Τρίτη, 28 Μαρτίου 2017

Έκλεψαν... ένα κέρμα που αξίζει μια περιουσία


Το μεγαλύτερο χρυσό κέρμα του κόσμου, του οποίου η αξία υπολογίζεται σε 3,4 εκατομμύρια ευρώ, έκανε  φτερά από προθήκη μουσείου του Βερολίνου.
Σύμφωνα με τη γερμανική αστυνομία, οι δράστες παραβίασαν ένα παράθυρο για να εισέλθουν τα ξημερώματα στο μουσείο Bode και να .......
αρπάξουν το νόμισμα που είναι φτιαγμένο από ατόφιο χρυσάφι.

«Βάσει των πληροφοριών που έχουμε, πιστεύουμε πως οι κλέφτες έσπασαν ένα τζάμι στην πίσω πλευρά του μουσείου, δίπλα στις ράγες του τρένου. Μετά εισήλθαν στο κτήριο και κατευθύνθηκαν στη συλλογή νομισμάτων, όπου άρπαξαν ένα κέρμα από ατόφιο χρυσάφι, βάρους 100 κιλών και ονομαστική αξία ενός εκατομμυρίου δολαρίων», δήλωσε ο εκπρόσωπος της γερμανικής αστυνομίας, Βίνφριντ Βένζελ.
Αξίζει να σημειωθεί πως η αξία του είναι τουλάχιστον τριπλάσια εξαιτίας του βάρους του και της καθαρότητας του χρυσού (99,99%), κάτι που του έχει χαρίσει μία θέση στο Βιβλίο Γκίνες.
Το χρυσό κέρμα έχει στη μία όψη την προτομή της Βασίλισσας Ελισάβετ και στην άλλη τρία φύλλα σφενδάμου, του εθνικού συμβόλου του Καναδά.
Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών, ενώ παραμένει μυστήριο πως κατάφεραν να εξουδετερώσουν τα μέτρα ασφαλείας και να ξεφύγουν με το πολύτιμο νόμισμα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου