Σάββατο, 29 Απριλίου 2017

Ευκαιρίες για σύνταξη από τα 56

Πέντε κατηγορίες ασφαλισμένων, που συμπληρώνουν 20 έως 35 χρόνια εργάσιμου βίου, έχουν τις ευκαιρίες να βγουν στη σύνταξη στα 56 έτη, βάση των νέων ορίων ηλικίας.
Η πρώτη κατηγορία είναι οι τρίτεκνες μητέρες που ασφαλίστηκαν πριν από το 1993 στο Δημόσιο ή σε Ταμεία ΔΕΚΟ και τραπεζών. Η δεύτερη.......
κατηγορία είναι οι μητέρες ασφαλισμένες πριν από το 1993 στο Δημόσιο που συμπλήρωσαν 25ετία με ανήλικο παιδί έως το 2010.
Η Τρίτη κατηγορία ασφαλισμένων, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, είναι οι μητέρες με ανήλικο τέκνο έως το 2012 και ασφάλιση (πρώτο ένσημο) πριν από το 1993. Σε ότι αφορά στην τέταρτη κατηγορία, αυτή αφορά τους πατέρες στο Δημόσιο με ανήλικο παιδί και 25ετία τα έτη 2011 και 2012.

Τέλος η πέμπτη κατά σειρά κατηγορία, είναι οι οι στρατιωτικοί που υπηρετούν στις Ενοπλες Δυνάμεις (αξιωματικοί, υπαξιωματικοί Στρατού Ξηράς, Πολεμικού Ναυτικού, Αεροπορίας) και τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας (Αστυνομία, Λιμενικό Σώμα και Πυροσβεστικό Σώμα). Για την κατηγορία αυτή προβλέπεται έξοδος χωρίς όριο ηλικίας, αλλά μόνο βάσει ετών ασφάλισης. Απαιτούνται κατ’ ελάχιστον 24,6 χρόνια πραγματικής υπηρεσίας στα οποία πιάνονται και τα χρόνια φοίτησης στις στρατιωτικές σχολές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου