Τρίτη, 4 Απριλίου 2017

Η ΝΤΡΕΔΟΥΡΑ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ!!!

Την Κυριακή 1 Απριλίου 2017 στους φιλόξενους χώρους στο Αλκυών
 Resort στο Βραχάτι  και στα πλαίσια των προσυνεδριακών εκδηλώσεων του συνδέσμου Ελλήνων Περιφερειολόγων  πραγματοποιήθηκε Τουριστική Ημερίδα.
Παράλληλα έλαβε χώρα έκθεση ¨Food Reason¨ με ελληνικό μέτρο και παρουσιάση  παρόχων .....
τουριστικών υπηρεσιών.
Η Villa Armonia στη Βουλιαγμένη Περαχώρας  Κορινθίας  ( πάροχος τουριστικών  εμπειριών και μέλος του Experience Corinthia ), πρόβαλε την όμορφη περιοχή της Λίμνης Ηραίου και του Λουτρακίου.
Στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης
πρόσφερε το γλύκισμα Ντέδουρα  Περαχώρας, παραδοσιακό γλύκισμα του χωριού,  με Κορινθιακή σταφίδα, χειροποίητο φύλλο, ντόπιο ελαιόλαδο, αμύγδαλο, μέλι,  σουσάμι, κανέλα και γαρύφαλο.
Την παρουσίαση του γλυκίσματος έκανε η κ. Φόρτη Σωτηρία, σεφ και καθηγήτρια στο ΙΕΚ Ευρωπρόοδος. Η  Ντρέδουρα   Περαχώρας θα μπορούσε να χαρακτηριστεί
επιδόρπιο Super Food  και αυτό μας το αποδεικνύει  η διαθρεπτική  αξία του  πρόσφατου πιστοποιητικού ανάλυσης από  ειδικό εργαστήριο.
Πλήθος συνέδρων , συμμετεχόντων αλλά και τουριστών είχαν την ευκαιρία να γευτούν το γλύκισμα που με πολύ μεράκι ετοίμασε με την κλασική συνταγή , ο Φούρνος της Χαράς στο Λουτράκι.
Επίσης τον Φεβρουάριο η  Ντρέδουρα, μαζί με τη σούπα μπουλουγούρι και την μπογάτσα Περαχώρας παρουσιάστηκαν  ως συνταγές στην όμαδα Gastronomic  Corinthia. Το Gastronomic Corinthia είναι ένα γαστροτουριστικό  πρότζεκτ του
 δικτύου Experience Corinthia που στόχο έχει την ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας σε βασικό πυλώνα της ταξιδιωτικής εμπειρίας στην Κορινθία. Σκοπός είναι η δημιουργία ενός πρότυπου Κορινθιακού μενού βασισμένου σε τοπικά προϊόντα και κρασιά, τα οποία θα μπορούν να απολαύσουν οι επισκέπτες στα εστιατόρια και στα ξενοδοχεία της Κορινθίας.
Παράλληλα με την Τουριστική Ημερίδα, πραγματοποιήθηκε η 4η Πανελλήνια συνάντηση Περιφέρειας Σώματος Ελληνικού Οδηγησμού στο Λεβίδι Αρκαδίας. Η κ. Χρυσούλα Παππά
μέλος του Experience Corinthia και Σ.Ε.Ο Λουτρακίου προσέφερε την Ντρέδουρα  Περαχώρας, για να την απολαύσουν τα μέλη του Οδηγισμού  απ΄όλη την Πελοπόννησο…
Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες και σε όλους όσους προωθούν το παραδοσιακό γλυκό της Περαχώρας.Καλή επιτυχία στην πραγματοποίηση των στόχων!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου