Σάββατο, 1 Απριλίου 2017

ΛΟΥΤΡΑΚΙ : Πρωταπριλιά : Η Δημοτική Αρχή μας << πούλησε φύκια για μεταξωτές κορδέλες >> και τα Παραμύθια της Χαλιμάς

 Η κυβέρνηση από το 2016 είχε δρομολογήσει την επιχορήγηση των δήμων για την τε εξόφληση υποχρεώσεων τους σε τρίτους.
 Πράγμα που έκανε και συνεχίζει να κάνει για όλους τους δήμους της χώρας, μέχρι σήμερα έχουν υπογραφή (15) δεκαπέντε υπουργικές αποφάσεις για 86 δήμους της χώρας με λίγα λόγια χρήματα θα δοθούν για το συγκεκριμένο σκοπό σε όλους .....
τους δήμους που έχουν τέτοιες υποχρεώσεις.
Μεταξύ των 86 δήμων είναι και ο δήμος Λουτρακίου που επιχορηγείται από την κυβέρνηση.
 Για ποιες λοιπόν ενέργειες μιλάει το δελτίο τύπου.
 Η μήπως εννοούν τα διάφορα έγγραφα που έστειλε n οικονομική υπηρεσία του δήμου στο υπουργείο εσωτερικών και στο τμήμα επιχορηγήσεων τοπικής αυτοδιοίκησης; 
Εμείς δεν υποτιμήσαμε ποτέ τους δημότες και αναγνώστες μας όπου πάντα τους ενημερώνουμε μέσα από την εφημερίδα μας ( ΤΟ ΒΗΜΑ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ-ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΩΝ) σοβαρά και υπεύθυνα,
Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ  ΤΗΝ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ :
 ΙΔΟΥ ΗΑΛΗΘΕΙΑ:
Αθήνα, 10 Μαρτίου 2017 ος Αριθμ. Πρωτ.: 7037 Επιχορήγηση Δήμων της χώρας για ες την εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων τους προς τρίτους. ΑΠΟΦΑΣΗ:
Ο Υπουργός Εσωτερικών:
 ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
Εγκρίνουμε, την επιχορήγηση συνολικού ποσού  έως 7.597.639,56€ στους  Δήμους της χώρας που αναφέρονται αναλυτικά στον ακόλουθο πίνακα, αποκλειστικά και μόνο για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεών τους προς τρίτους (φορείς εκτός Γενικής κυβέρνησης) με χρέωση του λογαριασμού του Υπουργείου Εσωτερικών που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με τον τίτλο «Επιχορηγήσεις εποπτευόμενων φορέων του ΥΠ.ΕΣ.
Κάλυψη ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων».
Σε κάθε απόφαση υπάρχουν διάφοροι δήμοι, όπως στη συγκεκριμένη απόφαση μαζί με τον δήμο Λουτρακίου είναι οι δήμοι Αρχανών Ξοφάδων, Τρικκαίων και Χανίων.

Η δημοτική αρχή μας «πούλησε φύκια για μεταξωτές κορδέλες >>
Είπαμε να λέμε κανά ψεματάκι κύριοι της δημοτικής αρχής, αλλά όχι όμως τέτοια ψέματα που προσβάλλουν και κο- ροϊδεύουν τους δημότες.
Όμως φταίει και μερίδα δημοτών που τα τρώει τα ψέματα καλόπιστα.
 Γι' αυτό ο δημότης πρέπει να είναι ενημερωμένος και να συμμετέχει με όποιον τρόπο μπορεί.
 Και τώρα θα δείτε πως το άσπρο η δημοτική αρχή το έκανε μαύρο ή και το αντίθετο.
Κάποιος ψαγμένος συνδημότης μας είπε ότι n δημοτική αρχή Γκιώνη μας «πούλησε φύκια για μεταξωτέ κορδέλες» για το συγκεκριμένο θέμα.
Και τώρα το θέμα και το ψέμα .
Στις 13 Μαρτίου από γραφείο τύπου του δήμου Λουτρακίου εστάλη ένα δελτίο τύπου στους «ιθαγενείς» δημότες.
 Διαβάστε το επίμαχο κείμενο από δελτίο τύπου το οποίο υπογράφεται  από το γραφείο τύπου του δήμου.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Δήμου Λουτρακίου
Πετύχαμε να φύγει ένα μεγάλο «βάρος» από τις πλάτες του Δήμου.

Έπειτα από συντονισμένες ενέργειες του Δημάρχου Γεώργιου - Αλκ. Γκιώνη, της Αντιδημάρχου Οικονομικών Διοικητικών Υπηρεσιών Μαρίας Πρωτοπαππά και της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών, εγκρίθηκε (ΑΔΑ: ΨΔ3M465ΧΘ7- 151/10-03-2017) από τη Διεύθυνση Οικονομικής και Αναπτυξιακής Πολιτικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών n επιχορήγηση του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας Αγ. Θεοδώρων ύψους 3.002.427,74 ευρώ για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων προς τρίτους.  
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου