Τρίτη, 18 Απριλίου 2017

Πρόωρες εκλογές στη Μ. Βρετανία στις 8 Ιουνίου


Την προκήρυξη πρόωρων εκλογών ανακοίνωσε η πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Τερέζα Μέι σε έκτακτο διάγγελμα έξω από την Ντάουνινγκ Στριτ.
Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στις 8 Ιουνίου. Η κ. Μέι κατηγόρησε ευθέως τους Εργατικούς για διχασμό μέσα στη Βουλή και απείλησε πως εάν δεν γίνουν τώρα εκλογές δεν θα μπορέσει να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση για........
αποχώρηση της χώρας από την Ε.Ε.
Εξηγώντας την απόφασή της η Μέι είπε ότι έγινε πρωθυπουργός σε μια περίοδο που η χώρα χρειαζόταν σταθερότητα και παρέλαβε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.
Η Βρετανία φεύγει από την Ε.Ε. και δεν υπάρχει δρόμος επιστροφής, πρόσθεσε.
Η πρωθυπουργός έκανε λόγο για διχασμό εντός του Βρετανικού Κοινοβουλίου κατηγορώντας ευθέως τόσο τους Εργατικούς όσο και τους εκπροσώπους της Σκοτίας. 
Τόνισε χαρακτηριστικά ότι «Εάν δεν κάνουμε εκλογές τώρα ο διχασμός θα συνεχιστεί και δεν θα στεφθούν με επιτυχία οι διαπραγματεύσεις για την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση».
Η Τερέζα Μέι ανακοίνωσε ότι αύριο θα καταθέσει την πρότασή της για πρόωρες εκλογές, ενώ χρειάζεται η ψήφος από τα δύο τρίτα της Βουλής για να περάσει.
Έστειλε, παράλληλα, μήνυμα στην αντιπολίτευση δηλώνοντας «Έχω μια μικρή πρόκληση. Έχετε ασκήσει κριτική, έχετε απειλήσει, αυτή είναι η στιγμή σας για να δείξετε ότι το εννοείτε, για να δείξετε ότι δεν αντιμετωπίζετε την πολιτική σαν παιχνίδι».
Συντάκτης: 

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου