Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017

Διώρυγα : Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού , το τρις εξαμαρτείν ανδρός παράφρονος . ( φωτογραφίες video)


Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού ! Το τρις εξαμαρτείν ανδρός παράφρονος !  λένε οι πάνσοφοι πρόγονοι μας, και συχνά προσφωνούμε τα λόγια τους χωρίς να τα θέτουμε σε εφαρμογή.
Για δεύτερη φορά μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα είδαμε χτές το ίδιο πρόβλημα  με το οποίο αποδεικνύεται η αδιαφορία των .....
διοικούντων  ως προς την  εγκατάλειψη της Διώρυγας .    

Εγκατάλειψη διαχρονική για την οποία την ευθύνη  έχουν  τόσο τα  άτομα  τα οποία άσκησαν  Διοίκηση    από την θέση των συμμετεχόντων στα Διοικητικά Συμβούλια , αλλά και αυτών που κατείχαν και εξακολουθούν να κατέχουν έως και σήμερα  ψηλόβαθμες θέσεις  ευθύνης .   

Χτες  το μεσημέρι 28/03/2017 και περί ώρα 12,00 περίπου μικρό δεξαμενόπλοιο ολικής  χωρητικότητας 3206  τόνων  έκανε το διάπλου της Διώρυγας  από Σαρωνικό  προς Κορινθιακό .

 Μία ώρα αργότερα  και λίγες δεκάδες  μετρά  πριν την βυθιζόμενη γέφυρα της Ποσειδώνας  προσάραξε  σε  αβαθή σημείο  της Διώρυγας  λόγο συσσώρευσης  1000 (m3) κυβικών μέτρων  λάσπης περίπου στο σημείο αυτό ,και ένα μέτρο ποιο ρηχά τα νερά  . Δηλαδή αντί 8 μέτρων που είναι το κανονικό βάθος τής Διώρυγας στο σημείο αυτό είναι 7 μέτρα ίσως και λίγο λιγότερο .
Πρόβλημα  διαπιστωμένο  , αποτυπωμένο  και  υπογεγραμμένο από  υπεύθυνο υπάλληλο της Διώρυγας μετά από βυθομέτρηση από άκρου σε άκρο.

Πρόβλημα το οποίο χρειάζεται  αρκετά χρόνια για να δημιουργηθεί .
Το δεξαμενόπλοιο  παράμεινε  για   δύο  ώρες  περίπου κολλημένο  κάνοντας υπεράνθρωπες  προσπάθειες  και με την βοήθεια ρυμουλκού προκειμένου  να αποκολληθεί  και δίνοντας  έτσι  την χειρότερη εντύπωση  σε όλες τις Ναυτιλιακές  εταιρείες .
Οι ευθύνες  έχουν  όνομα  και επίθετο  και  κάποτε κάποιοι  θα πρέπει να λογοδοτήσουν !!!!!!

Ελπίζω κάποια στιγμή η προϊστάμενη Αρχή  της Διώρυγας  το Υπουργείο Οικονομικών   ,  το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας  , το τμήμα Λιμενικής Πολιτικής  , οι Λιμενικές Αρχές της Κορίνθου και Ισθμίας   να αρχίσουν να κάνουν τα δέοντα , και αυτό διότι κάποιες από αυτές τις Αρχές κλείνουν αυτιά και μάτια σε ότι έχει σχέση με την Διώρυγα , για προβλήματα σαν και αυτό αλλά και σε άλλα πολύ ποιο σοβαρότερα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου