Πέμπτη, 27 Απριλίου 2017

Επίθεση των ΑΝΕΛ στον Μπαλτά για την επένδυση στην Αφάντου Ρόδου


Επίθεση εξαπέλυσε ο βουλευτής Πειραιώς των ΑΝΕΛ, Δημήτρης Καμμένος, προς τον υπουργό Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά, με αφορμή την απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού να χαρακτηρίσει αρχαιολογική την έκταση της Αφάντου Ρόδου, εμποδίζοντας έτσι την εκεί ......
επένδυση.
Σύμφωνα με το βουλευτή «η παρέμβαση του Υπουργείου στην συγκεκριμένη υπόθεση τη δεδομένη στιγμή λίγο πριν υποβληθεί στο ΣτΕ το νέο ειδικό χωροταξικό σχέδιο είναι άκαιρη και ανούσια».
Ο βουλευτής αναφέρεται στην απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού που δημοσιεύθηκε με ΦΕΚ στις 21 Απριλίου και χαρακτήρισε μια ζώνη 10.000 στρεμμάτων στο γκολφ της Αφάντου στο νησί της Ρόδου ως αρχαιολογική έκταση, «ματαιώνοντας έτσι μια τεράστια και σημαντική επένδυση για το νησί».
Ο κ. Καμμένος υποστηρίζει στην ανακοίνωση του ότι «τέτοιες αποφάσεις εν μέσω μιας βαθιάς οικονομικής κρίσης που ταλαιπωρεί την χώρα μας εδώ και χρόνια στέλνει λάθος μηνύματα σε όλους εκείνους που σκέφτονται ή επιθυμούν να επενδύσουν στην χώρα μας».

«Δημιουργούν έτσι ένα εχθρικό περιβάλλον αλλά και ζήτημα αξιοπιστίας της κυβέρνησης που δεν μπορεί να υλοποιήσει τις δεσμευσεις της», προσθέτει ο βουλευτής των ΑΝΕΛ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου