Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017

Ο Βενιζέλος … που το “ξέρει” ότι η αξιολόγηση “ΔΕΝ θα κλείσει ποτέ”; (Και ποιο είναι το “μεταρρυθμιστικό μέτωπο” που … περιμένει να “αναλάβει”;)

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανέφερε σε (επαν)εμφάνισή του στον ΣΚΑΙ ότι η “αξιολόγηση δεν θα κλείσει ποτέ”, υποστηρίζοντας ότι “η πολιτική ύπαρξη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ προϋποθέτει τη διατήρηση της εκκρεμότητας. Αν «λύσουν» την εκκρεμότητα θα χάσουν το αφήγημά τους, θα χάσουν το ακροατήριό τους”, πρόσθεσε. Σύμφωνα με τον Βενιζέλο, “δεν μπορούμε να εμπιστευθούμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να διαπραγματευθεί το μέλλον της χώρας”…,
ενώ επανέλαβε την άποψή του ότι “γίνεται διαπραγμάτευση για τέταρτο μνημόνιο. Είναι μνημόνιο χωρίς δάνειο”, σημείωσε. Παράλληλα, εκτίμησε ότι «δεν μπορούν να πάνε σε ρήξη για να μείνουν στην εξουσία, γιατί μετά θα φύγουν με ελικόπτερο».
Σε ό,τι αφορά το πώς θα εξελιχθεί η διαπραγμάτευση, ανέφερε ότι «μπορεί να μην πάμε στην 5η Ιουλίου 2015 και σε ψευδοδημοψήφισμα, αλλά στην 6η Ιουλίου σε μια εκβιαστική απαίτηση συναίνεσης».

Στο “θρασύτατο” υπέυθυνο του κουρέματος της περιουσίας των Ασφαλιστικών Ταμείων το 2011, εξαιτίας του οποίου η ίδια η Ντέλια Βελκουλέσκου αποστόμωσε πρόσφατα του Έλληνες υπουργους στο Χίλτον λέγοντας περίπου: >” Αν δεν θέλατε το κούρεμα των συντάξεων ας μην κουρεύατε τα Ασφαλιστικά σας Ταμεία “ …, απάντησε το Γρ Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ:

Οι προκλητικές δηλώσεις του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης Σαμαρά, Ευάγγελου Βενιζέλου, στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, δεν μας εκπλήσσουν.

Ο κ. Βενιζέλος είχε το θράσος να επικρίνει την κυβέρνηση για το θέμα των μέτρων για την απομείωση του χρέους, ενώ τόλμησε για ακόμα μία φορά να υπερασπιστεί το εγκληματικό PSI, το οποίο έδωσε τη χαριστική βολή στο ασφαλιστικό σύστημα, τα νοσοκομεία και τα πανεπιστήμια της χώρας.

Επιπλέον όλοι γνωρίζουν τι εννοεί ο κ. Βενιζέλος όταν μιλά για “μεταρρυθμιστικό μέτωπο”. Η θητεία του ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σαμαρά σημαδεύτηκε από τη μεγάλη προθυμία του στην υιοθέτηση όλων των μεταρρυθμίσεων που αφορούσαν στην κατεδάφιση του κράτους πρόνοιας και στην ισοπέδωση των εργασιακών σχέσεων, οπότε είμαστε σίγουροι και για τη σημερινή του προθυμία να υιοθετήσει την ατζέντα του ΔΝΤ για τα θέματα αυτά.
Πηγή: left.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου