Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2017

Αυτά είναι τα 10 πιο ακριβά φαγητά στον κόσμο


 Μπορεί πολύς κόσμος σε όλο τον πλανήτη να δυσκολεύεται οικονομικά-άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο-αλλά αυτό δε σημαίνει πως δεν υπάρχουν και πολύ ευκατάστατοι άνθρωποι που θα έδιναν χωρίς καμία δυσκολία 1000 ευρώ για να φάνε μανιτάρια maitake.
Αυτά είναι λοιπόν τα 10 πιο ακριβά φαγητά σε όλο......
τον κόσμο:
Μανιτάρια maitake Πρόκειται για τα πιο ακριβά μανιτάρια στον κόσμο και μπορείτε να τα βρείτε στην Ασία, τη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη, ενώ η αξία τους ξεπερνά τα 850 ευρώ. Πρόκειται για μανιτάρια που κόβονται εύκολα αλλά είναι πολύ σπάνια να βρεθούν μέσα στα δάση.
Westlin Hotel Bagel Αυτό το κουλούρι κοστίζει 900 ευρώ και μπορείτε να το φάτε μόνο στο ξενοδοχείο Westlin στη Νέα Υόρκη. Περιέχει μια μικρή ποσότητα λευκού τυριού, κρέμα τρούφας και goji berry, ενώ η κρέμα είναι πασπαλισμένη με φύλλα χρυσού.
Ομελέτα «Zillion Dollar Lobster Frittata» Αυτή η ομελέτα δεν είναι σαν αυτές που συνηθίζετε να τρώτε. Θα τη βρείτε στο ξενοδοχείο Le Parker Meridien Hotel της Νέας Υόρκης και περιέχει 6 αυγά, αστακό και μπόλικο χαβιάρι. Κοστίζει 900 ευρώ, ενώ ο σεφ έχει δημιουργήσει και μια πιο οικονομική παραλλαγή της με μικρότερη ποσότητα χαβιαριού, που κοστίζει 90 ευρώ. Η ακριβή εκδοχή έχει πουληθεί μέχρι σήμερα 12 φορές, ενώ η πιο οικονομική εκδοχή παραγγέλνεται περίπου 50 φορές τον χρόνο.
Μπριζόλα Wagyu Η μπριζόλα αυτή φτιάχνεται από βόειο κρέας και είναι τόσο ακριβή εξαιτίας του υψηλού ποσοστού σε ωμέγα - 3 και ωμέγα - 6 λιπαρά οξέα. Επιπλέον οι συγκεκριμένες αγελάδες, από τις οποίες προέρχεται αυτό το φανταστικό κρέας, εκτρέφονται στην Ιαπωνία με μπύρα, ενώ τους κάνουν και μασάζ για να βγει το κρέας ακόμα καλύτερο! Μια πλήρης μπριζόλα στο εστιατόριο Craftsteak στη Νέα Υόρκη κοστίζει 2.500 ευρώ.
Καβούρι πολυτελείας Στην Bombay θα συναντήσετε αυτό το πιάτο που κοστίζει 2.800 ευρώ. Το καβούρι συνοδεύεται με λευκή τρούφα και χαβιάρι με φύλλα χρυσού.
Πίτσα Μπορεί εσείς να τρώτε πεντανόστιμη πίτσα με 10 ευρώ, αλλά ο σεφ Domenico Crolla φτιάχνει πίτσα των 3.800 ευρώ. Τι βάζει μέσα; Αστακό μαριναρισμένο σε κονιάκ, χαβιάρι εμποτισμένο με σαμπάνια, σάλτσα ντομάτας, σκωτσέζικο καπνιστό σολομό, προσούτο, ελάφι, και εκλεκτής ποιότητας βαλσάμικο ξίδι. Φυσικά η πίτσα είναι πασπαλισμένη με φύλλα χρυσού.
Μαύρο καρπούζι Το μαύρο καρπούζι ποικιλίας Densuke υπάρχει μόνο στο νησί Hokkaido της Ιαπωνίας και η τιμή του είναι γύρω στα 5.500 ευρώ τα 7,5 κιλά. Ο λόγος που είναι τόσο ακριβό είναι επειδή δεν παράγεται σε ποσότητα, είναι απίστευτα τραγανό και ασύγκριτα γλυκό.
Πεπόνι Υπάρχει μια ποικιλία πεπονιού που λέγεται Yubari King και είναι πανάκριβο. Θα το βρείτε μόνο σε πλειστηριασμούς και το πρώτο που είχε πουληθεί κόστισε 20.000 ευρώ. Το αγόρασε ένας επιχειρηματίας που είχε εστιατόριο με θαλασσινά και απλά ήθελε να το βάλει στο μαγαζί του.
Χαβιάρι Υπάρχει μια ποιότητα χαβιαριού, το Almas, που προέρχεται από το Ιράν. Θα το βρείτε μόνο στο κατάστημα Caviar House & Prunier στην Πλατεία Picadilly στο Λονδίνο. Το χαβιάρι βρίσκεται μέσα σε χρυσό κουτί 24 καρατίων. Η τιμή του είναι 22.000 ευρώ, ενώ αν απλά θέλετε τη μικρότερη δυνατή ποσότητα για να το δοκιμάσετε, θα πρέπει να πληρώσετε 1.100 ευρώ.
Τρούφα Ιταλίας Οι τρούφες είναι από τα πιο ακριβά φαγώσιμα στον κόσμο αλλά καμία τρούφα δεν ξεπερνάει αυτή της Ιταλίας. Συγκεκριμένα η λευκή alba τρούφα μαζεύεται πολύ δύσκολα. Πριν μερικά χρόνια μια τρούφα του ενάμιση κιλού πωλήθηκε 143.000 ευρώ σε ένα ζευγάρι από το Χονγκ Κονγκ!
Πηγή: spirossoulis.com



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου