Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2017

Η γραμμή του σιδηρόδρομου Κιάτο Πάτρα Ολοκληρώνεται τον Δεκέμβρη μέχρι το Αίγιο

Στο ypodomes.com αναφέρθηκε μεταξύ άλλων: «Μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη έδωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha. Μίλησε μεταξύ άλλων για τα έργα στους αυτοκινητόδρομους, το σιδηρόδρομο, το Πάτρα-Πύργος και άλλα.
Για την Ολυμπία Οδό είπε: «Τα καλά νέα για την Πάτρα και τη δυτική Ελλάδα είναι ότι τέλος Φεβρουαρίου δίνεται το υπόλοιπο του δρόμου μέχρι το Ξυλόκαστρο και επιτέλους δίνονται στην κυκλοφορία και οι......
μεγάλες σήραγγες της Παναγοπούλας. (…) Και τέλος Μαρτίου δίνεται όλος ο δρόμος. Μένει ένα πολύ μικρό τμήμα που θα έχει μιάμιση λωρίδα αντί για τρεις ή δύο και όλος ο αυτοκινητόδρομος θα είναι έτοιμος.
Για τα έργα του Σιδηρόδρομου από Κιάτο μέχρι Πάτρα: «Κάναμε μια επιθεώρηση στα έργα του σιδηροδρόμου που είναι πολύ σημαντικά για τη δυτική Ελλάδα και ειδικά για την Πάτρα. Ολοκληρώνεται το Δεκέμβρη του ’17 η σιδηροδρομική γραμμή μέχρι το Αίγιο. Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα πάμε στη Βουλή για να παρουσιάσουμε το έργο από το Αίγιο μέχρι το Ρίο και πρέπει να γίνει μια διαβούλευση με το Δήμο και τους τοπικούς κοινωνικούς φορείς για το τι κάνουμε με την όδευση του σιδηροδρομικού δικτύου, που μπαίνει μέσα στην πόλη, ή αν θα μπει μέσα στην πόλη και πως τελικά θα μπορέσουμε να σχεδιάσουμε ένα σιδηροδρομικό Δίκτυο που θα εξυπηρετεί και την πόλη.
Αυτοί ήταν οι σκοποί της επίσκεψης. Έγινε μια πραγματικά σε πολύ καλό επίπεδο συζήτηση με τις δημοτικές Αρχές, με το Τεχνικό Επιμελητήριο και έγινε και συνάντηση.»

Για το Πάτρα-Πύργος: «Θα σας πω γιατί ζητάω ευθύνες. Η Πατρών – Πύργου ήταν μέσα στην παραχώρηση της Ολυμπίας Οδού. Η παραχώρηση αυτή και όλες οι παραχωρήσεις με τις συμβάσεις που είχαν, δεν αναφέρεται πουθενά ο προϋπολογισμός του έργου. Επομένως κανείς δεν μπορεί να καταλάβει πως αφαιρέθηκε ένα τμήμα αυτού του έργου και ποιο είναι το οικονομικό κομμάτι που αφαιρέθηκε αντίστοιχα…»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου