Παρασκευή, 7 Απριλίου 2017

Aυτό το μαγικό μέρος βρίσκεται στην Κορινθία


Ο Σχoίνος είναι ένα παραθεριστικό θέρετρο των κατοίκων της Αθήνας με πάρα πολλά πλεονεκτήματα. Καταρχήν βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από την πρωτεύουσα, 90 Km από το κέντρο της Αθήνας ( 1 ώρα με το αυτοκίνητο ) και 110 Κm από το Διεθνή αερολιμένα Αθηνών ......
Ελευθέριο Βενιζέλο (1 ώρα και 25 λεπτά με το αυτοκίνητο, μέσω Αττικής οδού).
 Ο Σχοίνος αναπτύσσεται στους πρόποδες των Γερανείων όρων. Τα Γεράνεια όρη διαθέτουν πλούσια χλωρίδα : πεύκα, δρύες, έλατα. Τα Γεράνεια διαθέτουν πλούσιο βιότοπο 950 ειδών ζώων και πουλιών. Αποτελούν προστατευμένη περιοχή του οικολογικού δικτύου Natura 2000. Αποτελούν μοναδικό προορισμό για πεζοπορία ή ποδηλασία.
 Όμως στο Σχοίνο ο επισκέπτης δεν θα απολαύσει μόνο το βουνό αλλά θα χαρεί πολύ και τη θάλασσα.
Ο Σχοίνος διαθέτει δύο παραλίες όπου τα πεύκα καταλήγουν μέσα στη θάλασσα, ενώ σε πολύ κοντινή απόσταση με το αυτοκίνητο βρίσκονται και άλλες οργανωμένες παραλίες.
Ο Σχίνος βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από το λιμάνι της Μαυρολίμνης, απέχει μόλις 6 Km. Το λιμάνι της Μαυρολίμνης μπορεί να φιλοξενήσει το σκάφος σας όλο το χρόνο.
Από εκεί μπορείτε να επισκεφτείτε τις Αλκυονίδες νήσους οι οποίες απέχουν απόσταση 6 ναυτικών μιλίων, πολλές ήσυχες παραλίες με καταγάλανα νερά που θα σας προσφέρουν μοναδικές στιγμές. Για τους λάτρεις του ψαρέματος ο Κορινθιακός κόλπος είναι γεμάτος εκπλήξεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου