία είναι πιο γρήγορη λόγω του πληροφοριακού συστήματος.

«Να καταπιούν τη χολή τους, η πραγματικότητα είναι η εξής:
  • έχουν αναλάβει υπηρεσία 3.800 μέχρι τώρα, από αυτούς ένα κομμάτι είναι μόνιμοι, ένα κομμάτι επικουρικοί γιατροί και προσωπικό, αλλά και διορισμένοι από το ΚΕΕΛΠΝΟ
  • έρχονται ακόμη 3.000 που είναι σε εξέλιξη η διαδικασία για το διορισμό τους
  • επιπλέον 4.000 μέσω ΟΑΕΔ
  • ακόμη 1.700 μόνιμο προσωπικό μέσω ΑΣΕΠ και
  • το Φεβρουάριο 2.000 μόνιμοι γιατροί
Ο κ.Πολάκης εκτίμησε ότι το σύστημα χρειάζεται 5.000 γιατρούς και 10.000-12.000 λοιπό προσωπικό. Στο να αναλάβουν αυτοί υπηρεσία «είμαστε λιγότερο από τα μισά του δρόμου», αλλά στο να προκηρυχθούν έχουν ήδη δρομολογηθεί «κοντά 14.000» θέσεις.

Το σύστημα Υγείας έπασχε τόσο από χρηματοδότηση, την ανατάξαμε σε ένα βαθμό αλλά χρειάζεται και άλλη, αλλά σαφώς έπασχε από προσωπικό γιατί ένας μεγάλος αριθμός είχε φύγει τα προηγούμενα μνημονιακά χρόνια, είτε μέσα από τις πολιτικές των προκατόχων μας, όπως «με τον εκβιασμό Άδωνι που έσπρωξε έξω 2.500 γιατρούς από την Πρωτοβάθμια», είτε λόγω των μέτρων που οδήγησαν σε μαζικές συνταξιοδοτήσεις, που άφησε μεγάλα κενά ειδικά σε μεγάλα νοσοκομεία του κέντρου, σε νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και στα νοσοκομεία της επαρχίας σε γιατρούς, όπως είπε ο κ.Πολάκης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου