Δευτέρα, 6 Μαρτίου 2017

Στον Δήμο Λαρισαίων παραχωρούνται στρατόπεδα


Ο Δήμος Λαρισαίων συγκαταλέγεται στους πρώτους δήμους της χώρας στους οποίους θα παραχωρηθούν ακίνητα του στρατού στο 5% της αντικειμενικής τους αξίας, όπως προβλέπεται στον καινούργιο νόμο του .....
Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
«Είμαστε ήδη έτοιμοι να υπογράψουμε», ανακοίνωσε χθες στη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος και επανέλαβε την εκτίμησή του ότι τα έσοδα που θα έχει το Υπουργείο από την αξιοποίηση παλιών και κλειστών στρατοπέδων και άλλων ακινήτων, συνολικής αντικειμενικής αξίας 34 δισ. ευρώ, θα ανέλθουν στα 300 εκατ. ευρώ, για αρχή, και προοπτικά στο 1,5 δισ. ευρώ, καθώς προβλέπεται μίνιμουμ απόδοση 5%.
Όπως ανέφερε ο κ. Π. Καμμένος, με τον νέο νόμο προβλέπεται η διενέργεια ηλεκτρονικών διαγωνισμών, ενώ στις περιπτώσεις «που η τοπική αυτοδιοίκηση ζητήσει ένα από τα ακίνητα των ταμείων, να μην δίνεται εν είδει ρουσφετιού δώρο σε έναν δήμαρχο ή δώρο σε έναν σύλλογο ή δώρο σε κάποια νομαρχία ή σε κάποια περιφέρεια, αλλά από τη μία μεριά να μπορεί ο δήμος ή η περιφέρεια να μην μπαίνει στη διαγωνιστική διαδικασία, να καταβάλει το 5% προς όφελος των ταμείων και να μπορεί να προχωρήσει.
Όσον αφορά στους δήμους, τους ΟΤΑ και τα διάφορα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, είμαστε ήδη έτοιμοι να υπογράψουμε με τον Δήμο Σύρου, τον Δήμο Σιντικής Σερρών, Πρέβεζας, Μεσολογγίου, Λάρισας, Καβάλας, Φαιστού, Λέσβου, Άρτας, Ιωαννιτών, Λαμιέων, Καρδίτσας, Χανίων, Ηρακλείου, Υπουργείο Εξωτερικών Διεύθυνση Μεταφραστικού, Υπουργείο Μεταφορών, Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης Enterprise Greece, Αντιπεριφέρεια Ηρακλείου και Επιμελητήριο Σερρών, προκειμένου να δοθούν ακίνητα με απόδοση 5%, προς όφελος των Ενόπλων Δυνάμεων».
Ο κ. Π. Καμμένος επισήμανε ότι «πρόκειται για πολλά ακίνητα» χωρίς πάντως να προσδιορίσει πόσα θα είναι τα έσοδα, για τα οποία επανέλαβε ότι «θα είναι προς όφελος του προσωπικού, για να γίνουν σπίτια για τους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς, τους ΕΠΟΠ σε όλη την Ελλάδα».
πηγή:eleftheria.grΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου