Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Δε ρίχνουν «λάδι στη φωτιά», σχετικά με τις δηλώσεις Φίλη, τα στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων

Δε ρίχνουν «λάδι στη φωτιά», σχετικά με τις δηλώσεις Φίλη, τα στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων, με τον γενικό γραμματέα του κόμματος να τονίζει από τα Γιάννενα, πως «όσοι νομίζουν ότι οι ΑΝ.ΕΛ. θα ηττηθούν και θα βρεθούν εκτός Βουλής στις εκλογές του 2019, πλανώνται πλάνην οικτρά».

Εξαπολύοντας δριμεία κριτική στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, ο Ευθύμιος Δρόσος, υπεραμύνθηκε της συμμετοχής του κόμματος στην κυβέρνηση σε βάση «νομιμοποιητική», όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, και σε.....
προγραμματική συμφωνία σύγκλισης με στόχο την έξοδο της χώρας από την κρίση και την ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας, αλλά και την πάταξη της διαφθοράς και της διαπλοκής, που λυμαίνεται το δημόσιο βίο.
«Οι ΑΝ.ΕΛ. αποδεικνύουν καθημερινά ότι αποτελούν το “αναγκαίο καλό” για τη χώρα», σημείωσε ο γενικός γραμματέας και απάντησε στην κριτική που δέχεται η συγκυβέρνηση, λέγοντας πως οι δυσμενείς οικονομικές συγκυρίες δεν είναι αποτέλεσμα των δύο τελευταίων ετών, αλλά των λανθασμένων πρακτικών και επιλογών επί σειρά ετών, που οξύνθηκαν με την ένταξη της χώρας στο μηχανισμό των μνημονίων.
Το κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων επιδιώκει να γίνει πόλος συσπείρωσης των ευρύτερων δυνάμεων από τον χώρο «της κοινωνικής κεντροδεξιάς και της πατριωτικής κεντροαριστεράς» και όπως σημείωσε ο κ. Δρόσος, ήδη υπάρχουν προσχωρήσεις από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, στους κόλπους της οποίας υπάρχουν διαφορετικές τάσεις, όπως πρόσθεσε, προκειμένου να ενισχύσει τα επιχειρήματα κατά των δημοσκοπήσεων του τελευταίου διαστήματος που δίνουν υψηλά ποσοστά στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και οριακή είσοδο στη Βουλή για τους ΑΝ.ΕΛ.
«Στις δημοσκοπήσεις πάντα φαίνεται πως το κόμμα δεν μπαίνει στη Βουλή και τελικά διαψεύδονται. Είμαστε συνηθισμένοι και είμαστε βέβαιοι ότι σε οποιαδήποτε επόμενη εκλογική αναμέτρηση το 2019, θα είμαστε ξανά όχι μόνο εντός Βουλής, αλλά με ενισχυμένα ποσοστά», σημείωσε ο οργανωτικός γραμματέας Κωνσταντίνος Κίγκας.
Λίγο πριν, ο κ. Δρόσος είχε εξαπολύσει επίθεση στη Νέα Δημοκρατία, που «μεταλλαγμένη σήμερα σε μια μορφή άκρατου νεοφιλελευθερισμού με ακροδεξιές πινελιές και με πράξεις και παραλείψεις δρα υπονομευτικά», στηλιτεύοντας την στάση ευρωβουλευτών της. «Όλα θυσία στο βωμό του κομματισμού», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Σε ό,τι αφορά στη διαπραγμάτευση, ο κ. Δρόσος δήλωσε πίστη στις δηλώσεις του πρωθυπουργού και των κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών, ότι δε θα ληφθούν νέα μέτρα, αλλά πως πρόσθεσε πως «αν υπάρξουν, δε θα είναι τέτοια που θα αμαυρώνουν το πολιτικό προφίλ της κυβέρνησης, δε θα θίγουν την ελληνική κοινωνία».
Τέλος, ερωτηθείς σχετικά με το αίτημα για εκλογές που προβάλλει η αξιωματική αντιπολίτευση, σημείωσε ότι η χώρα δε χρειάζεται εκλογές και αυτή είναι η θέση της κυβέρνησης, του κόμματος, αλλά και της πλειοψηφίας του λαού, όπως είπε.
«Η χώρα χρειάζεται λύσεις και τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν πρέπει να υπονομεύουν, αλλά να συνδράμουν το κυβερνητικό έργο. Απαιτείται εθνική συνεννόηση και ιδιαίτερα εθνική συμφιλίωση. Αυτό είναι που προτάσσει και ο Π. Καμμένος και οι ΑΝ.ΕΛ. και το έκαναν πράξη με τη συμμετοχή τους στην κυβέρνηση», τόνισε.
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου