Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2017

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΝΕΛ ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ - ΚΟΚΚΑΛΗ ΓΙΑ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΑΝΑΔΑΣΩΣΕΩΝ ΣΕ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΠΕΚΕΠΕ

 Παρέμβαση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων με τις πιο κάτω αναφερόμενες προτάσεις διατάξεων Νόμου, που:
1) Διπλασιάζουν την προθεσμία υποβολής ενστάσεων (120 ημέρες) κατά των δασικών χαρτών.
2) Προβλέπουν την ανάκληση από τη διοίκηση όλων των πράξεων αναδάσωσης, που αφορούν αγροτικές εκτάσεις, ΧΩΡΙΣ έξοδα και ενστάσεις από τους ενδιαφερομένους ιδιοκτήτες.
3) Προβλέπουν ότι οι εκτάσεις, που είναι ενταγμένες στο .....
σύστημα ενισχύσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ, θεωρούνται αγροτικές, προϋφιστάμενες μάλιστα του έτους 1975.
Η πρωτοβουλία αυτή κρίθηκε απόλυτα αναγκαία, αφού η στρεβλή κατάσταση που δημιουργήθηκε το 2014 από την χωρίς επαρκείς οδηγίες ανάθεση των δασικών χαρτών σε ιδιωτικές εταιρείες από την τότε κυβέρνηση, δημιούργησε σωρεία προβλημάτων και οδήγησε στην ανεξέλεγκτη έκδοση πράξεων αναδάσωσης σε αγροτικές εκτάσεις, πράγμα που θα οδηγούσε με βάση την κείμενη νομοθεσία σε υποχρέωση του δημοσίου να απαλλοτριώσει τις εκτάσεις αυτές και σε περίπτωση που δεν ολοκληρώνονταν οι απαλλοτριώσεις, να επιστρέψει τις εκτάσεις στους ιδιώτες.
Όπως γίνεται αντιληπτό, η απαράδεκτη αυτή κατάσταση, που οφείλεται στην πρόχειρη οργάνωση της σύνταξης των δασικών χαρτών από ιδιωτικές εταιρείες το 2014,  κατ΄ εντολήν την τότε κυβέρνησης, ΔΕΝ μπορεί να γίνει ανεκτή από την παρούσα κυβέρνηση, που πρέπει να λάβει άμεσα τις πιο πάνω νομοθετικές πρωτοβουλίες.  Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η υιοθέτηση της τελικής λύσης από την κυβέρνηση.
 ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ 
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ & ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου