Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

«Έπεσαν οι μάσκες…» είπε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βασίλης Κόκκαλης, για την ψήφιση της συμφωνίας CETA

Για την ψήφιση της συμφωνίας CETA αναφέρθηκε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βασίλης Κόκκαλης, επισημαίνοντας:
«Με τη θέση που πήραν οι ευρωβουλευτές της ΝΔ, αλλά και του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού,  στο ευρωκοινοβούλιο υπέρ της συμφωνίας CETA, «έπεσαν οι μάσκες» αν και δεν έκλεισε ακόμη το τριώδιο.
Η Ελλάδα χωρίς να έχει διασφαλίσει τη φέτα, όπως το.....
έπραξαν οι Ιταλοί για την παρμεζάνα και οι Γάλλοι για το ροκφόρ, βρίσκεται εκτεθειμένη απέναντι σε ένα προϊόν που αποτελεί τη ναυαρχίδα των τοπικών οικονομιών της υπαίθρου, της φέτας.
Η φέτα είναι εθνικό προϊόν και πρέπει να προστατευτεί. Δεν είμαστε αντίθετοι σε καμία εμπορική συμφωνία που μπορεί να διασφαλίσει αύξηση και των ελληνικών εξαγωγών, αρκεί να διασφαλίζει το παρόν και το μέλλον και της πραγματικής παραγωγής.
Στόχος μας δεν θα πρέπει να είναι η εκχώρηση ενός προϊόντος ΠΟΠ, έναντι ουδενός ανταλλάγματος, αλλά πως θα αναπτύξουμε την προβατοτροφία στη χώρα, ώστε να αυξήσουμε τις εξαγωγές και να ικανοποιήσουμε την παγκόσμια ζήτηση.
Με τη φέτα και εν γένει την προβατοτροφία απασχολούνται σήμερα 120.000 προβατοτρόφοι και πάνω από 300.000 Έλληνες σε όλη την αλυσίδα παραγωγής της (γεωργοί στις ζωοτροφές, τυροκόμοι, μεταφορείς, κτηνίατροι, γεωπόνοι, έμποροι κλπ).
Η προβατοτροφία έχει το μεγαλύτερο πολλαπλασιαστή στην απασχόληση και στόχος μας θα πρέπει να είναι η περεταίρω ανάπτυξή της και όχι η συρρίκνωση με συμφωνίες που «βαφτίζουν» άσπρο τυρί, από αγελαδινό γάλα ως φέτα…
Σήμερα είναι ο Καναδάς, αύριο η Νότια Αφρική, όσοι συμφωνούν άκριτα σε όλα, απλά ανοίγουν την κερκόπορτα για την άλωση της παραγωγικής βάσης της χώρας…».Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου