Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2017

Ποιοι είναι οι άμεσα υπεύθυνοι του εργατικού ατυχήματος στην Διώρυγα της Κορίνθου??? Ποιος θα απαντήσει και ποιος θα αναλάβει την ευθύνη ?

Μετά  από συλλογή  πληροφοριών σχετικά  με το εργατικό Ατύχημα  στην Διώρυγα  , με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του παράνομα και ανασφάλιστου  εργαζόμενου  ατόμου   στον πλωτό γερανό της διώρυγας  το οποίο  διακομίστηκε  με ασθενοφόρο  στο Γενικό  Περιφερικό Νοσοκομείο  Κορίνθου  και από εκεί στο ΚΑΤ Κηφισίας  ρωτάμαι και περιμένουμε απαντήσεις    στα ακόλουθα .

Γιατί οι υπεύθυνοι διοικητικοί υπάλληλοι της  Διώρυγας αμέσως μετά .....
το συμβάν  έκλεισαν τα γραφεία τους και αποχώρησαν  από   το κτήριο του Διοικητηρίου της Διώρυγας ? Τι φοβηθήκαν ?

 Γιατί δεν τήρησαν την λαϊκή  ρήση καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται ?
Ποιοι  έχουν τη απόλυτη ευθύνη ? μήπως είναι η Διευθύνουσα Σύμβουλος και ο Πρόεδρος  του Δ Σ της Διώρυγας?
Σίγουρα μεγάλο μέρος ευθηνών   έχουν και τα δύο εκτελεστικά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου  τα οποία συνηγορούσαν με την όλη κατάσταση  και τα οποία δεν κατήγγειλαν  ποτέ  στις προϊστάμενες αρχές πχ Λιμεναρχείο  Κορίνθου τέτοιου είδους καταστάσεις  όπως είχε γίνει στο παρελθών από άλλους ? .
 Μήπως δεν είναι έτσι?

Αμεσοτάτη  ευθύνη  Μήπως  έχει και ο Γενικός Διευθυντής ο οποίος  είναι γνώστης των όσων εργάζονται  χωρίς ούτε μια σύμβαση αλλά με ανάθεση και εντολή πληρωμής υπογεγραμμένη και αναρτημένη στη Διαύγεια  από τον ίδιο ?
Μήπως και ο προϊστάμενος Τεχνικών Υπηρεσιών  και προμηθειών  φέρει ανάλογη  ευθύνη?

Ευθύνη  άραγε να έχει και  ο εργοδηγός  υπεύθυνος  εργασιών  με τον γερανό ο οποίος  ήταν  παρών  στο δυστύχημα?

Ή μήπως την ίδια ευθύνη να έχουν τόσο ο προϊστάμενος της Ναυτικής  Υπηρεσίας της Διώρυγας ? αλλά   και ο καπετάνιος του Ρυμουλκού οι  οποίος  δέχτηκε να ρυμούλκηση τον γερανό γνωρίζοντας  ότι υπάρχουν  μέσα  σε αυτόν περίπλου  τέσσερα  άτομα τα οποία  δεν είχαν  καμία  σχέση  με το προσωπικό της Διώρυγας αλλά και ιδιαίτερα με την Ναυτική υπηρεσία και τα οποία ήταν ανασφάλιστα?

Ο χειριστής του Γερανού δεν έχει και αυτός την ανάλογη  ευθύνη  που συμπεριελάμβανε  στο πλήρωμα του γερανού  άτομα  έκτος  προσωπικού Διώρυγας  και ανασφάλιστα ?

Όλοι αυτοί οι κύριοι υπεύθυνοι Γνωρίζουν ότι η ανασφάλιστη εργασία είναι παράνομη  και ότι σημαίνει εισφοροδιαφυγή στα ασφαλιστικά ταμεία ?

Γνωρίζουν  ότι σε κάθε εργατικό ατύχημα  σημαίνει  και  εμπλοκή  της επιθεωρήσεως Εργασίας  στην οποία πρέπει να λογοδοτήσουν ?

Και τέλος Η αρμόδια Λιμενική  Αρχή  Κορίνθου τι  προτίθεται  να κάνει με αμεροληψία και υπευθυνότητα   προκειμένου να διαφανεί η πάσα αλήθεια ?
Φυσικά επειδή όλοι γνωρίζουμε ότι ο άτυχος  νέος  ήταν  και  είναι ανασφάλιστος όπως και οι  υπόλοιποι που ήταν στον γερανό χτες μαζί του ,  μην προσπαθήσει  κάποιας να τον ασφάλιση  ετεροχρονισμένα διότι  αυτό θα αποδειχτεί  και τότε  θα έχουν  διαπράξει   ποινικα κολάσιμη  πράξη .
Παρακολουθούμε  το θέμα στενά  και θα επανέλθουμε !!!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου