Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2017

Τσίπρας: Έρχονται 12.000 προσλήψεις στην υγεία -H ΝΔ εξαγγέλλει απολύσεις

Την πρόσληψη 12.000 εργαζομένων στο χώρο της υγείας, το αμέσως επόμενο διάστημα, εξήγγειλε από το βήμα της Βουλής, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της Ένωσης Κεντρών, Βασίλη Λεβέντη, στο πλαίσιο της “Ωρας του Πρωθυπουργού”.
Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός επιτέθηκε στη ΝΔ σημειώνοντας ότι ο υπεύθυνος υγείας του  του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Οικονόμου, εξήγγειλε απολύσεις καθαριστριών, εργαζομένων φύλαξης και ......
των διοικήσεων των νοσοκομείων.
Σημείωσε ότι δεν είχε γίνει καμιά πρόσληψη την πενταετία 2010-2014, ενώ από όταν ανέλαβε η σημερινή κυβέρνηση έγιναν 6.256 προσλήψεις εκ των οποίων το 1/3 είναι μόνιμο προσωπικό.
Ο πρωθυπουργός, παρουσιάζοντας το κυβερνητικό πλάνο για ενίσχυση με προσωπικό του χώρου της υγείας, σημείωσε ότι 3.600 εργαζόμενοι στο χώροι της υγείας, εκ των οποίων οι μισοί είναι μόνιμοι, έχουν επιλεγεί και αναλαμβάνουν υπηρεσία το επόμενο διάστημα.
Επίσης ανέφερε ότι έχουν προκηρυχθεί, ήδη, άλλες 1.974 θέσεις εκ των οποίων οι 1.759 θα είναι μόνιμες, και το επόμενο διάστημα θα προκηρυχθούν άλλες 3.200 θέσεις εκ των οι 2.350 μόνιμες, ενώ συμπληρώνονται οι 3.100 θέσεις εργαζομένων για τις τοπικές μονάδες Υγείας.
Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι συνολικά θα προκύψουν περισσότερες από 12.000 θέσεις εργασίας, από τις οποίες οι 8.000 θα αφορούν μόνιμο προσωπικό.
Επίσης ανακοίνωσε ότι θα δοθούν στο ΕΚΑΒ μέχρι το καλοκαίρι συνολικά 120 ασθενοφόρα στο ΕΚΑΒ, ενώ άλλα «17 μικρά ασθενοφόρα και μια κινητή μονάδα υγείας θα δοθεί στα νησιά»
«Τα χρόνια της κρίσης η δημόσια Υγεία υπέστη μια τρομακτική επίθεση, τα κονδύλια για την υγεία αυξήθηκαν για πρώτη φορά επί ημερών της κυβέρνησής μας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.
Ο Αλέξης Τσίπρας τέλος ανακοίνωσε τη δημιουργία συνολικά 239 Μονάδων Πρωτοβάθμιας Υγείας μέχρι το τέλος του 2017, στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας, που θα προσφέρουν υπηρεσίες υγείας σε περίπου 3.000.000 πολίτες. Στόχος μας είναι να υπάρχει μια μονάδα πρωτοβάθμιας υγείας ανά 10.000 κατοίκους, είπε ο Αλ. Τσίπρας.
Παρά το ασφυκτικό δημοσιονομικό πλαίσιο καταφέραμε να εντάξουμε 2,5 εκατομμύρια ανασφάλιστους στη δημόσια υγεία, είπε ο πρωθυπουργός.
Πέντε χρόνια κάνανε μόνο απολύσεις
Ο μνημονιακός στόχος για την υγεία ήταν στο 5% του ΑΕΠ, εμείς παραλάβαμε το 2015, στο 4% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.
Το να κόβεις δαπάνες δεν είναι μεταρρύθμιση, είπε ο πρωθυπουργός. Παραλάβαμε ένα πλαίσιο οικονομικής ασφυξίας. Παρόλα αυτά ανεβάσαμε την κρατική χρηματοδότηση στο 5,1% είπε ο κ Τσίπρας.
Για πέντε ολόκληρα χρόνια (στον χώρο της δημόσιας υγείας) δεν έγινε καμία πρόσληψη, μονάχα απολύσεις. Για κάποιους είναι πολύ εύκολο να “βαφτίζουν” τις περικοπές “μεταρρυθμίσεις” δήλωσε, από το βήμα της Βουλής, ο πρωθυπουργός και επιτέθηκε στα στελέχη της ΝΔ, γιατί όπως είπε θέλουν να συνεχίσουν την πολιτική των απολύσεων.

 Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου