Τρίτη, 28 Μαρτίου 2017

Κακουργηματικές διώξεις για τις προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ


 Κακουργηματικές διώξεις κατά τριών μη πολιτικών προσώπων (υπαλλήλων) και κατά παντός άλλου υπευθύνου για τον διαγωνισμό που αφορούσε στην πρόσληψη ιατρών και νοσηλευτών στο ΚΕΕΛΠΝΟ προς στελέχωση των ΜΕΘ, άσκησε η ......
Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Συγκεκριμένα η δίωξη αφορά στα αδικήματα της απάτης από κοινού σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου, της παράνομης επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος και τη βλάβη τρίτου και της υπεξαγωγής εγγράφου από κοινού με σκοπό τον προσπορισμό σε άλλον αθέμιτου οφέλους.

Ο Εισαγγελέας που διενήργησε την προκαταρκτική έρευνα είχε την άποψη ότι η δικογραφία για τα μη πολιτικά πρόσωπα θα έπρεπε να μπει στο αρχείο καθώς εκτελούσαν υπουργικές εντολές ωστόσο η εισαγγελία Εφετών που έχει και τον τελευταίο λόγο επέστρεψε το φάκελο με παραγγελία άσκησης ποινικών διώξεων

ΟΙ ΑΝΑΦΟΡΕΣ
Για την υπόθεση είχαν κατατεθεί μηνυτήριες αναφορές από τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνι Γεωργιάδη και τον τομεάρχη Δικαιοσύνης, Κώστα Τζαβάρα, από βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης καθώς και την ΠΟΕΔΗΝ, οι οποίες διαβιβάστηκαν από το καλοκαίρι του 2016 στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, η αναφορά των δυο βουλευτών της ΝΔ στρέφονταν κατά του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού και του αναπληρωτή του Παύλου Πολάκη, αλλά και κατά παντός άλλου υπευθύνου ζητώντας να διερευνηθούν τυχόν ποινικές για τη δέσμευση του συνόλου των πρωτότυπων αιτήσεων και δικαιολογητικών των υποψηφίων ιατρών και νοσηλευτών (περίπου 2.800) που είχαν ως αποτέλεσμα την αδυναμία ολοκλήρωσης της σχετικής διαδικασίας από τα όργανα του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Οι κ.κ. Γεωργιάδης και Τζαβάρας έκαναν λόγο για τέλεση κακουργηματικών πράξεων όπως παραβίαση προσωπικών δεδομένων που αφορούν στην επεξεργασία αρχείων από άτομα που δεν έχουν το συγκεκριμένο δικαίωμα, με σκοπό να ωφελήσουν ή να βλάψουν κάποιον τρίτο. Στην αναφορά σημειώνονταν δε ότι ο κ. Πολάκης, εντελώς αυθαίρετα, επεξεργάστηκε τις αιτήσεις γιατρών και νοσηλευτών που θα στελεχώσουν τις ΜΕΘ για τον διαγωνισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ και αντικατέστησε τον κατάλογο επιτυχόντων που είχε εκδώσει η ειδική επιτροπή του ΚΕΕΛΠΝΟ με τον δικό του κατάλογο.

Η απάντηση από την πλευρά του υπουργείου ήταν πως η επεξεργασία αφορούσε στη «διόρθωση» λαθών στη μοριοδότηση.
Η δικογραφία μετά την άσκηση των ποινικών διώξεων διαβιβάστηκε στην ανακρίτρια κατά της διαφθοράς Βασιλική Μπράτη η οποία θα διενεργήσει την κυρία ανάκριση.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου