Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Κρήτη: Οι πρώτες κατεδαφίσεις αυθαιρέτων για το 2017- Καμία χερσαία ζώνη λιμένα δεν υπάρχει εκεί .... Απλώς παραλία και αιγιαλός .... Να δω ποτέ κάποιοι στο Λουτράκι καταλάβουν την αλήθεια


Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τις κατεδαφίσεις αυθαίρετων κατασκευών σε τουριστικές περιοχές του νησιού, μετά το ξεπάγωμα πρωτοκόλλων κατεδάφισης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, η οποία έχει στα χέρια της δικαστικές αποφάσεις από το διοικητικό εφετείο Χανίων.
Λίγο πριν την έναρξη της τουριστικής σεζόν, οι μπουλντόζες έπιασαν σήμερα δουλειά σε αυθαίρετες κατασκευές, μεγάλης.......
έκτασης, γνωστού ξενοδοχείου στην παραλία και τον αιγιαλό της Μιλάτου ενώ τις επόμενες μέρες ακολουθούν κατεδαφίσεις σε πέργκολες εστιατορίων στη Μίλατο.
Άμεσα θα προχωρήσουν και άλλες επιχειρήσεις κατεδαφίσεων και σε άλλα σημεία της Κρήτης, εξελίξεις που έχουν πυροδοτήσει, όπως είναι φυσικό, αντιδράσεις από καταστηματάρχες τουριστικών περιοχών.Μια ακόμη περίπτωση καταπάτησης δημόσιας περιουσίας που βγάζει …μάτι.
Πρόκειται για αυθαιρεσίες εντός του καθορισμένου αιγιαλού και παραλίας, μπροστά από μεγάλο ξενοδοχειακό συγκρότημα στη Μίλατο.
Από πλακόστρωτα, πέτρινα τοιχία, πέργκολες, σκαλοπάτια, παρτέρια μέχρι μπαζώματα, κτίσμα και μόλο.
Αυθαίρετες κατασκευές και σε μια συνολική έκταση 11,5 στρεμμάτων, σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Πρόκειται μάλιστα για την πρώτη επιχείρηση κατεδάφισης, για το 2017, με τις μπουλντόζες να πιάνουν δουλειά «ξηλώνοντας»  σε πρώτη φάση τις αυθαιρεσίες σε μια έκταση τριών στρεμμάτων, εκτελώντας τη προσωρινή διαταγή του διοικητικού εφετείου Χανίων.Ενώ για τα υπόλοιπα 8,5 στρέμματα, εντός της βδομάδας αναμένεται απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Χανίων, μετά από σχετικό αίτημα αναστολής που κατέθεσε η εταιρεία.
Νέα δράματα είναι προ των πυλών και σε καταστήματα εστίασης στη Μίλατο, όπου ξεπαγώνουν πρωτόκολλα κατεδάφισης για πέργκολες σε 7 καταστήματα.
Μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες κατεδάφισης των αυθαιρεσιών, μπροστά από το ξενοδοχείο, τα μηχανήματα θα πιάσουν δουλειά, στην παραλία της Μιλάτου.
Οι κάθε είδους αυθαιρεσίες σε παραλιακές ζώνες της Κρήτης χτυπούν κόκκινο, καθώς εκκρεμούν συνολικά 250 πρωτόκολλα κατεδάφισης.

Από αυθαιρεσίες στην περιοχή Καλαμάκι στα Χανιά, μέχρι και περιπτώσεις στη περιοχή της Ελούντας, της Πλάκας αλλά και της Ιεράπετρας.
Ήδη, το κονδύλι που έχει πλέον στη διάθεση της η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης , ανέρχεται σε 30.000 ευρώ σε σύνολο 245.000 ευρώ.
Μάλιστα, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης θα διεκδικήσει κονδύλια από το Πράσινο ταμείο για τις αυξημένες ανάγκες, στο πλαίσιο υλοποίησης των πρωτοκόλλων κατεδάφισης.Ο χρόνος πλέον μετρά αντίστροφα, με τον κ. Ιωάννου να στέλνει το μήνυμα ότι οι κατεδαφίσεις θα συνεχιστούν…

Οι εργασίες κατεδάφισης πραγματοποιήθηκαν παρουσία αστυνομικής δύναμης, εκπροσώπων από το αρμόδιο τμήμα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, εκπροσώπου από την Κτηματική υπηρεσία και του εργολάβου.
Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου