Τετάρτη, 5 Απριλίου 2017

Οι αράχνες θα μπορούσαν να φάνε ολόκληρη την ανθρωπότητα σε… έναν χρόνο!


Δύο βιολόγοι, ο καθηγητής Klaus Birkhofer και ο dr Martin Nyffeler, υπολόγισαν πως οι αράχνες καταβροχθίζουν κάπου μεταξύ 400-800 εκατ. τόνους λείας τον χρόνο. Τόσο κρέας δηλαδή, όσο έχουν και τα επτά δισεκατομμύρια ανθρώπων του πλανήτη! Τα οποία επτά δισεκατομμύρια ανθρώπων του πλανήτη καταναλώνουν κάπου.......
400 εκατομμύρια τόνους κρέατος και ψαριών τον χρόνο.
Μόνο που η συνολική ενήλικη ανθρώπινη βιομάζα της Γης εκτιμάται στα 287 εκατ. τόνους! Αν προσθέσουμε εδώ και άλλους 70 εκατ. τόνους που αντιπροσωπεύουν τη βιομάζα των παιδιών, και πάλι θα έμεναν νηστικές οι αράχνες, οι διατροφικές ανάγκες των οποίων υπερβαίνουν δηλαδή κατά πολύ όλο το ανθρώπινο κρέας που υπάρχει στην υφήλιο.
Οι επιστήμονες ανέλυσαν τα διατροφικά πρότυπα 65 ειδών αράχνης και μας είπαν ευτυχώς, έστω και για την ώρα τουλάχιστον, πως το κρέας η αράχνη το βρίσκει από σαύρες, πουλιά και μικρά θηλαστικά.
Η μελέτη τους, που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «Science and Nature», κατέληξε πως η βιομάζα του παγκόσμιου πληθυσμού των αραχνών «είναι εντυπωσιακός», λέγοντας πως λίγα αρπακτικά του πλανήτη καταναλώνουν τέτοιες αστρονομικές ποσότητες λείας σε σχέση με το μέγεθός τους.

Αυτό που δεν λένε είναι πως θα μπορούσαν άνετα να φάνε και εμάς τους ίδιους και πως εμείς πρέπει να είμαστε ευγνώμονες που δεν μας περιλαμβάνουν στα διατροφική τους ήθη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου