Κυριακή, 9 Απριλίου 2017

Σπίρτζης: “Χέρι-χέρι Ν.Δ-Σημίτης-ΣΕΒ-Στουρνάρας!!! Έρχονται αποκαλύψεις”


 Επίθεση στη ΝΔ, τον Κώστα Σημίτη, τον ΣΕΒ και τον Γιάννη Στουρνάρα, εξαπέλυσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης μιλώντας στην εκδήλωση που διοργάνωσαν, το βράδυ της Παρασκευής, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, Αλίμου, με θέμα «2 χρόνια ΣΥΡΙΖΑ στην Κυβέρνηση – οι πολιτικές......
προκλήσεις σήμερα για ανάπτυξη και δημοκρατία».
Αναφερθείς στη συμφωνία κυβέρνησης- Θεσμών είπε «το 2018 τελειώνει το πρόγραμμα και αυτό είναι πλέον κοινός τόπος, η συμφωνία έκλεισε μετά από μια σκληρή διαπραγμάτευση, αν και οι μισοί μας εγκαλούσαν γιατί δεν την κλείναμε με όποιον τρόπο, και οι άλλοι μισοί παρακαλούσαν -ευχόντουσαν να μην κλείσει με στόχο την ανατροπή αυτής της κυβέρνησης, της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα» υπογράμμισε ο κ. Σπίρτζης.
Σημείωσε ότι με το κλείσιμο και της αξιολόγησης ανοίγει ο δρόμος για να εκπληρωθεί η εντολή που πήρε η κυβέρνηση από τον ελληνικό λαό , να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια «Πετύχαμε μία συμφωνία με μηδενικό δημοσιονομικό αντίκτυπο. Δηλαδή για κάθε ευρώ που θα επιβαρύνεται ο πολίτης -εάν δεν πετύχουμε τους στόχους το 2019 και το 2020- θα υπάρχουν ανταποδοτικά μέτρα» υπογράμμισε, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.
Πρόσθεσε «πετύχαμε την επαναφορά ενός ευρωπαϊκού εργασιακού πλαισίου, δηλαδή τη θεσμοθέτηση συλλογικών συμβάσεων. Επανέρχονται όσα ξήλωσαν οι προηγούμενοι -ΝΔ-ΠΑΣΟΚ- με τα κέντρα καθοδήγησης τους» τόνισε ο κ. Σπίρτζης και είπε με νόημα «για τα κέντρα καθοδήγησής τους θα γίνουμε συγκεκριμένοι το επόμενο διάστημα». Συμπληρώνοντας για τα εργασιακά τόνισε «δεν υπάρχει θέμα λοκ άουτ ή ζήτημα απελευθέρωσης των απολύσεων».
Παράλληλα είπε ότι η συμφωνία περιλαμβάνει κοινωνικές παροχές αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ και τη φορολογία. «Για εμάς δύο χρόνια σημαίνουν καθημερινή διαπραγμάτευση για κοινωνικά δίκαιες πολιτικές, με στόχο να τελειώσει η αθλιότητα που είχε μπει η χώρα. Να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα και να πάμε στην απομείωση ή τη ρύθμιση του χρέους» τόνισε.
Ο στόχος της κυβέρνησης όπως την περιέγραψε ο κ. Σπίρτζης είναι η παραγωγική ανασυγκρότηση « δεν μπορεί η χώρα να σταθεί στα πόδια της χωρίς παραγωγικές δυνάμεις, χωρίς να παράγουμε προϊόντα και πλούτο. Δόθηκαν πάρα πολλές ευκαιρίες να αποκτήσει η Ελλάδα παραγωγή αλλά οι προηγούμενοι έκαναν ότι μπορούσαν για να κερδίζουν οι μεταπράτες» είπε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.
«Το σύστημα της παγκοσμιοποίησης έχει φτάσει στα όρια του, συνήθως η λύση είναι ο πόλεμος, τώρα προσπαθούν με άλλους τρόπους να βρουν διέξοδο στο αδιέξοδο του καπιταλιστικού συστήματος» είπε ο κ. Σπίρτζης και πρόσθεσε «μας παροτρύνουν να γίνουμε ανταγωνιστικοί, χάθηκε έτσι από την Ευρώπη η σύγκλιση. Με την ανταγωνιστικότητα προκύπτει αποπληθωρισμός σε όλες οι αξίες, της γης, των ακινήτων, το εργασιακό κόστος, τις αμοιβές, τις συντάξεις, το κοινωνικό κράτος, το κόστος της προστασίας του περιβάλλοντος, μειώνεται το κόστος του κοινωνικού κράτους , το κόστος της δικαιοσύνης και τέλος το κόστος της δημοκρατίας» υπογράμμισε ο κ. Σπίρτζης.
«Ο φιλελευθερισμός δεν είναι το βάθεμα της Ευρώπης αλλά η κινεζοποίησή της. Οι ακραίοι επιθυμούν μια ασπίδα προστασίας στη Γερμανία και στους δορυφόρους της και αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό» τόνισε ο κ. Σπίρτζης. Συμπλήρωσε «η μάχη που δίνουμε τα δύο χρόνια δεν είναι μάχη μόνο για τη χώρα μας, δυο χρόνια παλεύουμε με τις δυνάμεις του φιλελευθερισμού στην Ευρώπη και με τους αντιπροσώπους τους στην Ελλάδα» τόνισε.
Ο κ. Σπίρτζης επιτέθηκε στη ΝΔ, λέγοντας «η ΝΔ έχει υποστεί μετάλλαξη, έχει δομικό πρόβλημα, οι θέσεις που βγάζει προς τα έξω δείχνουν ότι δεν έχει στόχευση. Δεν θυμίζει τίποτα με τη ΝΔ του Κωνσταντίνου Καραμανλή, δεν θυμίζει τη φωτισμένη δεξιά. Είναι η πρώτη φορά που φιλοξενεί στην ηγετική της ομάδα ακροδεξιούς κύκλους, δεν μπορεί ο Άδωνις Γεωργιάδης να είναι αντιπρόεδρος σε ένα κόμμα που θέλει να εκπροσωπεί τη κεντροδεξιά» σχολίασε.
Υποστήριξε πάντως πως Δημοκρατική Συμπαράταξη και ΝΔ έχουν ενιαίο κέντρο καθοδήγησης. «Τους καταλαβαίνω έχουν την ίδια ανησυχία για τις αποκαλύψεις που αφορούν στη διαχείριση του πλούτου αυτής της χώρας. Δεν είναι τυχαίο που ο κ. Σημίτης σιωπούσε επί 15 χρόνια και βγήκε τη μέρα που ψηφιζόταν στη Βουλή η εξεταστική για τον υπουργό του, τον Γιάννο Παπαντωνίου. Δεν είναι δυνατόν να βγαίνει μετά από 15 χρόνια και να ζητάει εκλογές, δεν έχει ξαναγίνει αυτό. Και εντελώς τυχαία βγήκαν δύο φορείς -που μας έχουν συνηθίσει βέβαια να έχουν μια τέτοια λογική- ο ΣΕΒ, -που συναντήθηκε με τους θεσμούς λες και δεν ζει στη χώρα δεν αναγνωρίζει την ελληνική κυβέρνηση και κατέθεσε τα αιτήματά του- και βγήκε η ΤτΕ δια του κ. Στουρνάρα και δήλωσε ότι το ασφαλιστικό είναι ακόμα πλουσιοπάροχο» είπε ο κ. Σπίρτζης, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Πρόσθεσε καυστικά «να είναι καλά που βγαίνουν και τα λένε αυτά για να καταλάβει ο ελληνικός λαός ποιος επιβάλλει αυτά που μας ζητούν οι δανειστές. Ο κ. Στουρνάρας πρέπει να έχει να συναντήσει συνταξιούχους πολλά χρόνια εκτός και αν αναφέρεται στους φίλους του που όταν συνταξιοδοτούνται παίρνουν από τις τράπεζες μερικά εκατομμύρια. Ο κ. Στουρνάρας και οι φίλοι του αποδόμησαν το κοινωνικό κράτος» σχολίασε δηκτικά ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου