Τετάρτη, 12 Απριλίου 2017

Ντ.Νικολάκου»Ν απαντήσει τώρα ο κ. Πνευματικός βάση ποιων στοιχείων χαρακτηρίζει το έργο «ως σκάνδαλο;»


Άμεση ήταν η αντίδραση της Περιφέρειας Πελοποννήσου στις δηλώσεις του δημάρχου Κορινθίων Αλέξανδρου Πνευματικού στο moriasnews για τις εξελίξεις που αφορούν το θέμα των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο.Με μια οξύτατη απάντηση η Περιφέρεια δια στόματος της αντιπεριφερειάρχουν Ντίνας Νικολάκου ρωτά ευθέως τον δήμαρχο Κορινθίων να απαντήσει βάση ποιων στοιχείων χαρακτηρίζει το έργο ως «σκάνδαλο» και του.......
ζητά άμεσα να απαντήσει «απο πού αντλεί την πληροφορία για την δημιουργία μιας μονάδας διαχείρισης» για να καταλήξει «ελπίζουμε ο κ. Δήμαρχος να μην έχει σωστή πληροφόρηση, διαφορετικά η στάση του δεν μπορεί παρά να τον χαρακτηρίζει πολιτικά συκοφάντη εφόσον δεν υπάρχουν στοιχεία που να τεκμηριώνουν τις απόψεις του..»
Διαβάστε ακριβώς την δήλωση της κ. Νικολάκου :
«Μας προκάλεσαν ιδιαίτερη έκπληξη οι δηλώσεις του κ. Πνευματικού και οι χαρακτηρισμοί του για το έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης με ΣΔΙΤ.
Ο κ. Πνευματικός χαρακτηρίζει ως «σκάνδαλο» ένα έργο του οποίου η νομιμότητα έχει κριθεί με αποφάσεις των αρμοδίων ανωτάτων ελεγκτικών αρχών.
Και το Συμβούλιο Επικρατείας αλλά και το Ελεγκτικό Συνέδριο έχουν κρίνει την νομιμότητα όλων των διαδικασιών του διαγωνισμού και της ανάδειξης της αναδόχου εταιρείας και έχουν αποφανθεί ότι προασπίζει το δημόσιο συμφέρον.
Με ποιό δικαίωμα και με ποια στοιχεία ο κ. Πνευματικός χαρακτηρίζει το έργο ως οικονομικό σκάνδαλο; Αγνοεί τις αποφάσεις αυτές ή αποτελεί ο ίδιος τον απόλυτο ελεγκτή νομιμότητας στη χώρα φιλοδοξώντας να υποκαταστήσει τις αρχές αυτές;
Είναι προφανές ότι συγχέει ετερόκλητες πληροφορίες με προσωπικές του απόψεις προκειμένου να αποπροσανατολίσει τους δημότες του.
Μεγαλύτερη εντύπωση όμως μας προκάλεσε η βεβαιότητά του ότι θα κατασκευαστεί μια μονάδα διαχείρισης αντί για τρείς που προβλέπει ο διαγωνισμός.
Πρόκειται για πολύ σοβαρή κατηγορία και θα πρέπει να μας απαντήσει ευθέως από πού αντλεί αυτήν την πληροφορία και πως τη στοιχειοθετεί.
Επαναλαμβάνουμε ακόμα μια φορά τη συνεπή και πάγια θέση της Περιφέρειας Πελοποννήσου ότι η σύμβαση θα υπογραφεί σύμφωνα με το αποτέλεσμα του διεθνή διαγωνισμού και καμία απολύτως τροποποίηση, που θα δημιουργεί πρόβλημα στην νομιμότητα της δεν πρόκειται να γίνει.
Ελπίζουμε ο κ. Δήμαρχος να μην έχει σωστή πληροφόρηση, διαφορετικά η στάση του δεν μπορεί παρά να τον χαρακτηρίζει πολιτικά συκοφάντη εφόσον δεν υπάρχουν στοιχεία που να τεκμηριώνουν τις απόψεις του.
Η απέλπιδα προσπάθειά του να δημιουργήσει στοχευμένα πρόβλημα στην υλοποίηση του έργου της Περιφέρειας, αφενός, ξέρει πολύ καλά ότι δεν πρόκειται να έχει επιτυχία, αφετέρου, αποκαλύπτει τον πανικό του τώρα που διαπιστώνει πόσο «πλανήθηκε» από μαγικές λύσεις και αυτόκλητους σωτήρες και πόσο μόνος απόμεινε.
Ρητά και κατηγορηματικά του επαναλαμβάνουμε και ελπίζουμε να το αντιληφθεί: η σύμβαση θα υπογραφεί ακριβώς όπως υπαγορεύει το αποτέλεσμα του διεθνή διαγωνισμού της Περιφέρειας. «Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου