Σάββατο, 1 Απριλίου 2017

Πάρτυ στα ακίνητα των ρημαγμένων Ταμείων από εργολάβους, ιδιώτες ακόμα και τράπεζες, κατήγγειλε η Έφη Αχτσιόγλου!


 «Όπως και σε πολλές άλλες περιπτώσεις δημοσίων οργανισμών, έτσι και στα ακίνητα των ΦΚΑ όλα τα προηγούμενα χρόνια λάμβανε χώρα πάρτυ εργολάβων και ιδιωτών, σε βάρος πάντα του δημοσίου και των ασφαλισμένων» δήλωσε η υπουργός αποκαλύπτοντας ότι «η εκμετάλλευση ακόμη και η επισκευή των κτιρίων ήταν αυστηρά συνδεδεμένη μέσω ενός πλέγματος κανόνων και ......
περιορισμών με ιδιωτικές εταιρίες, κυρίως μεσιτικές και τραπεζικούς σύμβουλους. 
Επρόκειτο για 8-10 εταιρίες, στις οποίες παραχωρείτο ο ρόλος του Συμβούλου, του ρυθμιστή των όρων του διαγωνισμού και του τελικού κριτή», όπως είπε.
Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Νικήτα Κακλαμάνη στη Βουλή, η Έφη Αχτσιόγλου έκανε γνωστό ότι η ακίνητη περιουσία του υπουργείου και των εποπτευόμενων φορέων εξαιρείται από το υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων.

Ωστόσο, η ίδια αποκάλυψε πως παλαιότερα υπήρξε κακοδιαχείριση και κατασπατάληση πόρων σε ιδιώτες, αφού, όπως είπε – από τα 1.126 καταγεγραμμένα κτίρια που ανήκαν στο, το 49% ήταν κενά ή αναξιοποίητα.
Ακόμη, από τα 640.000 τετραγωνικά μέτρα οικοπέδων, το 21% ήταν καταπατημένα και το 60% ήταν κενά. «Είχαμε 650 κτίρια ερείπια μόνο στην Αττική», είπε η υπουργός.
Εκανε ακόμη λόγο για τεράστιo πάρτυ εργολάβων και ιδιωτών που είχε στηθεί σε βάρος του Δημοσίου από 8 με 10 μεσιτικές εταιρίες και συμβούλους, σε ότι αφορά τις μεταβιβάσεις ή τις επισκευές των ακινήτων του υπουργείου.

«Όπως και σε πολλές άλλες περιπτώσεις δημοσίων οργανισμών, έτσι και στα ακίνητα των ΦΚΑ όλα τα προηγούμενα χρόνια λάμβανε χώρα πάρτυ εργολάβων και ιδιωτών, σε βάρος πάντα του δημοσίου και των ασφαλισμένων» δήλωσε η υπουργός αποκαλύπτοντας ότι «η εκμετάλλευση ακόμη και η επισκευή των κτιρίων ήταν αυστηρά συνδεδεμένη μέσω ενός πλέγματος κανόνων και περιορισμών με ιδιωτικές εταιρίες, κυρίως μεσιτικές και τραπεζικούς σύμβουλους. Επρόκειτο για 8-10 εταιρίες, στις οποίες παραχωρείτο ο ρόλος του Συμβούλου, του ρυθμιστή των όρων του διαγωνισμού και του τελικού κριτή», όπως είπε.
Ωστόσο, η υπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι το υπουργείο έχει πλέον προχωρήσει στην αποδέσμευση των ΦΚΑ από την υποχρεωτική ανάθεση στις συγκεκριμένες ιδιωτικές εταιρίες, δίνοντας επιπλέον τη δυνατότητα στα ίδια τα Ταμεία, να πραγματοποιούν άμεσα τις αναγκαίες διαγωνιστικές διαδικασίες επισκευών, όταν σε αυτά εργάζεται έστω και ένας μηχανικός

Πηγή: stokokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου